مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان از آغاز فرآیند بازنگری در برنامه مدیریت جامع تالابهای بینالمللی هامون خبر داد.
محمدرضا علیمرادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان از آغاز فرآیند بازنگری در برنامه مدیریت جامع تالابهای بینالمللی هامون خبر داد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان با اشاره به تغییرات قابل توجه در شرایط اکولوژیکی تالاب هامون طی سالهای اخیر، اظهار داشت: تغییر اقلیم، بهرهبرداری از سد انحرافی «کمالخان» و برنامهریزیهای اخیر کشور افغانستان برای احداث سدهای جدید از جمله «بخشآباد» روی رودخانههای منتهی به تالاب، موجب کاهش شدید ورودی آب به بستر هامون و گسترش کانونهای گرد و غبار شده است؛ از این رو بازنگری در برنامه مدیریت جامع تالاب هامون ضرورتی اجتنابناپذیر است.
وی افزود: برنامه مدیریت جامع تالاب هامون که به عنوان سند بالادستی در سال ۱۳۹۶ تدوین و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده بود و ادارهکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان وظیفه داشت همه اقدامات خود را در چارچوب برنامه ابلاغی انجام دهد، متناسب با شرایط امروز تالاب نیست و نمیتواند پاسخگوی نیازها و چالشهای فعلی منطقه باشد. همچنین، تخصیص اعتبارات در قالب محورهای این برنامه صورت میگیرد و کلیه اقدامات اجرایی باید دقیقاً بر اساس اعتبارات تخصیصی و موافقتنامههای ابلاغی باشد که مراتب نیازمند بازبینی و تطبیق با واقعیتهای جدید است.
علیمرادی تصریح کرد: ادارهکل حفاظت محیط زیست با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی استان، روند بازنگری و بروزرسانی این برنامه را در دستور کار قرار داده است. تمرکز اصلی در نسخه جدید برنامه جامع، باید بر تثبیت کانونهای گرد و غبار و بهبود شرایط زیستی ذینفعان تالاب و ساکنین منطقه سیستان طی سناریوهای مختلف و در شرایط کمآبی شدید منطقه باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان تأکید کرد: ضرورت دارد پژوهشها و مطالعات پیشین بروزرسانی شده و یک مطالعه جامع دوزبانه با محوریت دانشگاههای بومی در خصوص اثرات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیستمحیطی ناشی از خشکی تالاب هامون انجام گیرد تا بتوان از آن در مجامع بینالمللی بهعنوان سندی علمی و مستند دفاع کرد.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews