بازار نفت، یکی از پر التهاب ترین بازار هایی است که سرمایه گذاران زیادی دارد و کشورهای بسیاری، نفت خود را در این بازار عرضه می کنند.
دبیر کل اوپک اعلام کرد: اگر کشورهای تولیدکننده به دنبال تامین نیازهای جهانی انرژی تا سال ۲۰۴۵ باشند، بازار جهانی نفت ظرف مدت ۲۰ سال آینده به ۱۴ تریلیون دلار سرمایهگذاری نیاز دارد.
هیثم الغیس که در هفته انرژی هند در گوا صحبت کرد، اعلام کرد تقاضا برای نفت، همچنان به رشد خود ادامه خواهد داد و ضرورت تامین حفظ عرضه وجود دارد. دبیرکل اوپک افزود: در سطح جهانی، تقاضا برای انرژی از هم اکنون تا سال ۲۰۴۵، به میزان ۲۳ درصد افزایش خواهد یافت.
نارندرا مودی، نخست وزیر هند، در ابتدای این رویداد گفت: پیشبینی میشود تقاضای هند برای نفت تا سال ۲۰۴۵، دو برابر شود و از ۱۹ میلیون بشکه در روز فعلی، به ۳۸ میلیون بشکه در روز افزایش پیدا میکند. هند مرتبا ظرفیت انرژی خود را افزایش میدهد. هدف ما افزایش سهم گاز طبیعی از ۶ درصد فعلی، به ۱۵ درصد از انرژی اولیه است. مودی گفت: تا سال ۲۰۳۰، ظرفیت پالایش نفت در هند، به ۴۵۰ میلیون تن در هر ساعت خواهد رسید.
الغیس همچنین درباره جایگاه نفت در میان منابع انرژی تا سال ۲۰۴۵ با صراحت اعلام کرد: با وجود این که بسیاری از کشورها در سراسر جهان به دنبال سه برابر کردن ظرفیت انرژی تجدیدپذیر خود هستند، هیچ منبع تجدیدپذیر واحدی قادر به تحمل وزن رشد تقاضای جهانی برای انرژی نخواهد بود.
دبیرکل اوپک اعلام کرد: ما باید در نفت سرمایهگذاری کنیم تا بتوانیم امنیت و قابلیت اطمینان عرضه را حفظ کنیم.
بر اساس گزارش اویل پرایس، وزرای انرژی گویان و قطر هم در این رویداد اعلام کردند اگرچه نیاز به وارد کردن انرژیهای تجدیدپذیر به بخش نفت و گاز وجود دارد، اما با حذف تدریجی منابع انرژی متعارف مانند سوختهای فسیلی، هنوز فاصله زیادی داریم.
بهای معاملات نفت برنت در ماه آوریل با ۰.۴ درصد افزایش به ۷۷.۶۱ دلار در هر بشکه رسید در حالیکه بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت (۰۲: ۰۳ به وقت گرینویچ) با ۰.۳ درصد افزایش به ۷۲.۵۳ دلار در هر بشکه رسید. هر دو قرارداد در هفته گذشته بیش از ۷ درصد کاهش یافت.
قیمت نفت تحت فشار قدرت دلار بود که روز دوشنبه پس از صعود قوی روز جمعه بالاتر رفت. دادههای حقوق و دستمزد غیرکشاورزی نشان میدهد که بازار کار ایالات متحده بسیار داغتر از حد انتظار است، که به نوبه خود به فدرال رزرو فرصت بیشتری میدهد تا نرخها را برای مدت طولانیتری بالاتر نگه دارد.
اظهارات پاول و دادههای قوی بازار کار، این نگرانی را ایجاد کرد که نرخهای بهره بالاتر برای مدت طولانی تری تقاضای جهانی نفت را در ماههای آینده کاهش خواهد داد.
اما رئیس بانک مرکزی آمریکا همچنین اعلام کرد که اقتصاد آمریکا همچنان قوی است و رکود اقتصادی بعید به نظر میرسد. این امر به خوبی تقاضا در بزرگترین مصرف کننده سوخت جهان را نشان میدهد، به ویژه اگر نرخ بهره در اواخر امسال کاهش یابد.
اما انتظار میرود در کوتاه مدت، تقاضای سوخت آمریکا تحت فشار شرایط نامساعد جوی در سراسر این کشور باقی بماند.
منبع:
ايسنا
- نویسنده: گسترش نیوز