کاهش ۴۵ درصدی مراجعات مردمی به دستگاه قضایی خراسان جنوبی
کاهش ۴۵ درصدی مراجعات مردمی به دستگاه قضایی خراسان جنوبی

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی، گفت: با وجود افزایش ۱۷ درصدی پرونده‌های ورودی به حوزه‌های قضایی مختلف در سراسر استان، اما به دلیل بهره‌مندی از خدمات الکترونیکی، شاهد کاهش ۴۵ درصدی مراجعات مردمی به دستگاه قضایی هستیم.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمدجعفر عبدالهی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: مردم به عنوان یکی از مؤلفه‌های اساسی تشکیل حاکمیت محسوب می‌شوند و جلب رضایتمندی آنان به ویژه در حوزه استقرار و تأمین عدالت حائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه دستگاه قضایی با روحیه جهادی برای کاهش محرومیت‌ها گام‌های مؤثری با بهره‌گیری از علوم روز انجام داده است، گفت: برپایی دادگاه‌های علنی برخط حتی در نقاط صفر مرزی و یا با اصحاب پرونده خارج از استان و خارج از کشور، نشان‌دهنده ارائه خدمات هوشمند و الکترونیک به مردم است.

انجام بیش از ۲۱۲ هزار فقره جلسه دادرسی برخط در خراسان جنوبی

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی افزود: دستگاه قضایی استان به عنوان نخستین برگزارکننده دادگاه‌های علنی در کشور، از آغاز این برنامه تاکنون بیش از ۲۱۲ هزار فقره جلسه دادرسی به صورت برخط انجام داده که از این میزان ۴۰ هزار مورد در سال ۱۴۰۳ محقق شده و رضایتمندی ۹۸ درصدی مردم را به دنبال داشته است.

عبدالهی تصریح کرد: برای کاهش تبعات و هزینه تحمیلی بر روند قضایی، همچنین بیش از ۹۹ درصد دادرسی‌های مرتبط با زندانیان، به شیوه دادرسی الکترونیکی و برخط انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: گاهی دادگاه‌های برخط به منظور ارتقای سواد حقوقی مردم و به ویژه دانشجویان حقوقی و کارآموزان قضایی به صورت علنی برگزار می‌شود.

افزایش ۱۷ درصدی پرونده‌های ورودی به حوزه‌های قضایی استان

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی ادامه داد: با وجود افزایش ۱۷ درصدی پرونده‌های ورودی به حوزه‌های قضایی مختلف در سراسر استان، اما به دلیل بهره‌مندی از خدمات الکترونیکی، شاهد کاهش ۴۵ درصدی مراجعات مردمی به دستگاه قضایی هستیم.

عبدالهی از دیگر اقدامات ابداعی دستگاه قضایی استان خراسان جنوبی را، ارائه خدمات دریافت و پرداخت وجه، به صورت غیرحضوری و الکترونیکی بیان کرد و گفت: بدین ترتیب، تمامی پرداخت‌های دریافتی به طور کامل غیرحضوری انجام می‌گیرد و این گونه از مراجعه مردم به مراجع قضایی کاسته شده است.

مردم با استفاده از سامانه سجام، دیدبان قوه قضاییه هستند

وی با یاد کردن از سامانه سجام (سامانه جامع ارتباط مردمی قوه قضاییه)، تصریح کرد: مردم با استفاده از این سامانه به عنوان یک پل ارتباطی مؤثر، می‌توانند دیده‌بان قوه قضاییه باشند و تخلفات و جرائم احتمالی رخ داده از سوی هر مرجعی را اعلام کنند، این موارد پس از بررسی و تحقیقات اولیه، در صورت صحت، با حفظ هویت گزارش‌دهنده، مورد پیگیری قضایی و قانونی قرار می‌گیرد.

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی عنوان کرد: همچنین سامانه ۱۵۸۰ هم طرح‌ریزی شده تا اگر تخلف احتمالی مرتبط با کارکنان دستگاه قضایی و یا سازمان‌های تابعه رخ داده، به متولیان حفاظت و اطلاعات دستگاه قضایی اطلاع‌رسانی شود.

آزادی بیش از ۱۳۰ زندانی جرایم غیرعمد با کمک ستاد دیه خراسان جنوبی

عبدالهی به موضوع راهکار‌های دستگاه قضایی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از زندانی شدن عضو یک خانواده هم اشاره کرد و افزود: در دیدگاه علم کیفری نظریه‌ای وجود دارد؛ مبنی بر شخصی بودن اعمال مجازات، یعنی باید مجازات صرفاً ناظر بر فردی باشد که جرمی را مرتبط شده و خانواده‌اش از رهگذر اعمال مجازات دچار آسیب نشوند.

وی تصریح کرد: اقدامات مؤثری به ویژه برای کمک به زندانیان و خانواده‌های زندانیان نیازمند در حوزه جرایم غیرعمد با بهره‌گیری از ظرفیت خیرین انجام شده است، چنانچه در سال ۱۴۰۳ بیش از ۱۳۰ زندانی جرایم غیرعمد با بدهی بیش از ۱۷۰ میلیارد تومان با کمک ستاد دیه، گذشت شکات، صدور احکام اعسار و خیرین آزاد و به آغوش خانواده‌های خود بازگشتند.

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی گفت: یک هزار و ۲۵۷ خانواده تحت پوشش حمایتی انجمن حمایت از زندانیان استان است و در سال ۱۴۰۳، بیش از ۶ هزار بسته معیشتی به ارزشی بالغ بر چهار میلیارد تومان بین این خانواده‌ها توزیع شد.

پرداخت بیش از ۳۴ میلیارد تومان دستمزد به زندانیان خراسان جنوبی

عبدالهی از حرفه‌آموزی به زندانیان برای بازاجتماعی شدن آنان نیز خبر داد و گفت: علاوه بر حرفه‌آموزی، زندانیان در بند اشتغال و یا بهره‌مندی از رأی کار شدن، مشغول به کار می‌شوند، تاجایی که در سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۴ میلیارد تومان به زندانیان دستمزد پرداخت شد تا کمک هزینه زندگی خانواده‌های زندانیان باشد.

وی همچنین اعطای ارفاقات قانونی به مانند پابند الکترونیکی و نیز مجازات‌های جایگزین حبس را راهکاری اساسی برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها برشمرد و اظهار کرد: این گونه موارد، زمینه‌ساز تکریم خانواده‌های زندانیان و در نهایت منتج به کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

محرومیت‌زدایی ۶ میلیارد تومانی با صدور احکام قضایی جایگزین حبس 

رئیس کل دادگستری استان خراسان جنوبی ادامه داد: همکاران قضایی ما در سال ۱۴۰۳، با استفاده از احکام جایگزین‌های حبس توانستند به میزان ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از استان محرومیت‌زدایی کنند.

عبدالهی تصریح کرد: امروز دستگاه قضایی استان با صدور همین احکام جایگزین حبس، توانسته‌، جهادگرانه در عرصه آبرسانی، گازرسانی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی وارد میدان شود و کمک‌کاری برای رفع محرومیت‌ها باشند.

وی یادآور شد: در سال ۱۴۰۳، دستگاه قضایی با حضور تیم‌های قضایی ـ جهادی در نزدیک به ۸۰۰ نقطه در خراسان جنوبی، به به مردم خدمات حقوقی به مانند؛ مشاوره، دریافت شکواییه، ارسال لایحه و ثبت ثنا به صورت رایگان ارائه دهند و حتی در مواردی زمینه برقراری ارتباط تصویری بین خانواده‌های زندانیان در دوردست‌ترین نقاط استان با زندانی شده‌اند.

انتهای پیام/۲۵۲/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]