حداد عادل: زبان کُردی سرمایه فرهنگی ایران است/حفظ زبان‌ محلی
حداد عادل: زبان کُردی سرمایه فرهنگی ایران است/حفظ زبان‌ محلی

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی، گفت: زبان و ادبیات کُردی را بخشی از سرمایه‌های فرهنگی ایران می‌دانیم.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، دکتر حداد عادل پیش‌ازظهر امروز در آیین افتتاح جایزه ادبی قلم هه ژار که در دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: بنده دوست داشتم دعوت ریاست محترم دانشگاه کردستان را اجابت کنم و خود در جمع شما حاضر شوم، اما برنامه‌هایی که از پیش در تهران تنظیم شده بود اجازه سفر به بنده نداد و ناچار بر آن شدم تا پیامی تصویری به حضور تقدیم کنم.

وی افزود: مردم کُرد از نژاد اصیل آریایی و از ایرانیان خالص بوده و از اقوامی هستند که مایه افتخار همه مردم ایران به شمار می‌رود.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی تصریح کرد: مردم کُرد به انواع هنرها آراسته‌اند در هر هنری ما وقتی سراغ مشاهیر را می‌گیریم به افراد برجسته از کُردها برخورد می‌کنیم، همانند خوش‌نویسی، موسیقی، آواز و شعر و شاعری و از همه مهمتر در حوزه زبان چه زبان و ادبیات کُردی و چه زبان و ادبیات فارسی که به آن می‌بالیم.

وی بیان کرد: ما زبان و ادبیات کردی را بخشی از سرمایه‌های فرهنگی ایران می‌دانیم و چنین نظری را در سایر زبان‌های مردم ایران هم داریم.

عادل عنوان کرد: فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی به پیروی از اهداف انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و با پیروی از نظر مقام معظم رهبری معتقد است که زبان‌های محلی و مادری در ایران همه باید محفوظ و معتبر بمانند، نشاط پیدا کنند و در حوزه‌های مختلف درباره آنها پژوهش شود.

وی گفت: نظر ما در فرهنگستان زبان و ادب فارسی این نیست که زبان فارسی را رقیب هیچ یک از زبان‌های محلی و مادری گروه‌های مردم ایران بدانیم، ما هرگز چنین دوگانه‌ای در ذهن نداریم، باور ما این است که این زبان‌ها سرمایه‌های فرهنگی ما هستند و زبان فارسی، زبان مشترکی است میان همه مردم ایران که با هر زبان مادری و محلی که وجود دارد بتواند با دیگری که زبان محلی و مادری متفاوتی دارد با این زبان مشترک سخن گوید و ارتباط برقرار کند.

رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی یادآدر شد: این ارتباط را پیوند محکمی برای همبستگی ملت ایران و عامل موثری در وحدت مردم ایران دانسته و انتخاب زبان فارسی به عنوان زبان مشترک پدیده تازه‌ای نیست از زمانی که فردوسی شاهنامه را سروده و قبل از آن زبان فارسی به طور طبیعی جایگاه خودش را به عنوان زبان مشترک همه مردم ایران حفظ و تثبیت کرده است.

انتهای پیام/۴۸۶/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]