عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بسیاری از موارد عفونت حاد تنفسی که از آن تعبیر به سرماخوردگی میشود یا آن را به اشتباه آنفولانزا تشخیص میدهند در اصل موارد کمعلامت و خفیف کروناویروس است.
سیاوش وزیری در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه، اظهار کرد: پس از بهمن ماه سال ۱۳۹۸ که آغاز همهگیری جهانی عفونت کرونا ویروس بود تا به امروز بیش از ۷۱۰ میلیون نفر مورد قطعی عفونت کرونا در دنیا گزارش شده و بیش از هفت میلیون نفر به دلیل اختلالات کووید ۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
وی افزود: تا این لحظه این بیماری ریشهکن نشده و بسیاری از موارد عفونت حاد تنفسی که از آن تعبیر به سرماخوردگی میشود یا آن را به اشتباه آنفولانزا تشخیص میدهند در اصل موارد کم علامت و خفیف کرونا ویروس است.
این متخصص بیماریهای عفونی در ادامه گفت: این بیماران اغلب ممکن است دچار تب و لرز، درد عضلانی، گلودرد، سردرد، دردهای شکمی، تهوع، بیاشتهایی، استفراغ و اسهال باشند، همچنین ممکن است دچار تنگی نفس شده و به دلیل درگیری ریوی، سرفههای پیاپی داشته باشند.
وزیری گفت: نکته جالب توجه که در این بیماری وجود دارد این است که اگر شخص بیش از یک ساعت سرفه مداوم دارد یا در طی گذشت ۲۴ ساعت حداقل سه نوبت سرفههای شدید تحریکی پیدا کرد یکی از تشخیصهای آن کووید ۱۹ است.
وی با اشاره به اینکه این بیماران نیازمند درمانهای آنتی بیوتیکی نیستند، افزود: بیماران که آنتی بیوتیک مصرف کردهاند، بیان میکنند که علی رغم مصرف آزیترومایسین(azithromycin)، لووفلوکساسین(Levofloxacin) و آموکسیکلاو(CO_AMOXICLAV) در سیر بیماری آنها تغییری دیده نشده و سرفههای آنها نیز کاهش پیدا نکرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: آنتیبیوتیکها عواملی هستند که در بیماریهای میکروبی تاثیرگذارند، عامل ایجاد کننده کووید ۱۹ یک ویروس است که به هیچ وجه با آنتی بیوتیکها تحت درمان قرار نمیگیرد.
وزیری افزود: در فرمهای متوسط و شدید این بیماری اگر پزشک معالج صلاح بداند معمولاً باید از داروهای ضد ویروسی استفاده کرد که یکی از مشهورترین آنها داروی رمدسیویر(remdesivir) است.
وی عنوان کرد: چنانچه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ عفونتهای ثانویه میکروبی پیدا کنند، مثلاً دچار سینوزیت، عفونت گوش میانی یا دچار ذاتالریه شوند، طبیعتاً با تشخیص پزشک معالج میتوانند از آنتی بیوتیک استفاده کنند.
وزیری ادامه داد: نکته مهمی که در بیماری کرونا حائز اهمیت است و باید ذکر شود، استفاده از کورتواستروئیدها است، در بیماران مبتلا به فرم شدید عفونت کووید۱۹ و بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند، به ویژه افراد مقیم در l.C.U، از داروی دگزامتازون استفاده میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: از داروی دگزامتازون نباید به عنوان یک داروی روتین و مستمر استفاده شود و فقط در حوزه سرپایی قابل استفاده است، زیرا استفاده مداوم آن میتواند کنترل قند را در بیماران دیابتی دچار اختلال کرده و قند خون آنها را افزایش دهد.
وزیری به افرادی که سابقه زخم دستگاه گوارش دارند و از داروی دگزامتازون استفاده میکنند نیز اشاره کرد و گفت: استفاده از این دارو در افرادی که سابقه زخم دستگاه گوارش دارند میتواند باعث خونریزی گوارشی شود، همچنین در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند، ممکن است باعث تشدید بیماری آنها شود.
وی عنوان کرد: بیمارانی که دچار کووید ۱۹ و اساساً هر نوع عفونت ویروسی حادی هستند که مشابه این بیماری سرماخوردگیها و آنفولانزا است، در صورت علامتدار بودن فرد باید از ماسک استفاده کند، اطرافیان و بستگان نزدیکی که با آنها در ارتباط است نیز از ماسک استفاده کنند، شستشوی مداوم دست را از یاد نبرید، فاصله ۱/۵ متری را حفظ کرده و در صورتی که امکان جداسازی بیمار وجود دارد، جداسازی صورت گیرد که خطر انتقال بیماری در درون خانواده کاهش یابد.
این متخصص بیماریهای عفونی با اعلام اینکه بسیاری از آنتیبیوتیکهایی که امروزه برای عفونتهای تنفسی استفاده میشود ضرورت ندارد، گفت: کووید ۱۹ به شکل فعال در حال چرخش است، کسانی که تب و سرفههای بدون توجیه و طولانی مدت به همراه تنگی نفس و درد قفسه سینه دارند، ممکن است به کووید۱۹ مبتلا شده باشند که ضعف و ناتوانی و خستگی چشمگیری دارند و دچار اختلال در سیکل خواب، اختلال در تمرکز و یادگیری شده که از عوارض طولانی مدت کووید ۱۹ محسوب میشود.
وزیری در پایان گفت: با رعایت امور حافظت فردی از انتشار و توسعه این بیماری جلوگیری کنید.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews