معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل، گفت: در سال مشارکت برای سرمایهگذاری با هدف مردمیسازی اقتصاد، عرضه اوراق سپردهگذاری خاص برای مردم انجام میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، بهروز خلیلی ظهر امروز در جریان بازدید از طرحهای توسعه سرمایهگذاری در کشت و صنعت مغان، اظهار کرد: کشت و صنعت معان و پارس فرصتهای سرمایهگذاری بینظیری دارند که در همایش بینالمللی سرمایهگذاری که در ماههای آینده در استان برگزار خواهد شد، ما سعی خواهیم کرد تا این توانمندیها را برای فعالان اقتصادی داخلی و خارجی معرفی کنیم.
وی ضرورت حل مشکلات مالیاتی، بیمهای و بدهی شرکت به نهادهای خدماترسان را یادآور شد و افزود: در راستای جلب مشارکت مردمی در حوزه اقتصاد واگذاری اوراق سپرده خاص در دستور کار است و ما از مجموعههای اقتصادی خواستهایم تا تولیدات سودآور و پرثمر خود را معرفی کنند تا با توجه به توجیه اقتصادی، اوراق سپردهگذاری مردم در این بخشها عرضه شده و امکان جذب سرمایهگذاریهای مردمی فراهم آید.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل تصریح کرد: تاکنون ۲ بنگاه اقتصادی در استان محصولات با توجیه اقتصادی خود را معرفی کردند و انتظار میرود کشت و صنعت نیز بخشهای اقتصادی توجیه پذیر خود را که امکان ارائه اوراق سپردهگذاری آن فراهم است، معرفی کرده و در این زمینه جلب مشارکت مردمی را شاهد باشیم.
خلیلی بخش سرمایهگذاری انرژیهای تجدیدپذیر را در کشت و صنعت مغان و پارس یادآور شد و گفت: با تأمین زمین شرکتهای سرمایهگذاری در این حوزه آمادگی دارند تا ۵۰ مگاوات انرژی تجدیدپذیر خورشیدی را در این بنگاه اقتصادی راهاندازی کنند تا زمینه برای خودتأمینی انرژی در این واحدها فراهم آید.
وی به طرح توجیهی منطقه آزاد با اولویت بخش کشاورزی اشاره کرد و ادامه داد: باید کشت و صنعت مغان در این منطقه بحث سرمایهگذاری را مد نظر قرار دهد تا منطقه آزاد اردبیل به هاپ صنایع تبدیلی تبدیل شود.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل خاطرنشان کرد: ۶۸ محصول تولیدی در این مجموعهها میتواند ظرفیت خوبی برای توسعه صنایع تبدیلی باشد که انتظار میرود در این زمینه مدیران این ۲ مجموعه اقتصادی ورود موفقی داشته باشند.
خلیلی به ظرفیت بینظیر کشت و صنعت مغان از لحاظ عمق خاک و اقلیم مناسب اشاره کرد و یادآور شد: اختلاف این ۲ بنگاه اقتصادی از ثبت دریافت و همچنین خاک و آب بینظیر امکان تولید محصولات متنوع را در کشت و صنعت مغان و پارس فراهم کرده و ما باید الگوهای موفق دنیا را در این زمینه بیشتر مورد توجه و تمرکز قرار دهیم.
وی اضافه کرد: در طرحهای توسعه کشت و صنعت مغان که بیش از ۶۰ سال قبل طراحی شده مجموعههای مختلفی در این بنگاه عظیم اقتصادی در نظر گرفته و به راحتی میتواند حتی جلوتر از سایر کشت و صنعتهای موفق دنیا عمل کرده و زمینه تحول اقتصادی را فراهم آورد.
معاون امور اقتصادی استاندار اردبیل نیروی انسانی و استفاده از تکنولوژی را در توسعه کشت و صنعتها بسیار مهم اعلام کرد و گفت: در این بخش نباید دچار غفلت و یا خطای استراتژیک شویم.
خلیلی ضرورت واگذاری زمین برای احداث مسکن کارگران و کارکنان کشت و صنعت مغان را یادآور شد و اظهار کرد: بر اساس مصوبه دولت در این زمینه میتوان با همکاری راه و شهرسازی اقدامات جدی را انجام داد.
بساط فساد در کشت و صنعت باید برچیده شود
فرماندار شهرستان پارسآباد نیز به سایه سنگین واگذاری کشت و صنعت به بخش خصوصی و عدم انگیزه در سرمایهگذاری این بخش اشاره کرد و افزود: امیدواریم با همت دولت چهاردهم این سایه سنگین از سر کشت و صنعت برداشته شده و امکان توسعه سرمایهگذاری فراهم آید.
علی لطفی تصریح کرد: متأسفانه در واگذاری اراضی به عشایر منطقه برخی خطاها و نارساییها انجام شده که انتظار میرود هر چه سریعتر بحث واگذاری به صورت کامل با تدبیر مسئولان استانی حل و فصل شود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنان فساد در کشت و صنعت مشاهده میشود که این امر با تفکر مدیریت جدید در تعارض است که انتظار میرود هر چه سریعتر افراد غیرمتخصص و سوءاستفاده کننده در این بنگاه اقتصادی تعیین تکلیف شده و مدیریت سالم آن میدان را برای حضور افراد توانمند و نیروهای بومی فراهم کنند.
در این بازدید معاون کشت و صنعت مغان نیز به مجتمع باغات در ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی اشاره کرد و یادآور شد: در بیش از یکهزار و ۷۰۰ هکتار طرح نوسازی باغات انجام شده که عمده کاشت نهال زیتون و بادام بوده که به دلیل شرایط خاص تولید این محصول، با استقبال خوبی نیز روبهرو شده است.
احمد شهریار اضافه کرد: توسعه باغات زیتون علاوه بر امنیت غذایی، در بحث روغن به دلیل شرایط خشکسالی و مقاوم بودن این محصول دارای ارزش بسیار بالایی است و ما همچنان طرح توسعه باغات را با اولویت درختان بادام و زیتون پیگیری میکنیم تا ارزش افزوده بیشتری نصیب کشت و صنعت شود.
وی توسعه تولید زنجیره نهال را در باغات کشت و صنعت را یادآور شد و بیان کرد: در کنار واردات نهالهای با سودآوری بالا، طرح توسعه چهار هکتار گلخانه نیز مورد توجه است.
معاون کشت و صنعت مغان به تنوع تولید محصولات لبنی تا ۱۰ مورد با ظرفیت ۲۳۰ تن شیر اشاره کرد و گفت: شرایط خوبی را در این بنگاه اقتصادی در تولید محصولات لبنی با برند مغانه شاهد هستیم که قطعا مولدسازی و سرمایهگذاریهای جدید در بحث اشتغال پایدار این مجموعه مؤثر خواهد بود.
انتهای پیام/۱۳۱/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews