رئیس نخستین شورای سیاستگذاری جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت»گفت: نخستین دوره جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» با تمرکز بر مضامین رضوی و کرامت انسانی در مشهد آغاز بهکار کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، امیرمهدی حکیمی، عصر امروز در نشست خبری این جایزه ادبی که در مکتب رضوان برگزار شد با اشاره به سابقه فعالیتهای فرهنگی و هنری مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی، از آغاز رسمی این جایزه به عنوان گامی نو در جهت تمرکز فعالیتهای هنری با محوریت معارف رضوی و مضامین اخلاقی و انسانی خبر داد.
وی تصریح کرد:همانگونه که بسیاری از فرهیختگان و فعالان فرهنگی مطلعاند، مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس در سالهای گذشته میزبان جشنوارهها و رویدادهای متعددی در حوزههای مختلف بوده است؛ از جمله دوسالانه تعزیههای قرآنی، تصویرگری نیایش، جشنواره مستند بهشت، جشنواره عکس خانه دوست و جشنواره بینالمللی عکس مزارات. این رویدادها جایگاه ویژهای در ارتقای هنر آیینی و معنوی داشتهاند و مؤسسه را در عرصه برگزاری جشنوارههای فاخر به نهادی شناختهشده تبدیل کردهاند.
رئیس نخستین شورای سیاستگذاری جایزه ادبی داستان کوتاه «هشت» با تأکید بر جهتگیری جدید مؤسسه در سالهای اخیر گفت: با توجه به جریانسازیهای تازه در مؤسسه و تمرکز بر “مکتب هنر رضوی”، به این نتیجه رسیدیم که نیاز به یک جایزه واحد، منسجم و در عین حال جهانی احساس میشود. جایزه ادبی داستان کوتاه هشت، سرآغاز این مسیر جدید است و قرار است به عنوان نماد هنری آستان مقدس حضرت رضا (ع)، منشأ تحولی عمیق در تولید محتوای ادبی و هنری شود.
حکیمی ادامه داد: در این آستان مقدس، گنجینهای بیبدیل از هنر اسلامی و ایرانی وجود دارد و چه مکانی شایستهتر از این مکان معنوی برای میزبانی یک جریان هنری جهانی؟ از همین رو، جشنوارهها و جوایز هنری مؤسسه در قالب جدیدی با عنوان “جایزه جهانی هشت” متمرکز خواهند شد. این روند با داستان آغاز شده است، چرا که روایت و داستانگویی امروز زیربنای بسیاری از هنرهای دیگر است.
وی افزود: با وجود اینکه نخستین دوره جایزه هشت به زبان فارسی و با تمرکز بر کشورهای فارسیزبان برگزار میشود، برنامههایی برای توسعه جهانی این جایزه در دورههای آتی وجود دارد,هدف ما این است که در آینده، این جایزه ادبی را در گسترهای جهانی و به زبانهای مختلف گسترش دهیم. اکنون تمرکز بر زبان فارسی است، اما زیرساختها برای بینالمللی شدن نیز فراهم میشود.
وی درباره ویژگیهای خاص جایزه هشت گفت: «نام این جایزه برگرفته از عدد نمادین “هشت” و به افتخار حضرت علی بن موسیالرضا (ع) انتخاب شده است. در سیاستگذاریهای تازه، تنها به نام و سیره حضرت رضا (ع) اکتفا نمیکنیم، بلکه تلاش داریم روایات و سخنان ایشان را در قالب آثار هنری زنده کنیم. در هر دوره از این جایزه، هشت موضوع انتخاب میشود که بخشی از آنها مستقیماً به حضرت رضا (ع)، سیره، تاریخ و حرم مطهر ایشان مرتبط است و بخش دیگر نیز از دل روایات آن حضرت استخراج میشود.
رئیس شورای سیاستگذاری این جایزه افزود: ایده اصلی برگرفته از حدیث معروف امام رضا (ع) است که فرمودند: “رحم الله عبداً أحیا أمرنا… اگر مردم زیبایی سخن ما را بدانند، از ما تبعیت میکنند”. زبان هنر بهترین ابزار برای انتقال این زیباییها به جامعه است، از داستان تا سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی.
حکیمی در پایان با اشاره به اهداف محتوایی دوره نخست این جایزه گفت: در کنگره جهانی امام رضا (ع) که همزمان با این رویداد برگزار میشود، بر مضامینی همچون “کرامت انسانی”، “انس با انسان”، “نقش خانواده” و رابطه انسان با جامعه تأکید شده است که جایزه هشت نیز موضوعات خود را بر همین محورها بنا نهاده است. امیدواریم این حرکت نوین بتواند بستری مؤثر برای خلق آثار داستانی ارزشمند فراهم آورد، آثار و مضامینی که با زبان هنر مفاهیم اخلاقی و دینی را به جامعه منتقل کنند و به تعالی فرهنگی منجر شوند.
انتهای پیام/۲۸۲
- نویسنده: تسنیم tasnimnews