معاون زراعت وزیر جهادکشاورزی گفت: با تلاش دولت کمبود کودهای شیمیایی برای شالیکاران خطه شمال یعنی مازندران و گیلان برای ۴۰۰ هزار هکتار زمین که سهم ۸۰ درصدی تولید برنج کشور را دارند، تامین و در حال توزیع است.
علیرضا مهاجر معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی روز یکشنبه در آیین نخستین نشاکاری مکانیزه برنج مازندران در روستای پایین لموک قائمشهر به اهمیت استفاده از سه نوع کود شیمیایی اوره، فسفات و پتاسیم در شالیکاری اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه دولت در این نوع کودها بیشترین یارانه حمایتی را با هدف کاهش هزینه تولید برنج و افزایش میزان تولید متقبل می شود، اما کشاورزان به درستی از این کودها استفاده نمیکنند.
وی با اظهار این که دولت به ازای هر کیسه ۵۰ کیلویی کودهای پتاسیم و فسفر تا ۴۰ میلیون ریال یارانه پرداخت میکند، ادامه داد: بررسیها نشان میدهد که زمین های شالیزاری خطه شمال به خصوص مازندران تا ۹۰ درصد نیازمند کود فسفاته و تا ۷۵ درصد به کود پتاسیم است.
این مقام مسئول از شالیکاران خطه شمال خواست تا طبق آزمایش خاک نسبت به کود دهی زمین اقدام به موقع انجام بدهند.
معاون زراعت وزیر جهادکشاورزی به مشکلات کاهش بارش و خشکسالی در فعالیت کشاورزی کشور اشاره کرد و توضیح داد: طبق بررسیهای انجام شده و بر اساس آمار هواشناسی به جز مازندران در بقیه استان های کشور با کاهش محسوس میزان بارندگی مواجه هستیم.
سرپرست معاونت سیاسی و امنیتی ، اجتماعی استانداری مازندران هم یکی از برنامه های اساسی دولت چهاردهم را توسعه بخش کشاورزی دانست و تاکید کرد: نرخ گذاری برنج مازندران می بایست منجر به ایجاد انگیزه میان کشاورزان شود.
سید امیر حسینی جو با عنوان اینکه همه ما موظفیم قدرشناس مواهب طبیعی و خدادادی در استان مازندران باشیم تا همچنان سرسبزی در این استان زیبا و پهناور مشاهده شود، خاطرنشان کرد: نگاه مدیران وزارت جهاد کشاورزی به استانهای شمالی بویژه مازندران قابل تقدیر است هرچند انتظار داریم این نگاه راهبردی تر باشد.
وی ادامه داد: نقش بانوان استان مازندران در امورات مختلف ویژه و مهم است بطوریکه در امر خانواده و کشاورزی، خانه داری نقش بانوان قابل توجه و اثرگذار است .
این مسئول تصریح کرد: کشاورزی دارای عزت است و استان مازندران نقش بسزایی در سبد غذایی کشور دارد که در عموم موارد مازندران نقش بسزایی در مقوله کشاورزی دارد لذا حضور و فعالیت باغداران، کشاورزان به وزارت جهاد کشاورزی معنی میدهد بنابراین عزت و احترام کشاورزان می بایست در عمل حفظ شود.
وی گفت: نیازهای بخش کشاورزی به موقع باید برنامه ریزی شود و برای اقتصادی کردن بخش کشاورزی هدفگذاری و برنامه ریزی صورت گیرد بطوریکه نسبت به تامین مواد اولیه و بذر، کود و سایر نهاده های دامی باید اقدامات لازم در زمان مناسب صورت گیرد.
حسینی جو اظهار کرد: یکی از برنامه های اساسی دولت چهاردهم توسعه بخش کشاورزی است که این نگاه ویژه هم در برنامه توسعه هفتم وجود دارد و هم دولت به این موضوع اهتمام ویژه ای خواهد داشت.
وی متذکر شد: سفره مردم ارتباط مستقیمی با نقش جهاد کشاورزی دارد بطوریکه نقش کشاورزان در سفره ما ایرانیان کاملا محسوس است. از وزارت جهاد کشاورزی انتظار داریم در زمینه اقتصادی شدن کشاورزی استان مازندران توجه جدی داشته باشد و نرخ گذاری برنج مازندران می بایست منجر به ایجاد انگیزه میان کشاورزان شود.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews