رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی با انتقاد از رویکرد سازمان برنامه و بودجه کشور، این استان را مصداق ناعدالتی در توزیع بودجه دانست.
علیرضا نوین در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز درخصوص نشست شورای برنامهریزی آذربایجانشرقی و مجمع نمایندگان استان با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، گفت: مصادیق ناعدالتی در توزیع بودجه میان استانها، در استان آذربایجانشرقی مشهود است.
وی تصریح کرد: دولتها چگونه میتوانند برای انتقال آب خلیج فارس به فلات مرکزی بهطول ۸۸۰ کیلومتر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه کنند اما زمانی که نوبت به انتقال آب ارس به تبریز برسد، برای اجرای خط انتقال ۱۴۰ کیلومتری بهانه میآورند؟!
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: سازمان برنامه و بودجه، میزان اعتبار تخصیص یافته به آزادراههای «تبریز-بازرگان»، «تبریز-ارومیه» و «مراغه – هشترود» را نسبتبه سال ۱۴۰۳ نهتنها بیشتر نکرده بلکه تقلیل هم داده است.
نوین خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد بودجه ریلی کشور به اردبیل تخصیص داده شده و برای اتصال ایستگاه خاوران به تبریز فقط ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است که با اتحاد پنج نماینده این حوزه، ۲۵۰ میلیارد دیگر نیز از محل توازن به آن اضافه شد اما همچنان اختصاص یکهزار و۵۰۰ میلیارد تومان به شبکه ریلی استان همجوار محل سؤال است.
وی اظهار کرد: برای صیانت از جنگلهای ارسباران در بودجه ۱۴۰۴ حدود ۲۰ میلیارد تومان اعتبار لحاظ شده، برای صیانت از جنگلهای زاگرس یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و برای جنگلهای شمال ۹۰۰ میلیارد تومان بودجه تعیین شده است که نیازمند روشنگری از سوی سازمان برنامه و بودجه هستیم.
رئیس مجمع نمایندگان آذربایجانشرقی گفت: در لایحه بودجه سال جاری، تنها دو میلیارد تومان اعتبار به مقبرةالشعرا تخصیص یافته است درحالیکه ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار به مقبره شیخصفی و ۱۱۰ میلیارد تومان به موزه معاصر زاهدان تخصیص داده شده است که بیانگر ناترازی در تخصیص اعتبار بین استانهاست.
نوین همچنین وضعیت هشت سد استان آذربایجانشرقی را بلاتکلیف دانست و گفت: براى تکمیل سد شهید مدنى یک ریال هم از سوی سازمان برنامه و بودجه اعتبار اختصاص نیافته و با رهاشدگى پروژه، تجهیزات آن سرقت و سرمایههاى ملى هدر رفته است.
وی، گفت: پروژه احداث ترمینال خارجى فرودگاه تبریز سال نیز از ۱۳۹۴ آغاز شده و ۲۵ هزار متر فونداسیون آن نیمهتمام قریب به یک دهه، رها شده است که نیاز به توجه بودجهای ویژه دارد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با اشاره به نقش تبریز در گردشگری سلامت، گفت: تکمیل بیمارستان یکهزار و ۵۰۰ تختخوابى و مرکز جامع درمان سرطان در راستاى رفع نیازها و کمبودهاى درمانى شمالغرب است و انتظار ما از سازمان برنامه و بودجه توجه به این دغدغههاست.
نوین با اشاره به نامهنگاری پنج نماینده تبریز درخصوص پروژه بزرگ مسیرگشایى شهید آلهاشم در محلات حاشیهنشین تبریز، گفت: شهردارى براى تملک یک هزار واحد در این مسیر چند همت هزینه کرده و از سازمان برنامه و بودجه خواستیم یک همت هم دولت کمک کند اما این خواسته تاکنون محقق نشده و انتظار تحقق وعدهتان را داریم.
وى با ابراز تأسف از ناهماهنگى مدیریتى در بهسازى آزادراه تبریز-زنجان، یادآور شد: ۲۸ اسفند در کمیسیون عمران جلسه برگزار شد که طی آن بانک ملى متعهد به انجام پروژه شد اما اکنون ادعا میکند که با عوارض فعلى توان نگهدارى و ایمنسازى مسیر را نداشته و راهدارى رأسا باید نسبتبه بهسازى آزادراه اقدام کند و بهخاطر بدعهدى و ناهماهنگى در دولت، عملیات بهسازى شروع نشده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان آذربایجانشرقی با بیان اینکه فقط یک روز قطعى برق در مس سونگون به اندازه هزینه احداث یک نیروگاه ۵۰ مگاواتى ضرر میرساند، اظهار کرد: بخش خصوصى آذربایجانشرقى پای کار کمک به رفع ناترازیهاست و انتظار داریم دولت هم در این زمینه کمک کرده و از تاسیس بانک توسعهٔ آذربایجان حمایت کند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews