مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت: ۳۲ منطقه هدف در کشور برای اجرای طرح کاهش آسیبهای اجتماعی دانشآموزان انتخاب شدهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، عاطفهسادات مدبرنژاد، مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش امروز در جلسه شورای استانی “نماد” (نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان) استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به هفته بزرگداشت مقام معلم، ضمن تبریک این ایام، اظهار کرد: امیدوارم همواره فرهنگیان استان در مسیر تعلیم و تربیت دانشآموزان ایران اسلامی موفق و سربلند باشند.
وی با قدردانی از گزارشهای ارائهشده توسط دستگاههای عضو شورای نماد، به تشریح رویکرد وزارت آموزش و پرورش در حوزه پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی پرداخت و افزود: در وزارت آموزش و پرورش همافزایی مناسبی میان واحدهای مختلف شکل گرفته که هدف آن کاهش آسیبهای اجتماعی در سطح مدارس است. در این راستا، یک برنامه عملیاتی در سطح ملی تدوین شده که وظایف هر بخش بهصورت دقیق مشخص است.
مدبرنژاد با بیان اینکه ۳۲ منطقه هدف در کشور برای اجرای این طرح انتخاب شدهاند، تصریح کرد: در این مناطق، با استقرار ظرفیتها و اقدامات میدانی، دادهها بهصورت دقیق گردآوری میشود و تغییرات در فراوانی آسیبهای اجتماعی و روانی مورد سنجش قرار میگیرد. این شیوه امکان مقایسه پیش و پس از مداخله را فراهم کرده و اثربخشی اقدامات را مشخص میکند.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: هدف از حضور میدانی ما بررسی این موضوع است که آیا اقدامات وزارتخانه تا سطح مدرسه و دانشآموز بهدرستی منتقل شده یا خیر؛ زیرا فقط صدور بخشنامه کافی نیست، بلکه باید از اثرگذاری آن در کف مدرسه و بر دانشآموزان اطمینان حاصل کرد.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت کنترل آسیبهای اجتماعی، گفت: هر دانشآموز در استان، فرزند ما محسوب میشود و نگاه ما به مسائل باید از منظر دلسوزی پدرانه و مادرانه باشد.
مدبرنژاد با بیان اینکه آموزشوپرورش در کنار خانواده است نه در جایگاه جایگزین آن، افزود: پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیازمند تعامل مؤثر همه کنشگران تعلیم و تربیت است. مهمترین کنشگر در این فرآیند خانوادهها هستند. در سند تحول بنیادین نیز خانواده جایگاهی کلیدی دارد.
وی با اشاره به برگزاری کلاسهای آموزش خانواده در مناطق هدف گفت: رویکرد وزارتخانه در قبال خانوادهها، حمایت و توانمندسازی است. بسیاری از مشکلات آموزشی و اجتماعی دانشآموزان، با ارتقای آگاهی والدین قابل کنترل است.
مدیرکل انجمن اولیا و مربیان وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر ماهیت فرادستگاهی طرح نماد، تصریح کرد: کاهش آسیبهای اجتماعی، وظیفهای صرفاً بر عهده آموزشوپرورش نیست، بلکه این موضوع نیازمند همکاری جدی دیگر دستگاههاست. همانطور که آموزشوپرورش برنامه عملیاتی دارد، سایر دستگاهها نیز باید با برنامهریزی دقیق در کنار مدارس قرار گیرند.
مدبرنژاد ادامه داد: در بسیاری از مناطق، به دلیل عدم پوشش مناسب از سوی دیگر دستگاهها، امکان اجرای کامل برنامهها فراهم نبوده است. از اینرو، انتظار میرود همانگونه که در سطح ملی هماهنگی شکل گرفته، در سطح استان نیز دستگاههای مسئول پای کار بیایند.
وی در پایان با بیان اینکه همه اقدامات ما در نهایت به فرزندان خود ما باز میگردد، خاطرنشان کرد: باید دغدغهمند و پیگیر باشیم. پیگیری تا حصول نتیجه نباید رها شود. همچنین بازدیدهای میدانی از مدارس و مشاهده عینی اقدامات، جزو برنامههای جدی ماست.
انتهای پیام/۷۵۴۰
- نویسنده: تسنیم tasnimnews