برخورد قاطع با شبکه رانت و فساد آرد و نان در اردبیل
برخورد قاطع با شبکه رانت و فساد آرد و نان در اردبیل

استاندار اردبیل، گفت: در سال جدید با شبکه رانت و فساد آرد و نان برخوردی قاطع و جدی خواهیم کرد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مسعود امامی یگانه شامگاه شنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار با محوریت آرد و نان در اردبیل، اظهار داشت: در ماه مبارک رمضان و عید نوروز در حوزه تأمین و توزیع اقلام اساسی اقدامات هماهنگ و مناسبی انجام شد که انتظار می‌رود با ارائه نقد آسیب‌های احتمالی رفع شده و در سال‌های آینده موانع و مشکلات برطرف شود.

وی تصریح کرد: در حوزه نان اقدامات اساسی در سال‌های گذشته انجام شده، اما شاهد بیان موضوعات تکراری هستیم در حالی که انتظار می‌رود با یک مدیریت جامع و کامل در این حوزه از نحوه تولید آرد گرفته تا شبکه توزیع و عرضه نان در نانوایی‌ها یک اقدام مناسب با زنجیره کامل مدیریتی مورد توجه قرار گیرد.

استاندار اردبیل گفت: در این مسیر باید مسائل و موضوعات پیچیده گره‌گشایی شده و دستگاه‌های متولی در این حوزه پاسخگو باشند، چرا که میلیاردها تومان بیت‌المال در این شبکه به عنوان یارانه نان اختصاص می‌یابد، اما خروجی چندان مطلوبی را در عرضه نان با کیفیت به مردم شاهد نیستیم.

امامی یگانه افزود: از کارخانه‌های آرد گرفته تا محل پخت و عرضه نان باید نظارت‌ها به صورت دقیق، مستمر و به موقع انجام شود تا در کنار حذف نانوایی‌های با تهیه آرد چهار تا پنج کیسه‌ای بتوان به تشکیل نانوایی‌های بزرگ و چند منظوره اقدام کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: به رغم بالا بودن سرانه آرد تخصیصی به استان که حتی بالاتر از میانگین کشوری است، همچنان گلایه‌های مردم را از وضعیت پخت و عرضه نان و صف‌های طولانی شاهد هستیم و بنده معتقدم بهترین راهکار در این زمینه عرضه آرد تک نرخی به نانوایی‌ها و تولید نان با کیفیت متناسب با نیاز مردم است تا در همه مناطق شهر احساس رضایت فراهم آید.

رئیس ستاد تنظیم بازار استان اردبیل اضافه کرد: آرد چند نرخی قطعا فساد و رانت را به وجود می‌آورد و در کنار آن امکان بروز مشکلات و نارسایی‌ها را فراهم آورده که ضرورت دارد با تجمیع نانوایی‌های کوچک که روزانه سه تا پنج کیسه نان پخت می‌کنند، به نانوایی‌های بزرگ و چند منظوره مشکلات و معضلات را رفع کرد.

امامی یگانه بیان کرد: در نانوایی‌های کوچک ما شاهد عرضه آرد خارج از شبکه به قیمت چندین برابری هستیم که از این محل ماهانه میلیون‌‌ها تومان یارانه دولت به جیب افراد خاص می‌رود در حالی که با تجمیع این نانوایی‌های کوچک به مجموعه‌های بزرگ می‌توان به حل مشکلات کمک کرد.

وی در ادامه یادآور شد: از ۱۲ کارخانه تولید آرد در استان، هشت واحد در مرکز استان وجود دارد که اگر ما نتوانیم این کارخانه‌ها را درست مدیریت کنیم، بهتر است تمام اعضای این جلسه از سمت خود استعفا داده و کنار بکشند.

استاندار اردبیل ضرورت تشکیل کمیته تخصصی با حضور کارشناسان را برای حل مشکل اساسی نان در استان با هدف جلب رضایت مردم، مسافران و گردشگران ضروری دانست و تصریح کرد: در کنار تخصیص یارانه آرد و نان به طبقات ضعیف جامعه، ضرورت دارد نان با کیفیت و با قیمت مناسب در مناطق با رفاه بالاتر عرضه شود تا مردم بتوانند در این مناطق بدون اعمال یارانه نان قوت لایموت خود را به قیمت مناسب تهیه کنند.

 صدور مجوز ۷۰۰ نانوایی در سه سال گذشته 

رئیس ستاد تنظیم بازار استان اردبیل با انتقاد از گستردگی شبکه رانت و فساد در حوزه نان و آرد، گفت: چرا باید در سه سال گذشته برای ۷۰۰ نانوایی مجوز فعالیت داده شود در حالی که بنده در زمان فرمانداری اردبیل اجازه ندادم که حتی یک مجوز جدید داده شده مگر اینکه نانوایی‌های جایگزین برای واحدهای تعطیل شده صدور پروانه انجام می‌شد.

امامی یگانه افزود: باید به سمت ایجاد نانوایی‌های بزرگ و چند منظوره حرکت کنیم تا امکان تولید و عرضه نان با کیفیت مناسب و حذف صف‌های طولانی انجام شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه در گذشته برخی صدور مجوزها به افراد خاص و با توصیه‌هایی انجام شده که در این زمینه بهتر است اقدامات درست و ساماندهی مناسب برای نانوایی‌های فعال انجام شده و برخی نواقصات در سامانه نانینو نیز برطرف شود.

استاندار اردبیل اضافه کرد: سال‌های طولانی است که مردم استان اردبیل به رغم بالا بودن سرانه آرد تخصیصی به این استان از کیفیت پایین و صف‌های طولانی خرید نان ناراضی هستند که بهتر است برای حل این مشکل به صورت ریشه‌ای در سال‌جاری اقدامات هماهنگ متناسب با الگوگیری از سایر استان‌ها به انجام برسد.

امامی یگانه بیان کرد: در کنار تشدید نظارت‌ها و حذف مجوزهای جدید، بحث آموزش و مهارت‌آموزی نانوایی‌ها نیز با الگوگیری از استان‌های موفق مورد توجه قرار گرفته و در این زمینه به ارتقای نان به عنوان دغدغه جدی مسئولان این استان گام‌‌های عملی و جدی برداشته شود.

وی از توزیع مرحله دوم کالابرگ بین دهک‌های اول تا هفتم استان خبر داد و یادآور شد: در کنار نظارت بر عرضه کالاهای اساسی، باید جلوی افزایش قیمت احتمالی گرفته شده و از برخی افزایش قیمت نامتعارف و خودسرانه جلوگیری شود.

استاندار اردبیل ضرورت هوشمندسازی در تهیه و توزیع آرد، تولید نان و فعالیت مرغداری‌ها را با استفاده از برنامه‌های مدون و روشنگرانه یادآور شد و تصریح کرد: در این زمینه در سال‌جاری اقدامات مناسب در دستور کار است.

انتهای پیام/۱۳۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]