مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: میزان چوب توقیفی سال ۱۴۰۲ حدود ۳۳ مترمکعب بوده که امسال کاهش یافته و طی ۹ ماهه به ۳۱ مترمکعب رسیده است.
علیرضا نصرآبادی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم در بیرجند با تأکید بر اطلاعرسانی جوامع از ظرفیت و امکان استفاده از عرصههای منابع طبیعی در بحث زراعت چوب، اظهار کرد: اطلاعرسانی رسانهها به مردم درباره اهمیت عرصههای منابع طبیعی و جلوگیری از قطع، حمل چوب و تولید و حمل غیرقانونی زغال نیز از جمله مواردی است که باید پیگیری شود.
وی با بیان اینکه به طور کلی در خراسان جنوبی، در مقایسه با سایر استانهای شمالی و غربی در حد قابل ذکر قاچاق چوب نداریم، یادآور شد: طی امسال چوب جنگلی قاچاق شده از نوع تاغ مربوط به سرایان و فردوس بوده که جهت تهیه زغال به استانهای خراسان رضوی، مازندران و البرز حمل شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیان کرد: چوب توقیفی سال ۱۴۰۲ میزان ۳۳ مترمکعب بوده که امسال کاهش یافته و طی ۹ ماهه به ۳۱ مترمکعب رسیده است. راهکار مدیریت این آسیب حتی در حد بسیار کم نیز اخذ مجوز هرس و قطع درختان خشکیده باغی توسط متقاضی از جهاد کشاورزی و سپس مجوز حمل چوب از منابع طبیعی است.
نصرآبادی ادامه با بیان اینکه قاچاقچیان بیشتر به قاچاق چوب درختانی مانند توت، بادام و گردو مبادرت میورزند، خاطرنشان کرد: کد ارتباطی ۱۵۰۴ و ۱۳۹ در دسترس مردم برای ارائه گزارش است.
وی با اشاره به گشت و مراقبت نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی استان، تصریح کرد: همکاری و همراهی یگان حفاظت سایر دستگاهها مانند محیط زیست، امور اراضی و راه و شهرسازی و کمک و همراهی پاسگاههای ایست بازرسی و گشت نیروی انتظامی نیز از جمله راهکارهای مدیریت قاچاق چوب است که بسیار در این حوزه همکاری داشتهاند.
نصرآبادی همچنین از بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی برای اولین بار در سطح نهالستانهای منابع طبیعی کشور در ایستگاه تولید نهال و پارک میان راهی خور شهرستان خوسف خبر داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: در راستای طرح الگویی مجموعه جهاد کشاورزی استان برای بهینه سازی مصرف انرژی و استفاده از انرژی پاک در چاه های کشاورزی برای اولین بار در سطح نهالستانها و ایستگاههای تولید نهال کشور در ایستگاه تولید نهال و پارک میان راهی خور شهرستان خوسف پروژه نیروگاه خورشیدی به بهره برداری رسید.
وی افزود: هم اکنون با اجرای این پروژه ۱۴ هکتار از عرصه تولید نهال و فضای سبز پارک میان راهی با استفاده از پنل خورشیدی آبیاری میشود. خروجی آب از این چاه به ۶۰۰ لیتر در دقیقه رسیده که باعث صرفه جویی در مصرف برق ،زمان، نیروی کار در این ایستگاه شده و اعتبار هزینه شده برای این پروژه یک میلیارد و ۳۹۰ میلیون تومان از محل اعتبارات مدیریت بحران است.
انتهای پیام/۲۵۷/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews