وضعیت سدهای کشور، نسبت به گذشته، دوران سختی را طی می کند و آنطور که شواهد مشخص است، ۶۰ درصد ظرفیت مهم ترین سدهای کشور، خالیست.
فصل پاییز با وجود بارشهایی که رخ داد از نظر تامین آب سدها چندان مطلوب نبود و نتوانست آنچنان که بایدوشاید بر افزایش حجم مخازن سدها تاثیرگذار باشد. کمبود بارش ها، یکی دیگر از دلایلی است که سبب شده تا حجم آب سدها به میزان کافی رشد پیدا نکند. کشور ما در یک موقعیت اقلیمی گرم و خشک قرار دارد و طبق گفته کارشناسان، وارد سومین سال خشکی شده ایم. اگر در کشور، شاهد کاهش باران باشیم، این امکان وجود دارد که روزی با خشکی سدها مواجه شویم.
از طرف دیگر میزان مصارف آب در بخشهای مختلف کشور همراه با افزایش شده چنانچه طبق آمار مرکز اطلاعات و دادههای آب میزان خروجی آب از سدها از ابتدای سال آبی جاری تا دوم دی با افزایش ۲۱ درصدی همراه شده است.
گرچه به گفته عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب بارشهای پائیزی ملاک خوبی برای سنجش پرآبی یا کمآبی نیست؛ اما وضعیت فعلی سدها ضرورت مدیریت مصرف را چندبرابر میکند.
بر اساس آمار تازه مرکز اطلاعات و دادههای آب شرکت مدیریت منابع آب ایران از ابتدای سال آبی جاری تا دوم دی چهار میلیارد و ۴۶۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است.
این میزان در همسنجی با مدت مشابه سال گذشته که چهار میلیارد و ۱۳۰ میلیون مترمکعب وردی به سدها داشتهایم ۸ درصد رشد را نشان میدهد.
همچنین از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا دوم دی ۶ میلیارد و ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب از سدها برای مصارف مختلف خارج شده است.
این میزان خروج آب از سدها در مقایسه با ۵ میلیارد و ۱۹۰ میلیون مترمکعب خروجی سال گذشته رشد ۲۱ درصدی دارد.
حجم آب موجود در سدهای مهم و بزرگ کشور از ابتدای سال آبی جاری تا دوم دی در حالی به رقم ۱۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب رسیده که این میزان سال گذشته ۱۸ میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب بوده و رشد ۱۰ درصدی را نشان میدهد.
- نویسنده: گسترش نیوز