مردم تبریز پیشگام در اعتراض به فتنه‌ ۸۸
مردم تبریز پیشگام در اعتراض به فتنه‌ ۸۸

هشت سال پیش بود که جریانی به نام “فتنه‌ای ۸۸” بر صفحه‌ی تاریخ ایران اسلامی نقش بست و شهر اولین‌ها دوباره اولینی دیگر شد و در محکوم کردن آشوب معاندان راهپیمایی ۸ دی را رقم زد و روز بعد از این حرکت با بصیرت، یوم‌الله ۹ دی در ایران اسلامی رقم خورد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، هشت سال پیش بود که جریانی به نام “فتنه‌ای ۸۸” بر صفحه‌ی تاریخ ایران اسلامی نقش بست و شهر اولین‌ها دوباره اولینی دیگر شد و در محکوم کردن آشوبی که به دست معاندان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران طراحی شده بود، راهپیمایی ۸ دی را رقم زد و روز بعد از این حرکت بجا و با بصیرت، یوم‌الله ۹ دی در ایران رقم خورد.

منطقه آذربایجان‌شرقی، تبریز مهد تمدن و مهد جنبش‌های موثر در طول تاریخ کشورمان بوده  و عظمت مردم با بصیرت و غیرتمند تبریز را باید در تاریخ جست‌و‌جو کرد.

این دیار کهن که همواره در حرکت‌های انقلابی و عدالت خواهانه پیشتاز بوده و  پرچم اسلام و ولایتمداری را به احتزاز درآورده است، در محکوم کردن فتنه‌ی ۸۸ نیز اولین‌ قدم را برداشت و سپس مردم ولایتمدار ایران اسلامی در سراسر کشور پاسخ دندان‌شکنی به تخریب و اغتشاش آشوب‌گران دادند.

تبریز، تاریخی سرشار از دلاوری و فداکاری دارد، این دیار غیرتمند همواره پیشگام عرصه مجاهدت و ولایتمداری بوده و همواره در دفاع از ارزش‌های اصیل اسلامی و انقلابی نقش بسزایی را ایفا کرده است و با اندک مطالعه‌ای در تاریخ ایران از نهضت مشروطیت گرفته تا پیروزی انقلاب اسلامی و سپس جنگ تحمیلی، می‌توان به نقش موثر و مهم تبریز در تاریخ این سرزمین پی برد.

نقش تبریز در نهضت مشروطیت

مردم تبریز در به وقوع پیوستن انقلاب مشروطه نقش اصلی را ایفا کردند، مردم محلات تبریز در صیانت از سنگر مشروطیت نشان دادند که برای دفاع از آرمان‌های خود تمامی سختی‌ها و مشقت‌ها را تحمل کرده و حتی جان و مال خود را در این راه نثار می‌کنند و به تبع همین غیرتمندی‌ها، نهضت مشروطه را با “مردم تبریز” می‌شناسند و عظمت و بزرگی مردان غیور و شیرزنان این خطه را باید آنجا فهمید که ستار خان در جریان مشروطه‌خواهی گفت: «خاک می‌خوریم، اما خاک نمی‌دهیم!»

نقش تبریز در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و جنگ تحمیلی

مردم غیرتمند تبریز در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز نقش بسزایی داشته و قیام مردم تبریز در ۲۹ بهمن سال ۱۳۵۶ در حقیقت مقدمه‌ی پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن سال ۵۷ شد.

مردم تبریز در این روز برای گرامیداشت چهلم شهدای ۱۹ دی قم جمع شده بودند اما ماجرا به گونه‌ای دیگر رقم خورده و در نتیجه‌ی اهانت و ممانعت ماموران ستم‌شاهی، این تجمع به قیام خونین دیگری تبدیل شده و شهر از خون مردم غیرتمند تبریز که به دفاع از اسلام و آرمان‌های خود برخاسته بودند، رنگین شد، بنیانگذار کبیر انقلاب(ره) نیز بعد از این قیام خونین در نامه‌ای خطاب به مردم تبریز ضمن ابراز همدردی، نوید پیروزی نهایی را به مردم آذربایجان دادند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و آغاز جنگ تحمیلی نیز مردم تبریز و در کل مردم آذربایجان بار دیگر در مسیر دفاع از ارزش‌های اسلامی و انقلابی پیشتاز شده و رهسپار جبهه‌های جنگ شدند؛ طبق اعلام مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قریب به ۱۰ هزار شهید، ۱۹هزار آزاده، ۲۲ هزار و ۸۰ جانباز، ۶۵ هزار رزمنده، ۵۰۸ شهید جاویدالاثر، ۱۹۲ شهید گمنام، ۲۵ شهید مدافع حرم، ۲۸۹ شهیده در استان داریم.

آری مردم تبریز همواره در صحنه حضور داشته و جریان ساز بوده‌اند و با غیرت و بصیرت خود در ناکام کردن دشمنان نقش موثری را ایفا کرده‌اند‌ که راهپیمایی باشکوه مردم تبریز در هشتم دی سال ۸۸ گواهی بر این ادعا است و مردم تبریز در این راستا نیز جریان‌سازی کرده و در نهایت یوم الله ۹ دی ۸۸ که با راهپیمایی میلیونی مردم در سراسر کشور همراه بود، در تاریخ پر افتخار این سرزمین ثبت شد.

مردم تبریز پیشگام در اعتراض به فتنه‌ ۸۸

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]