افزایش ۲ برابری تعداد گردشگران خارجی در اصفهان
افزایش ۲ برابری تعداد گردشگران خارجی در اصفهان

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با بیان اینکه در نوروز امسال تعداد گردشگران خارجی ۲ برابر شده بود، گفت: هدف از پروژه ۱۰۰ تور اپراتور مقابله با پروگاندای رسانه‌ای غرب و ایران‌هراسی غربی‌‌ها بود.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، امیر کرم‌زاده در نشستی با خبرنگاران، جان باختن تعدادی از هموطنان‌ در حادثه تلخ اسکله شهید رجایی بندرعباس را تسلیت گفت و برای مصدومان حادثه آرزوی شفای عاجل کرد و اظهار داشت: بر اساس دستورالعمل سازمانی جدیدی که برای سازمان میراث فرهنگی تعریف شده، با رسانه‌ هم به صورت ماهیانه جلساتی خواهیم داشت تا در راستای ماموریت‌ها و اهداف سازمانی میراث فرهنگی، گزارشاتی را به افکار عمومی ارائه دهیم.

وی در ادامه رسانه‌ها را نماینده افکار عمومی خواند و افزود: ما خیلی اوقات قدرت کافی برای پیگیری موضوعات را نداریم و به رسانه‌ها مراجعه می‌کنیم، همان طور که در بحث دیوارنویسی سی و سه‌پل، رسانه‌ها از موضوعات زودتر خبردار می‌شدند و گلایه‌هایی را هم مطرح می‌کردند.

نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی حوزه میراث فرهنگی

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در ادامه به نقش رسانه‌ها در فرهنگ‌سازی اشاره کرد و گفت: باید بررسی کنیم که چرا حوادثی مثل دیوارنویسی سی و سه‌پل توسط افرادی انجام می‌شود که سن و سالی از آنها گذاشته؛ آیا توانسته‌ایم که در دانشگاه‌ها و مدارس، صدا و سیما و سطح اجتماع اهمیت و لزوم حفظ و نگهداری میراث فرهنگی را به درستی آموزش دهیم؟

وی با بیان اینکه بناهای تاریخی آثار تمدنی و هنری هستند و شناسنامه شهرهای ما به حساب می‌آیند، متذکر شد:سازمان میراث فرهنگی یک دستگاه‌های حاکمیتی و سیاست‌گذار است و قادر نیست که به تنهایی همه ماموریت‌هایش را انجام دهد و نقش نقش دستگاه‌های اجرایی در پیشبرد اهداف سازمان میراث فرهنگی بسیار مهم است.

کرم‌زاده گفت: بسیاری از ابنیه تاریخی هیئت امنا دارند و مساجد تاریخی زیر نظر سازمان اوقاف، امور مساجد و سازمان تبلیغات اسلامی اداره می‌شوند و این نهادها در حفظ مساجد نقش دارند؛ از طرفی شهرداری‌ها طبق قانون مکلف هستند که بخشی از اعتبارات‌شان را به بناهای تاریخی تخصیص دهند.

اصفهان ۳۳ بافت تاریخی دارد

وی یادآور شد: از ۱۶۸ بافت تاریخی موجود در کشور، ۳۳ بافت تاریخی در اصفهان واقع شده و این نشان می‌دهد که باید بیشتر کار کنیم.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان داشت: سال گذشته برای ما سال سختی بود چون شهادت رئیس‌جمهور روی عملکرد دستگاه‌ها تأثیر داشت؛ از طرفی با تغییر دولت، وزرا هم تغییر کردند هر چند که این تغییرات هنوز به میراث فرهنگی نرسیده اما این حق دولت‌ها است که تغییرات را لحاظ کنند؛ در نهایت همه ما کارمند دولت و میراث فرهنگی هستیم و هر کجا باشیم، خدمت می‌کنیم.

وی در ادامه به تبعات تغییرات مدیریتی پیاپی در میراث فرهنگی اصفهان اشاره کرد و گفت: میراث فرهنگی اصفهان در طی این سال‌ها تغییرات مدیریتی زیادی را تجربه کرده و این موضوع تخریب آثار تاریخی استان را شدت بخشیده است و امیدواریم که دولت ثبات را به نیروهای فرهنگی استان برگرداند تا مدیران بتوانند برنامه‌ریزی طولانی‌مدت داشته باشند.

کرم‌زاده با بیان اینکه هیچ مبلغی در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی دریافت نکرده‌ایم، خاطرنشان کرد: طبق قانون شرکت‌های دولتی موظف هستند که در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی مبلغی را هزینه کنند اما متاسفانه رویکرد غالب در سطح استان سرمایه‌گذاری در حوزه آب بود و میراث فرهنگی در این زمینه اعتبار خاصی دریافت نکرد.

افزایش دو برابری اعتبارات استانی میراث فرهنگی

وی بیان کرد: اعتبار استانی ما در سال ۱۴۰۲، حدود ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بود که امسال این مبلغ با همراهی استاندار و رویکرد جدید نمایندگان به ۵۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان رسید و اعتبارات استانی ما بیش از ۲ برابر افزایش یافت و این مبالغ به طور کامل تخصیص داده شده است.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: اعتبارات ملی و استانی که به سازمان میراث فرهنگی تخصیص یافته کافی نیست با این حال توانسته‌ایم که با همین اعتبارات کم و محدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ پروژه مرمتی و زیرساختی را در دستور کار قرار دهیم.

سازمان میراث فرهنگی استان از نظر میزان اعتبار حوزه تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی،‌رتبه اول کشور را دارد‌ گفت: میزان اعتبارات ملی ما حدود ۷۲ میلیارد تومان است و در مجموع کل تخصیص حدود ۴۶ درصد و حوزه استانی حدود ۵۳ درصد است اما با کمک نمایندگان اوضاع بهتر شد.

وی در ادامه سخنانش به امکان تخصیص اعتبار از سمت نمایندگان مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و در همین رابطه گفت: در سال مالی ۱۴۰۴ از سمت خانم زهرا سعیدی، نماینده مبارکه ۲۵ میلیارد، نماینده ارامنه ۲۵ میلیارد، آقای رحیمی نماینده فلاورجان ۵ میلیارد و آقای قاسمی نماینده شهرضا ۱۰ میلیارد تومان در حوزه میراث فرهنگی و صنایع دستی اختصاص داده شده است.

بازدید بیش از ۷۰۰ هزار نفر از آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری استان در ایام نوروز

کرم‌زاده در ادامه به رشد تعداد بازدیدکنندگان از آثار تاریخی و جاذبه‌های گردشگری استان در نوروز ۱۴۰۴ اشاره کرد و متذکر شد: در نوروز امسال ۷۹۰ هزار نفر از بناهای تاریخی اصفهان بازدید کردند که این میزان نسبت به مدت مشابه ۲۱ درصد رشد کرده و همچنین شاهد یک درصد رشد در تردد بودیم و در مجموع استان حدود ۵۰ درصد رشد بازدید داشتیم.

وی با اشاره به کاهش آمار تصادفات به فوت در استان یادآور شد: امسال میزان تصادفات و فوتی‌های نشانی از آن کاهش یافت و توانستیم که در این زمینه مقام اول کشور را کسب کنیم که این مهم با همکاری استانداری و پلیس به دست آمد؛ همچنین در حوزه پروژه‌های سرمایه‌گذاری نیز با ۶۰ همت و ۱۴۸ پروژه جزو استان‌های پیشتاز کشور هستیم؛ علاوه بر این برای منطقه گردشگری سلامت نیز مجوزهایی را تصویب کردیم که به دولت ارسال شده، در حوزه میراث فرهنگی نیز ۱۹۶ پروژه به‌صورت اضطراری مرمت شد.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تاکید کرد:در عید ۶۰۰ غرفه سوغات صنایع دستی داشتیم، همچنین در چهلستون ۵۰ غرفه آماده خواهد شد که به‌صورت دائمی و رایگان در اختیار هنرمندان صنایع دستی استان و کشور قرار خواهد گرفت و در این راستا به دنبال آن هستیم برنامه شب‌های فرهنگی را با دیگر استان‌ها برقرار کنیم.

مقابله با ایران‌هراسی با اجرای پروژه ۱۰۰ طور اپراتور

وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم پیرامون اهداف برگزاری برنامه ۱۰۰ تور اپراتور در اصفهان و میزان بازدهی این برنامه در ماه‌های اخیر گفت: پروژه ۱۰۰ تور اپراتور با چند هدف برگزار شد که مهم‌ترین آن در حوزه تعاملات بین‌المللی، جلوگیری از ایران‌هراسی بود؛ رسانه‌های غربی علیه ایران پروگاندای رسانه‌ای به راه انداخته‌اند، به نحوی که بسیاری از مهمانان خارجی تصور دارند که مردم ایران در قحطی به سر می‌برند و متاسفانه ما در حوزه رسانه بین‌المللی عملکرد خوبی نداشته‌ایم و نتوانسته‌‌ایم که ظرفیت‌ها و جاذبه‌های کشورمان را به درستی معرفی کنیم.

کرم‌زاده با بیان اینکه در نوروز امسال تعداد گردشگران خارجی نسبت به مدت مشابه ۲ برابر شده بود، ادامه داد: بسیاری از افراد حاضر در این پروژه برای اولین بار بود که به ایران می‌آمدند و از دیدن فضای شاد حاکم بر کشور و امکانات و جاذبه‌های ایران و اصفهان شگفت‌زده شدند؛ از طرفی میهمانان حاضر در این پروژه در حوزه گردشگری فعالیت دارند.

وی در بخش دیگری از سخنانش به معضل فرونشست و درگیری برخی از ابنیه‌های تاریخی استان با این معضل پرداخت و گفت: فرونشست یک معضل ملی است و بارها تاکید کردم اگر فکری برای آن نشود، تخریب بیشتری رقم خواهد خورد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در واکنش به سوال یکی از خبرنگاران حاضر در جلسه پیرامون وضعیت خانه‌های تاریخی که ایمنی پایداری ندارند، گفت: بخشی از این خانه‌ها، جزو بناهایی هستند که توسط مالکان آن‌ها رها شده‌اند؛ برای ایمن‌سازی این خانه‌ها ابتدا به مالکان اخطار می‌دهیم و پس از آن رویکردمان در سال جدید این است که از دستگاه قضائی کمک بگیریم، اما اگر موفق نشویم، خودمان استحکام‌بخشی خواهیم کرد و خسارت را دریافت می‌کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای حوزه صنایع دستی گفت: شناسنامه‌دار کردن صنایع دستی با کمک دانشگاه هنر از برنامه‌های مدنظر در سال جدید است تا هم قیمت روز و هم مشخصات آن‌ها به ثبت برسد.

یگان حفاظت میراث فرهنگی استان فقط ۷۰ نفر نیرو دارد

کرم‌زاده با تاکید بر اینکه کمبود نیرو در حوزه یگان حفاظت میراث فرهنگی یکی از چالش‌های مهم سازمان میراث فرهنگی استان است، گفت: یگان حفاظت میراث فرهنگی استان اصفهان با داشتن ۳۲ بافت تاریخی و ۲۲ هزار بنا، تنها ۷۰ نفر نیرو دارد و از نظر تجهیزات به کمبود شدیدی مواجه هستیم.

وی ادامه داد: قرار است ۴۲۰۰ نیرو استخدام شوند که احتمالاً حدود ۲۰۰ نفر برای استان اصفهان خواهند بود و شرایط بهتر خواهد شد.

کرم‌زاده در بخشی دیگر با اشاره به کمبود زیرساخت‌ها در حوزه گردشگری ادامه داد: در حوزه ایرلاین و هواپیما به سرمایه‌گذار نیاز دادیم و با کمبود ۷۰۰ هواپیما روبه‌رو هستیم، اما استان اصفهان باید همتای دیگر استان‌ها باشد و در این راستا جلسات خوبی با استاندار و اتاق بازرگانی برگزار کرده‌ایم تا موضوع ایرلاین را حل کنیم.

وی در پاسخ به سوالات خبرنگاران پیرامون انتخاب اصفهان به عنوان‌ پایتخت گردشگری منطقه شرق آسیا در سال ۲۰۲۶ گفت: در اندونزی نشستی برگزار شد و با توجه به تمهیدات استاندار و مجموعه وزارتخانه برای رویدادهای بین‌المللی درخواست میزبانی دادیم و در آن نشست ۳۰ کشور به میزبانی اصفهان رأی دادند.

نامه‌نگاری مدیرکل میراث فرهنگی با دادستانی استان درخصوص وضعیت بازار اصفهان

وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع امنیت بازار اصفهان پرداخت و گفت: شخصا به موضوع بازار اصفهان ورود کردم، اما به تنهایی نمی‌توانم ادارات را مکلف کنم و به‌همین دلیل با دادستان مکاتبه کردیم تا به دستگاه‌های خدمات‌رسان  تذکر دهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان عنوان کرد: رتبه سوم کشور در حوزه فروش صنایع دستی برای اصفهان است و بر این اساس شاهد رشد نمودار فروش هستیم.

انتهای پیام/۱۷۰

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]