بیست و ششمین مرحله استانی جشنواره بینالمللی قصهگویی در اردبیل با معرفی برترینها به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بعد از ظهر پنجشنبه در مراسم تجلیل از برگزیدگان بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در اردبیل که در سالن فرهنگسرای بانوان اردبیل برگزار شد، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل با اشاره به اینکه در این دوره از جشنواره قصهگویی که مرحله استانی آن در اردبیل به پایان میرسد، در گروههای سنی مختلف به ویژه گروه سنی پدربزرگها و مادربزرگها، قصهگویان ۱۷ سال به بالا، قصهگویان ۱۲ الی ۱۷ سال و قصهگویان هفت تا ۱۲ سال آثار خود را ارائه کردند.
ملیحه ملکزادهفرد با اشاره به اینکه در مجموع ۸۱۶ قصه به مرحله استانی این جشنواره راه یافت، تصریح کرد: در بخش پدربزرگها و مادربزرگها ۱۲ اثر، در قصهگویان ۱۷ سال به بالا ۱۱۵ اثر، قصهگویان ۱۲ الی ۱۷ سال ۲۹۴ اثر و قصهگویان هفت الی ۱۲ سال ۳۹۵ اثر شرکت کردند.
وی رشتههای این جشنواره را سنتی و کلاسیک، مدرن و نوآورانه، آیینی و سنتی، قصههای ۱۰۰ ثانیهای، زبان اشاره، منظوم، دینی، علمی، پیشرفت و قهرمانان و ایثار و مقاومت اعلام کرد و گفت: در بخش ایثار و مقاومت در قصهگویان ۱۷ سال به بالا ۲۱ اثر، در ۱۲ الی ۱۷ سال ۱۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل قصه را زبان مشترک انسانها برای انتقال ارزشهای اخلاقی و معنوی اعلام کرد و افزود: ما از کودکی با «ناغیلهای مادربزرگها» رشد کرده و وارد دنیای خیالانگیز قصه شدهایم.
ملکزادهفرد در ادامه خاطرنشان کرد: امروز نیز باید کودکان و نوجوانان خود را با قصههای اصیل مبتنی بر فرهنگ ایرانی، اسلامی آشنا کرده و آنها را با فرهنگ بومی منطقه تربیت کنیم.
وی اضافه کرد: قصهها عمری به درازی انسان دارند و در قرآن نیز خداوند مبانی تأثیرگذار را در قالب قصه و داستان مطرح کرده است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل با بیان اینکه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سالهاست متولی امر قصهگویی در کشور است، بیان کرد: در استان اردبیل نیز کانون پرورش فکری به عنوان متولی این امر در حفظ این سنت دیرینه تلاش کرده و از بدو تأسیس و آغاز کار تاکنون به عنوان یک فعالیت انسانخواه آن را در رأس فعالیتهای خود قرار داده است.
ملکزادهفرد با بیان اینکه قصهگویی در کانون پرورش فکری به هیچ عنوان تعطیل نمیشود، یادآور شد: قصهگویان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان یکی از فعالیتهای بزرگ و تأثیرگذار با ناغیلها آداب و رسوم زندگی را منتقل کرده و با قصههایی که انتخاب میکنند، گامهای اساسی در تشکیل شاکله شخصیتی کودکان و نوجوانان بر میدارند.
وی در ادامه تصریح کرد: پیامبران نیز به واسطه قصهها، مثلها و داستانها بشریت را هدایت کرده و میتوان ادعا کرد که قصه خود پیامآور هدایت بشر است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل ترویج قصهگویی را در بین کودکان و نوجوانان مهم ارزیابی کرد و گفت: اکنون که بیست و ششمین جشنواره قصهگویی در استان اردبیل به پایان میرسد، ما با پرورش استعدادهای ناب قصهگویی در تمامی ردههای سنی در اردبیل حرفی برای گفتن داریم.
ملکزادهفرد افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با تربیت قصهگویان این هنر اصیل را به جمع خانوادهها برده و قطعا این جریان اصیل نویدبخش آیندهای درخشان با نسلی آگاه، اندیشمند و با هویت برای ایران قدرتمند است.
وی از اجرای قصهها در بیست و ششمین جشنواره قصهگویی مرحله استانی در اردبیل در بین مدارس خبر داد و خاطرنشان کرد: دانشآموزان بیش از ۱۰ مدرسه و بنیاد کودکان کار مخاطبان ما در ۲ روز برگزاری این جشنواره در اردبیل بودیم که در هر سه اجرا بیش از ۲۰۰ نفر از کودکان، نوجوانان و دانشآموزان این قصهها را دیده و شنیدند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان اردبیل کل مراجعهکنندگان به این جشنواره را بیش از یکهزار نفر اعلام کرد و ادامه داد: اغلب مراجعهکنندگان از اعضای مراکز کانون در مرکز استان و شهرستانها بودند و دانشآموزان نیز در این جشنواره حضوری فعال داشتند.
در این جشنواره در بخش مینیمال «رزا جوان، آویسا نظمی، ال آی فرزانه و آنیا باقلاچی» برگزیده شدند.
در بخش کلاسیک نوجوان «باران یوسفی، سوین هنگامی و آیدا حسننژاد»، در بخش کلاسیک بزرگسال «علی بدلی، افسانه سادات مزین، زهرا عینی و جواد رضاییان» برگزیده شدند.
در بخش دینی نوجوان «محنا مصدق» و در بخش دینی بزرگسال «محسن وظیفه و زهرا ناصری» برگزیده شدند.
در بخش پیشرفت و قهرمان نوجوان «علیاصغر اربابی» و در بخش پیشرفت و قهرمان بزرگسال «رقیه دشتی و لیلا خلیفه سقا» برگزیده و تجلیل شدند.
در بخش علمی نوجوان «الینا پورطهماسبی» و «لیلا فرید» در بخش علمی بزرگسال برگزیده شدند.
در بخش ایثار و مقاومت بزرگسال «زهرا حاجیباقری، یحیی یوسفیاصل و زهرا محیطی» برگزیده شده و در بخش آیینی سنتی نوجوان «مهدیس اسدی و عسل مجیدی» برگزیده شدند.
در بخش آیینی سنتی بزرگسال «آیناز فتحی» تقدیر شده و در بخش منظوم نوجوان «نادیا مهری»، در بخش اشاره «پروانه فرهودیزاده و مینا پسندیده» و در بخش مدرن و نوآورانه نیز «کیوان باقلاچی» برگزیده شدند.
انتهای پیام/۱۳۲/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews