استاندار کهگیلویه و بویراحمد، بر ضرورت ارائه راهکارهای جدید برای پاسداشت و انتقال میراث ارزشمند ایثار و شهادت به نسلهای آینده تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، یداله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد ظهر امروز در نشستی با شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، بر ضرورت ارائه راهکارهای جدید برای پاسداشت و انتقال میراث ارزشمند ایثار و شهادت به نسلهای آینده تاکید کرد و افزود: این نشست در پی ارج نهادن به رشادتها و فداکاریهای بینظیر شهدای استان و نقش برجسته مردم این منطقه در دفاع مقدس برگزار شد.
آمارهای ارائه شده در این نشست نشان از عمق مشارکت مردم کهگیلویه و بویراحمد در جنگ تحمیلی دارد: حضور ۴۶ هزار رزمنده، ۲ هزار شهید، ۱۳ هزار جانباز و ۳۱۷ آزاده، گواهی بر ایثار و فداکاری بینظیر این استان است. ۱۱ درصد از جمعیت استان، معادل ۸۷۶۰۰ نفر، را جامعه شاهد و ایثارگر تشکیل میدهند، که اهمیت توجه ویژه به نیازها و مطالبات این جامعه را دو چندان میکند.
رحمانی در این نشست، ضمن تاکید بر مسئولیت همهی ارکان دولتی در ترویج این فرهنگ ارزشمند، به بررسی برخی از چالشهای پیش روی خانوادههای شهدا و ایثارگران پرداخت:
ساماندهی گلزارهای شهدا
بسیاری از گلزارهای شهدا فاقد زیرساختهای اولیه مانند دسترسی مناسب هستند. به همین منظور، سازمان مدیریت و برنامهریزی، بنیاد شهید و معاونت عمرانی استانداری موظف به شناسایی و اولویتبندی این گلزارها و ارائه گزارش به فرمانداران برای تامین اعتبارات لازم شدند.
تامین مسکن برای خانوادههای شهدا و ایثارگران از اولویتهای اصلی استاندار اعلام شد. وی بر ضرورت لحاظ کردن نیازهای این خانوادهها در طرحهای مسکن ملی، طرح جوانی جمعیت و سایر برنامههای حمایتی تاکید کرد.
ایجاد فرصتهای شغلی مناسب برای خانوادههای شهدا و ایثارگران مورد توجه قرار گرفت و بر ضرورت اجرای دقیق سهمیه ۲۵ درصدی استخدام این جامعه در آزمونهای استخدامی تاکید شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد بر ضرورت تسریع در روند تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی خانوادههای شهدا و ایثارگران طبق قوانین موجود تاکید کرد و از ادارات خواست تا اطلاعات مربوطه را به معاونت توسعه مدیریت و منابع استانداری ارائه دهند.
علاوه بر این چالشها، برنامهریزی برای برگزاری سومین کنگره ملی شهدای استان، با تمرکز بر جمعآوری اسناد و مدارک و نصب تصاویر شهدا در اماکن عمومی، در دستور کار قرار گرفت. استان کهگیلویه و بویراحمد، میزبانی جشنواره داستاننویسی شهدای غریب را نیز به عهده گرفته است.
همچنین، برگزاری مراسم تجلیل از خانوادههای شهدای عملیات بیتالمقدس در آستانه سوم خرداد و گرامیداشت سالانه حماسه ۱۹ آبان ماه گچساران، از دیگر برنامههای مطرح شده در این نشست بود.
تدوین نقشه راه فرهنگی برای صیانت از منزلت اجتماعی و تکریم خانوادههای شهدا و ایثارگران و تعیین روزی به عنوان روز ملی تکریم این خانوادهها، از دیگر اهداف اعلام شده در این نشست بود. این اقدامات در تلاشند تا فرهنگ ایثار و شهادت را در کهگیلویه و بویراحمد زنده نگه دارند و برای نسلهای آینده به ارث بگذارند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews