یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پ
  • شناسه خبر: 31473
  • 07 اکتبر 2023 - 16:12
  • 141 بازدید
  • ۰ دیدگاه

مدیرعامل سایپا به قول خود عمل نکرد / بازار خودرو به وعده های مدیران خودرویی اعتماد می کند؟

مدیرعامل سایپا به قول خود عمل نکرد / بازار خودرو به وعده های مدیران خودرویی اعتماد می کند؟
مدیرعامل سایپا به قول خود عمل نکرد / بازار خودرو به وعده های مدیران خودرویی اعتماد می کند؟

اکو ایران : خودروسازی سایپا در ابتدای سال جاری وعده افزایش تولید را به نسبت سال گذشته مطرح کرد اما نتوانسته این وعده را تا پایان نیمه اول سال جاری عملیاتی کند. عمل نکردن مدیرعامل خودروسازی سایپا به قول داده شده می تواند دو طرف عرضه و تقاضا را در بازار خودرو به اظهارات مدیران عامل دو خودروساز بزرگ کشور بدبین کند و تبعات این بدبینی دامن بازار خودرو را بگیرد.

به گزارش اکو ایران، خودروسازی سایپا در صورت های مالی خود تا پایان نیمه اول سال جاری حدود ۲۲۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه از محصولات خود (سواری، تجاری سبک) را در خطوط تولید تکمیل کرده است. سهم پارس خودرویی ها از تولید این تعداد خودرو، حول و حوش ۵۷ هزار و ۲۰۰ دستگاه است. اما این آمار با قول مدیرعامل این خودروسازی برای تیراژ نهایی تولید امسال فاصله معناداری دارد و می توان گفت تا پایان نیمه اول سال محمد علی تیموری به قول خود عمل نکرده است.

بررسی اظهارات این مدیر ارشد خودرویی نشان می دهد نارنجی های جاده مخصوص در سال جاری تولید نزدیک به ۸۰۰ هزار دستگاهی را هدف گذاری کردند. اگر سایپایی قصد داشتند این اتفاق را رقم بزنند باید به طور میانگین تا پایان شهریور ۱۴۰۲ حول و حوش ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو تولید می کردند. بنابراین خودروساز ساکن کیلومتر ۱۵ جاده مخصوص عقب ماندگی حدود ۴۳ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است. مدیرعامل سایپا با اتکا به آمار تولید روزانه سال گذشته وعده داده بود که این خودروسازی نیمه اول سال حدود دو هزار و ۲۰۰ دستگاه و نیمه دوم سال دو هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو تولید می کند. اما تا پایان نیمه اول سال به طور میانگین روزانه هزار و ۲۳۰ دستگاه از محصولات در خطوط تولید سایپا و پارس خودرو تکمیل شده است.

وعده مونتاژ ۱۰۰ هزار دستگاه از محصولات دو برند چینی چانگان و زوتی نیز داده شد اما در نیمه اول سال جاری خبری نشد. تنها فروش تعدادی از محصولات وارداتی چانگان در صورت های مالی سایپا دیده می شود.

نکته قابل توجه دیگر در ارتباط با آمارهای خودروسازی سایپا این است که این خودروساز در فاکتور کردن محصولات خود برای متقاضیان نیز با افت مواجه بوده است. سایپا و زیر مجموعه آن یعنی پارس خودرو تا پایان ۶ ماهه اول سال جاری در مجموع نزدیک به ۲۲۴ هزار و ۷۰۰ دستگاه از محصولات تولیدی خود را برای مشتریان فاکتور کردند. این در حالیست که سال گذشته در همین بازه زمانی تیراژ فروش سایپا و پارس خودرو عددی حدود ۲۵۵ هزار و ۲۰۰ دستگاه را نشان می دهد. بنابراین بر خلاف اظهارات تیموری مه گفته بود هدف اصلی سایپا در سال ۱۴۰۲ تحویل به موقع خودرو به مشتریان است این خودروساز علاوه بر اینکه در تحویل خودروهای تولیدی به متقاضیان با تاخیر روبرو بوده است در تیراژ عرضه به بازار نیز خوب عمل نکرده و افتی حدود۱۲ درصدی را نیز در کارنامه خود ثبت کرده است.

وعده دادن و عمل نکردن می تواند سیگنال منفی به بازار مخابره کند و دو طرف عرضه و تقاضا دیگر اعتماد خود را به قول های مدیران خودروساز از دست بدهند. این بی اعتمادی می تواند از عوامل بر هم خوردن بازار شود و تبعات بدی به دنبال داشته باشد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
سیگما، پلتفرم اختصاصی و آنلاین خرید و فروش محصولات کرمان موتور 04 مه 2024
سیگما | شرکت توسعه زیرساخت های فناوری اطلاعات

سیگما، پلتفرم اختصاصی و آنلاین خرید و فروش محصولات کرمان موتور

خرید و فروش خودرو با کم‌ترین هزینه و امن‌ترین شیوه ممکن، همواره یکی از دغدغه‌های اصلی خریداران و فروشندگان ماشین بوده است. در سال‌های اخیر با توجه به گرانی تمام کالاهای مصرفی از جمله خودرو و لوازم یدکی آن، افراد بسیاری به سمت تعویض ماشین‌های کارکرده روی آورده‌اند تا بلکه به این شیوه، وسیله نقلیه خود را به‌روز و کم‌خرج نگه دارند.

بازار خودرو با این خبر بهم می‌ریزد / سیگنال منفی وزیر صمت به خودروسازان 01 مه 2024

بازار خودرو با این خبر بهم می‌ریزد / سیگنال منفی وزیر صمت به خودروسازان

اکو ایران : تیم کارشناسی برای بررسی وضعیت ارز تخصیص یافته به خودروسازان خصوصی تشکیل شد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی از طوفان خودروهای الکتریکی 27 آوریل 2024

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی از طوفان خودروهای الکتریکی

اکوایران: آژانس بین‌المللی انرژی در گزارشی به بررسی چشم‌انداز خودروهای الکتریکی پرداخته است. طبق این گزارش، تقریبا از هر ۳ اتومبیل در جاده‌های چین تا سال ۲۰۳۰ یک اتومبیل الکتریکی خواهد بود و این میزان در ایالات متحده و اتحادیه اروپا تقریبا یک خودرو از هر ۵ اتومبیل خواهد بود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.