رئیس کانون وکلای استان البرز گفت: اکنون ما افرادی را داریم که از مشاغل مختلف مانند بنکداری، کامیونداری، کشاورزی، تعمیر آسانسور، خانهداری، پرستاری و حتی نقاشی وارد حوزه وکالت شدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، رضا کوهدار، رئیس کانون وکلای استان البرز در نشست خبری که در سالن جلسات این مجموعه برگزار شد، در خصوص معاضدت و تسخیری که تکلیف قانونی و وظیفه وکلاست، گفت: ما امسال نزدیک به ۵۰۰ وکیل معاضدتی و تسخیری به دادگستری معرفی و هزاران ساعت مشاوره حقوقی در کانون، مجتمعهای قضایی، مساجد و زندانها ارائه کردهایم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر، وکلای ما به صورت ماهانه در زندانها حضور دارند، عنوان کرد: هر ماه حدود ۱۵ وکیل به آنجا اعزام میشوند و در قالب یک تفاهمنامه با سازمان زندانها به زندانیان مشاوره حقوقی ارائه میدهند. ما حتی در مدارس نیز برنامههای معاضدت حقوقی داریم، اما اینها کافی نیستند، این اقدامات مانند نوشدارو پس از مرگ سهراب است.
رئیس کانون وکلای استان البرز خاطرنشان کرد: ما تریبونهایی مانند آموزشوپرورش و صداوسیما را داریم، اما از ظرفیت آنها برای فرهنگسازی استفاده نمیشود. اگر اقدامات پیشگیرانهای در حوزه آموزش و پرورش صورت گیرد، بسیاری از پروندهها و تخلفات حقوقی اساساً شکل نخواهند گرفت.
کوهدار ضمن انتقاد از وضعیت فعلی آموزش در کشور گفت: به نظر من، آموزشوپرورش وظیفه خود را بهدرستی انجام نداده و بخش پرورش آن به فراموشی سپرده شده است. اگر در حوزه پرورش دانشآموزان سرمایهگذاری مناسبی صورت میگرفت، بسیاری از این پروندهها ایجاد نمیشدند. درواقع باید در فرهنگسازی سرمایهگذاری کنیم، اما این کار صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه در عوض، تمرکز بر ساختن دادگاههای جدید است، درحالیکه اگر فرهنگسازی و آگاهیبخشی صورت گیرد، حتی اگر ۱۰۰ دادگاه جدید هم ساخته نشود، حجم پروندهها کاهش خواهد یافت، نسبت به پیامدهای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار که بر حوزه وکالت نیز تأثیر گذاشته است، انتقاد کرد و افزود: تعداد وکلای ما به بیش از چهار هزار نفر رسیده و بیش از چهار هزار وکیل کارآموز داریم.
رئیس کانون وکلای استان البرز مطرح کرد: این افزایش بیرویه ناشی از تصویب قانونی است که بدون در نظر گرفتن استانداردهای حرفهای، ورود افراد به وکالت را تسهیل کرده است. اکنون ما افرادی را داریم که از مشاغل مختلف مانند بنکداری، کامیونداری، کشاورزی، تعمیر آسانسور، خانهداری، پرستاری و حتی نقاشی وارد حوزه وکالت شدهاند. این مسئله، بدون برنامهریزی مناسب، صرفاً تعداد وکلای بیکار را افزایش داده است.
کوهدار با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورها مانند انگلیس، آمریکا، کانادا و ژاپن، ورود به وکالت نیازمند بررسی دقیق صلاحیتهاست، خاطرنشان کرد: در این کشورها، برای ورود به حرفه وکالت، افراد باید دارای صلاحیتهای خاص باشند اما در ایران این فرآیند وجود ندارد. ما حتی امکان رد صلاحیت افراد را نداریم، زیرا اگر کسی را نپذیریم، به دیوان عالی کشور شکایت و در نهایت مجوز دریافت میکند.
وی بیان کرد: به طور متوسط ماهانه بیش از ۲۰۰ نوع خدمات مشاوره قضایی به صورت رایگان در کانون وکلا دادگستری البرز ارائه می شود و روزانه ۱۵وکیل در زندان های این استان به مددجویان مشاوره می دهند. اکنون افراد نیازمند به وکیل که زیرپوشش بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) هستند، بر اساس تفاهم نامه از خدمات مشاوره ای و وکیل رایگان استفاده می کنند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews