معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: تا پایان سال تلاش میکنیم تا معوقه ۶ ماهه حق پرستاری معلولان را بر اساس تعرفههای تعیین شده، پرداخت کنیم.
فاطمه عباسی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: در ردیف بودجه پرداختی عیدی برای مستمریبگیران بهزیستی تعریف نشده و ما نمیتوانیم پرداختی به عنوان عیدی برای این گروه داشته باشیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر پرداخت مستمری از مبلغ یک میلیون تومان تا چهار میلیون تومان به صورت ماهانه برای خانوادههای زیرپوشش بر اساس جمعیت خانوار انجام میشود و سال آینده نیز بر اساس قانون مصوب مجلس افزایش این پرداختیها اعمال خواهد شد.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: در حال حاضر یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر جمعیت زیرپوشش بهزیستی در حوزه توانبخشی بوده که ۸۳ درصد آنها دهک زیر پنج هستند.
عباسی افزود: ۹۴ درصد معلولان در منازل نگهداری میشوند و تنها ۶ درصد در مراکز روزانه و شبانهروزی نگهداری شده و ما حمایتهای همهجانبه را از این مراکز انجام میدهیم.
وی به فعالیت یکهزار و ۵۰۰ مرکز شبانه روزی و یکهزار و ۵۰۰ مرکز روزانه نگهداری معلولان در سطح کشور اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس قانون حمایت از معلولان خدمات متنوعی در بخش توانبخشی ارائه میشود که مهمترین آن پرداخت حق پرستاری است که ماهانه ۲ میلیون و ۹۴۰ هزار نفر برای خانوادههای معلولان پرداخت میشود.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در ادامه خاطرنشان کرد: یارانه مراکز نگهداری نیز برای مراکز درجه یک تا ۸ میلیون تومان و مراکز عادی تا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان انجام میشود.
عباسی اضافه کرد: این پرداختی برای مراکز روزانه ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است که به عنوان یارانه به حساب این مراکز پرداخت میشود.
وی بیان کرد: تلاش ما بر این است تا آخر اسفندماه معوقه ۶ ماهه حق پرستاری معلولان را پرداخت کنیم تا آنها بتوانند از این مبلغ در آستانه عید نوروز استفاده کنند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در ادامه یادآور شد: برنامه پیشگیری از معلولیت همچنان به عنوان برنامه اصلی مورد توجه بهزیستی است و ما ۲۷۸ هزار خانوار را در کشور رصد کردیم و مشخص شده که ۱۱ درصد جمعیت کشور دچار معلولیت عادی و شدید هستند.
عباسی تصریح کرد: بر همین اساس پیشبینی میکنیم ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کشور دارای معلولیت عادی و شدید هستند و براساس پایشهای انجام شده ۵۱ درصد این معلولیتها ناشی از حوادث کار و تصادفات بوده و تنها ۴۹ درصد ژنتیکی است.
وی گفت: تا زمانی که ایمنی در کار مورد توجه قرار نگرفته و یا افزایش تصادفات را به دلایل مختلف شاهد باشیم، قطعا بر تعداد معلول افزوده میشود و به همین خاطر ما پشت نوبتی را در این حوزه شاهد هستیم که انتظار میرود حداقل از حق پرستاری بهرهمند شوند.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی در مورد اجرای طرح غربالگری شنوایی و بینایی افزود: در بحث غربالگری شنوایی به عنوان عنصر پیشگیری از معلولیتها ۹۶ درصد موالید تحت پوشش قرار گرفته و در بحث غربالگری بینایی نیز پوشش ما در کشور ۸۴ درصد برای کودکان سه تا پنج ساله است.
عباسی در ادامه خاطرنشان کرد: در حالی که به طور میانگین در دنیا سه درصد کودکان مبتلا به تنبلی چشم هستند، این آمار در کشور ما کمتر از ۱٫۵ درصد است.
وی در مورد اجرای قانون جامع حمایت از معلولان اضافه کرد: این قانون شامل ۳۱ ماده است که اجرای آنها نیاز به تأمین بودجه مناسب دارد که پیشبینی میشود تا ۷۰ هزار میلیارد تومان منابع برای اجرای قانون نیاز است.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی بیان کرد: در حال حاضر کمتر از ۱۵ هزار میلیارد تومان منابع برای اجرای این امر اختصاص مییابد و عمده دلیل اجرا نشدن قانون ناترازی در تخصیص بودجه و اعتبارات است.
یادآور شد: ما در حال حاضر پشت نوبتی برای دریافت خدمات حق پرستاری و ماده ۲۳ را به تعداد زیاد شاهد هستیم و انتظار معلولان این است که باید بر اساس قانون کار و حداقل دستمزد پرداختیها تا ۷ میلیون تومان انجام شود اما این رقم در حال حاضر کمتر از ۳ میلیون تومان است.
وی در مورد حذف غربالگری ژنتیک نیز تصریح کرد: مرجع پاسخگویی در این زمینه دانشگاه علوم پزشکی است و ما به هیچ وجه در این زمینه نمیتوانیم اظهار نظر کنیم.
معاون توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: در حوزه بهزیستی ما همچنان مشاورههای ژنتیک را جدی گرفتهایم و تا مبلغ ۲۰ میلیون تومان هزینه در این زمینه پرداخت میکنیم و سعی ما بر این است تا همکارانمان با ارائه مشاورههای درست خانوادهها را در این حوزه راهنمایی کنند.
انتهای پیام/۱۳۱/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews