هر یک از جاذبههای گردشگری، فرصتی برای اقتصاد گردشگری آذربایجانشرقی است که مشتاقان فرهنگ و تاریخ و هویت این خاک را به سمتوسوی خود کشانده است و در این میان، ارتقای شاخصهای گردشگری بیش از پیش اهمیت دارد.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، گردشگری و ضرورت اهمیت اقتصاد گردشگری در سالهای اخیر، بر اهمیت تأکید بر فرصتهای گردشگری آذربایجانشرقی و تلاش نهادها برای ارتقای شاخصهای افزوده است.
هر یک از جاذبههای گردشگری، فرصتی برای اقتصاد گردشگری آذربایجانشرقی است که مشتاقان فرهنگ و تاریخ و هویت این خاک را به سمتوسوی خود کشانده است و در این میان، ارتقای شاخصهای گردشگری بیش از پیش اهمیت دارد.
نهادهای مسئول در قبال گردشگری و صنعت گردشگری، هرکدام بهتبع کارویژههای خود، به نوعی در رشد آمار گردشگران میتوانند گامهای مثبتی بردارند که در وهله نخست، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهمترین رسالت را بر دوش خود دارد.
افزایش ورود گردشگر به آذربایجانشرقی
احمد حمزهزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در خصوص وضعیت فعالیت بازار تاریخی تبریز در ایام نوروز ۱۴۰۴، اظهار داشت: امسال تمهیداتی اندیشیده شد تا راسته بازار و بازار کفاشان فعال بودند. در سمت مسجد جامع نیز نمایشگاه صنایع دستی پیشبینی کردیم و این موضوع باعث میشد گردشگران به بخش دیگری از بازار تاریخی تبریز دسترسی داشته باشند.
وی اظهار کرد: در مجموع بازار تاریخی تبریز ۲۷۰ هزار متر مربع است که فعال بودن تمام آن در ایام تعطیلات سخت است؛ با این حال خوشبختانه موضوع به گونهای مدیریت شد که گردشگران بتوانند از ظرفیتهای بازار تاریخی تبریز بهرهمند شوند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: در رابطه با میزان گردشگران نیز شاهد افزایش ورود گردشگر و حتی بازدید از موزهها نسبت به مدت مشابه در سال قبل هستیم.
از ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ میزان گردشگران ورودی به آذربایجان شرقی نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش سه درصدی داشته و از دو میلیون و ۲۳۶ هزار و ۲۷۳ نفر به دو میلیون و ۴۰۸ هزار و ۵۲۸ نفر رسیده است.
همچنین آمار بازدید از جاذبههای گردشگری استان ۴۸۸ هزار و ۶۱۱ نفر بوده و رشد پنج درصدی نسبت به سال قبل، نشان میدهد.
رشد ۵۹ درصدی بازدید از موزههای آذربایجانشرقی
در این میان میزان بازدید از موزههای استان رشد ۵۹ درصدی داشته و از ۵۲ هزار و ۸۰۱ نفر به ۸۳ هزار و ۹۷۳ نفر رسیده که آمار قابل توجهی نسبت به بازه زمانی مشابه در سال قبل محسوب میشود.
ورود خودرو به آذربایجان شرقی در بازه زمانی ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ با رشد دو درصدی به ۶۸۸ هزار و ۱۵۱ مورد رسیده است. تردد خودرو در این استان در بازه زمانی مذکور ۱۱ میلیون و ۲۴۵ هزار و ۴۹۷ مورد بوده که رشد ۱۷ درصدی نسبت به سال گذشته را نشان میدهد. در این راستا اقامت رسمی در استان نیز ۳ درصد رشد داشته و از ۷۲ هزار و ۴۱۱ نفر به ۷۴ هزار و ۶۵۰ نفر رسیده است.
افزایش ۲۱ درصدی سفرهای نوروزی در جادههای آذربایجانشرقی
غلامرضا رسولزاده، سرپرست اداره کل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجانشرقی گفت: تردد جادهای در هشت روز از اجرای طرح سفرهای نوروزی در این استان ۲۱ درصد نسبتبه مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است.
وی، افزود: از ۲۵ اسفند سال گذشته تا دوم فروردین امسال بیش از هشت میلیون و ۹۵۳ هزار تردد خودرو توسط ۹۸ دستگاه ترددشمار آنلاین در جادههای استان ثبت شده است.
سرپرست ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجانشرقی اظهار کرد: در این بازه زمانی، آمار تردد ورودی استان ۵۳۵ هزار و ۳۰۰ دستگاه خودرو است که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته هفت درصد افزایش نشان می دهد.
رسولزاده، گفت: آمار تردد خروجی استان نیز ۵۶۰ هزار و ۹۰۰ دستگاه خودرو است که نشان از افزایش ۹ درصدی این ترددها نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
وی، ادامه داد: پرترددترین جادههای استان در این بازه زمانی، مسیرهای رفتوبرگشت کنارگذر جنوبی شهیدکسایی (تبریز- باسمنج)، تبریز-ایلخچی، صوفیان-تبریز و آزادراه تبریز-زنجان است.
سرپرست اداره کل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجانشرقی یادآور شد: در این مدت ناوگان حملونقل عمومی مسافری استان اعماز اتوبوس، مینیبوس و سواری کرایه، ۱۳۵ هزار و ۴۸۶ مسافر را در داخل و خارج استان جابهجاکرده است که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۸ درصد افزایش نشان میدهد.
کاهش آمار تصادفات در محورهای مواصلاتی آذربایجانشرقی
از سوی دیگر امنیت جادهای و نقشآفرینی پلیسراه آذربایجانشرقی در کاهش تصادفات بینراهی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
نکته قابل توجه در خصوص آمار گردشگران مربوط به ایام نوروز ۱۴۰۴، کاهش آمار تصادفات و فوتیها در این حوادث است. بدین ترتیب تصادفات در ۱۴۰۴ کاهش ۱۶ درصدی نسبت به سال گذشته داشته و از ۶۹۱ فقره به ۵۷۸ تصادف رسیده است. تعداد فوتیهای حوادث نوروز ۱۴۰۴ تعداد ۹ نفر بوده که کاهش ۴۷ درصدی را نشان میدهد.
تلاش پلیسراه آذربایجانشرقی برای کاهش ۱۰ درصدی تصادفات
سرهنگ حبیب آبراهه، رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی، حضور و شرکت در پویش نه به تصادف و تشویق و ترغیب مردم برای پیوستن به این پویش را یکی از رویکردهای مهم کمیته خدمات انتظامی و امنیتی ستاد اجرایی خدمات سفر آذربایجان شرقی در جریان تعطیلات نوروزی اعلام و اظهار کرد: میتوان با گسترش و بسط این پویش ملی نسبت به تغییر نوع رفتار رانندگان وسایل نقلیه عمومی و خصوصی و مسافران نوروزی اقدام کرد.
وی تلاش برای کاهش سالانه ۱۰ درصدی تصادفات جادهای را یکی از برنامههای بسیار مهم نیروی انتظامی، پلیس راهها و راهنمایی و رانندگی در حوزههای برون و درون شهری طبق برنامه هفتم توسعه کشور عنوان کرد که برای تحقق این هدف مهم هماهنگی، تعامل و همکاری تمام دستگاههای اجرایی و خدماتی از جمله شهرداریها و فرمانداریها بسیار لازم و ضروری است.
رئیس پلیس راه آذربایجان شرقی با اشاره به آمار تعداد تلفات جانی ناشی از تصادفات جادهای آذربایجان شرقی در نوروز پارسال یادآور شد: متاسفانه سال گذشته در زمان اجرای طرح نوروزی از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین ۲۷ نفر در تصادفات جادهای این استان جان خود را از دست دادند که اگر امسال این رقم را به زیر ۲۳ نفر کاهش دهیم، به هدف گذاری خود خواهیم رسید.
آبراهه تعداد مصدومان ناشی از تصادفات جادهای سال قبل نوروزی آذربایجان شرقی را ۵۳۲ نفر اعلام و اضافه کرد: این آمار نیز باید به میزان ۱۰ درصد کاهش پیدا کند که برای این کار همکاری مردمی و توجه رانندگان به اطلاعیهها و مقررات راهنمایی و رانندگی ضروری است.
وی، اجرای به موقع و موثر طرحهای نوروزی را یکی از مهمترین اولویتهای کنونی پلیس راه آذربایجان شرقی برشمرد و با تاکید بر همکاری و مساعدت سایر دستگاههای اجرایی و خدماتی در این رابطه، افزود: در این زمینه چنانچه هر دستگاه اجرایی ۲ دستگاه خودرو در اختیار پلیس راه قرار دهد، علاوه بر حضور به موقع در صحنههای تصادف، به راحتی نقاط حادثه خیز جادهای نیز زیر پوشش قرار میگیرد.
رئیس پلیسراه آذربایجان شرقی، نصب بنرهای اطلاع رسانی در نقاط حادثه خیز جادهای را از دیگر اقدامات مهم این مجموعه در محورهای ارتباطی بیان کرد و گفت: تاکنون ۵۰۰ بنر در کنار جادهها نصب شده است.
فرصت بزرگ گردشگری فرهنگیان در آذربایجانشرقی
اسفندیار صادقی، مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، از پذیرش ۸۰۳۶ مهمان نوروزی (نفر روز) در اسکان فرهنگیان استان آذربایجان شرقی تا ششمین روز عید، خبر داد و گفت: تا تاریخ ششم فروردین ماه ۱۴۰۴ تعداد ۸۸۱ خانوار در قالب ۴۹۳۴ نفر در مدارس و مراکز اسکان فرهنگیان استان، اسکان یافتهاند.
وی، همچنین از آمادگی ۷۴ مدرسه در قالب ۵۵۴ کلاس در ۲۰ شهرستان و ۱۶ خانه معلم استان آذربایجان شرقی برای پذیرش مهمانان نوروزی فرهنگی خبر داد و گفت: ۵۷ مدرسه از این تعداد فعال و مابقی نیمه فعال هستند و در صورت نیاز از ظرفیت مدارس نیمه فعال نیز استفاده خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان شرقی با قدردانی از عوامل ستاد اسکان نوروزی از همکاری ۴۵۲ نفر از همکاران ستاد اسکان و مدیران و خدمات مدارس اسکان نوروزی خبر داد و گفت: در کنار مدارس اسکان، ۱۶ خانه معلم دارای سوئیت با ۷۳۰ تخت نیز در سطح استان آماده پذیرش مهمانان فرهنگی است.
صادقی خاطرنشان کرد: شهرهای تبریز، جلفا و مرند از ابتدای تعطیلات و آغاز اسکان نوروزی، بیشترین تعداد مسافر را داشتهاند و به نظر میرسد، این روند ادامه داشته باشد.
رشد ۲۰ درصدی افزایش پروازهای نوروزی در آذربایجانشرقی
رامین آذری، مدیرکل فرودگاههای آذربایجانشرقی با اشاره به آغاز سفرهای نوروزی از ۲۳ اسفند سال گذشته از این فرودگاه، گفت: تا دوم فروردین امسال بیش از ۴۰ هزار مسافر داخلی و خارجی از فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز جابهجا شدند.
وی، با بیان اینکه از این تعداد ۱۲ هزار نفر مسافر خارجی بودند، افزود: این تعداد مسافر داخلی و خارجی از طریق انجام ۴۰۰ سوتی پرواز از این فرودگاه به نقاط مختلف جابجا شدند.
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانشرقی، با اشاره به اینکه بیشاز یک هزار و ۱۰۰ پرواز در ایام ۲۰ روزه نوروز از تبریز به مقصدهای داخلی و خارجی انجام خواهد شد، گفت: با این آمار، بالغبر ۳۰۰ پرواز خارجی و ۸۰۰ پرواز داخلی در این مدت انجام خواهد شد و شاهد رشد ۲۰ درصدی افزایش پروازهای نوروزی نسبتبه سال گذشته خواهیم بود.
آذری اظهار کرد: کار جابهجایی این مسافران از طریق ۶ خط پروازی خارجی و ۱۶ خط داخلی انجام شده است و جابجایی مسافران تا پایان تعطیلات نوروزی از این فرودگاه ادامه دارد.
وی، گفت: در این بازه زمانی، مقصد گردشگران و مسافران نوروزی از این فرودگاه، پنج کشور و هشت شهر خارجی و ۹ شهر داخلی بود.
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانشرقی، با بیان اینکه پیش از آغاز سفرهای نوروزی نیز پروازهای دبی – تبریز آغاز شد، ادامه داد: این پروازها دو روز در هفته و در روزهای دوشنبه و پنجشنبه انجام میشود و مسافران و گردشگران استان می توانند از طریق این پروازها و از فرودگاه دبی به نقاط مختلف دنیا پرواز کنند.
آذری یادآور شد: پروازهای دبی – تبریز و استانبول – تبریز در توسعه پروازهای خارجی فرودگاه بین المللی شهید مدنی تبریز نقش بسزایی ایفا میکنند و ارتباط این استان به کشورهای مختلف دنیا را فراهم میکنند.
وی، با اشاره به تلاش کارکنان فرودگاهی و پروازی این فرودگاه برای ارائهٔ خدمات بهتر به گردشگران و مسافران نوروزی، گفت: تاخیر در پرواز هواپیماها ناخواسته بوده و تلاش می شود این تأخیرها به حداقل برسد.
مدیرکل فرودگاههای آذربایجانشرقی، میانگین تأخیر هر پرواز در سفرهای نوروزی امسال را ۱۱ دقیقه اعلام کرد و افزود: این میزان تاخیر در پروازها معقول و قابل قبول است و کاهش زمان های تاخیر پروازها از برنامههای شرکتهای هواپیمایی و فرودگاه بینالمللی تبریز است.
افزایش ۱۵۴ رام قطار برای سفرهای نوروزی در راهآهن آذربایجان
علیرضا سلیمانی، مدیرکل راهآهن آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به اینکه شاخص اصلی در راهآهن، تعداد قطار و تعداد مسافر است، گفت: در برنامه نوروزی ۴۵۲ رام قطار در حوزه بین شهری، حومهای و یینالمللی پیشبینی شده که نسبتبه سال گذشته، ۱۵۴ رام افزایش داشته است.
وی با اشاره به راه اندازی قطار خاوران مشهد گفت: این قطار بهصورت یک روز در میان خدماترسانی میکند. ۱۶ رام در مسیر خاوران – تبریز و ۱۶ رام در مسیر تبریز – تهران اضافه شده است.
مدیرکل راهآهن آذربایجان شرقی درخصوص راهاندازی قطار بینالمللی تهران – تبریز – وان، گفت: این قطار، دو بار در هفته خدماترسانی خواهد کرد که برای مدت پنج سال متوقف بود و براساس پیگیریهایی که از تبریز صورت گرفت، مجددا راهاندازی شد. در حوزه حملونقل ریلی ۱۶۷ هزار نفر صندلی شده صندلی برای ایام نوروز پیشبینی شده که نسبتبه سال گذشته، ۱۲۳ هزار نفر صندلی و ۱۵۴ رام قطار افزایش داشته است.
ارس؛ فرصت رایگان گردشگری در آذربایجانشرقی
هادی مقدمزاده، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس، از راهاندازی دو رام قطار رایگان تبریز- ارس برای ایام نوروز خبر داد و گفت: در آستانه عید نوروز و با هدف ارائه خدمات ویژه به مسافران و گردشگران نوروزی و از طرفی با توجه به پیشبینی حجم بالای مسافران ورودی به ارس در ایام نوروز، تلاش کردیم تا با راه اندازی طرح قطار رایگان تبریز ـ ارس فرصتی ویژه برای بازدید از جاذبههای گردشگری منطقه آزاد ارس فراهم کنیم.
وی، افزود: این طرح به همت سازمان منطقه آزاد ارس و با همکاری راهآهن آذربایجان اجرایی خواهد شد و بر این اساس دو رام قطار رایگان از تاریخ ۲۹ اسفند ماه تا ۱۶ فروردین ماه در مسیر تبریز ـ جلفا و بالعکس به مسافران و گردشگران ارائه خدمات خواهند کرد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در تشریح جزئیات این طرح گفت: دو نوع قطار ریلباس و اتوبوسی با ظرفیتهای ۳۲۲ و ۷۰۰ نفر، به صورت روزانه در دو نوبت صبح و عصر بین تبریز و جلفا تردد خواهند کرد. قطار اتوبوسی ساعت ۸:۳۰ صبح از تبریز حرکت کرده و ساعت ۱۹:۰۰ به تبریز بازمیگردد و قطار ریلباس نیز ساعت ۹:۳۰ صبح از تبریز حرکت کرده و ساعت ۲۰:۰۰ به تبریز باز خواهد گشت.
مقدمزاده، در خصوص نحوه تهیه بلیط اظهار داشت: مسافران میتوانند از طریق تمام مراکز فروش، بلیط خود را به صورت حضوری یا غیرحضوری تهیه کنند که هزینه بلیط توسط سازمان منطقه آزاد ارس پرداخت میشود.
بهگزارش تسنیم، بهتاکید بهرام سرمست، استاندار آذربایجانشرقی در طرح رزمایش ترافیکی و خدمات سفر نوروز، ۲۸ دستگاه دست به دست هم میدهند تا بتوانند با همکاری همدیگر این سفرهای نوروزی را برای هموطنانمان به یک خاطره به یاد ماندنی تبدیل کنند.
۱۵ کمیته در جهت ماموریت هایی که دارند اعم از اطلاعرسانی، خدماتی، گردشگری، امدادی، اورژانسی و انتظامی در این راستا تلاش خدمت رسانی میکنند که پلیس راه و پلیس راهور در محور این ماموریت ها ایفای نقش می کنند. در این ایام تمامی دستگاه ها مکلف و موظف شده اند پای کار باشند تا مردم بتوانند با خیال راحت یک سفر ایمن و با نشاط را برای خانواده خود رقم بزنند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews