نقش کار آفرینی در توسعه تعاونی های گردشگری
نقش کار آفرینی در توسعه تعاونی های گردشگری

معاون پشتیبانی اتاق تعاون ایران با بیان اینکه کارآفرینی عامل کلیدی در گردشگری است و به عنوان فاکتور اصلی برای موفقیت مستمر و توسعه صنعت گردشگری به حساب می آید گفت: تعاونی های گردشگری می توانند در صنعت گردشگری نمونه های موفقی در جهت اشتغالزایی باشند.

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، کارآفرینی در حوزه گردشگری، شامل ایجاد و توسعه کسب و کارهایی است که به صورت مستقل یا با همکاری با دیگران، خدمات و محصولات گردشگری را ارائه می‌دهند. این کسب و کارها می‌توانند شامل هتل، رستوران، تور واحد، مراکز تفریحی و سایر امکانات گردشگری باشند.

 امروزه صنعت گردشگری جزو بزرگترین و متنوع ترین صنایع در دنیا به حساب می آید. با توجه به آثار اقتصادی این صنعت, اگر کشوری که جاذبه های فرهنگی, طبیعی یا تاریخی مناسبی دارد, بتواند از ظرفیت های خود استفاده کرده و چرخ های این صنعت را به نحو صحیحی به حرکت درآورد, شاهد رشد و شکوفائی بزرگی در سطح اقتصاد خود خواهند بود. با توجه به ظرفیت فراوان کشورمان در جذب گردشگر بین المللی و تاثیر مستقیم و غیر مستقیم این صنعت بر بخش های مختلف اقتصادی, رشد و توسعه صنعت گردشگری می تواند به عنوان یکی از راهکارهای رهایی از اقتصاد تک محصولی و دستیابی به رشد و توسعه پایدار مورد استفاده قرار بگیرد.

*نقش کار آفرینی در توسعه تعاونی های گردشگری

علی مطیع جهانی، معاون پشتیبانی و نمایشگاه اتاق تعاون ایران با بیان اینکه کارآفرینی عامل کلیدی در گردشگری است و به عنوان فاکتور اصلی برای موفقیت مستمر و توسعه صنعت گردشگری به حساب می آید گفت: اما اینکه چه عواملی می تواند سبب توسعه کارآفرینی گردشگری توسط تعاونی های گردشگری شود داشتن شرایط اقتصادی و بازار (شامل منابع مالی، نیروی کار، تسهیلات فیزیکی، زیرساخت اقتصادی، خدمات تخصصی و محیط اقتصادی)، داشتن ساختار پویایی صنعت(شامل اندازه، رشد و ساختار بازار، صنعت و استراتژی تعاونی ها)، ایجاد چارچوب قانون و مقررات (شامل سیستم مالیاتی، سیستم حقوقی و سیاست حمایتی دولت)، داشتن سرمایه اجتماعی(شامل فرهنگ مشوق کارآفرینی، نهادهای پشتیبان، سیستم آموزش)، جنبه های شخصیتی (تجربه کاری، تحصیلات، تمایل به مخاطره و کارسخت)، تبلیغات و اطلاع رسانی، عوامل ساختاری، عوامل اجتماعی و فرهنگی و سایر مولفه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و مدیریتی و بوم شناختی می باشد.

وی ادامه داد: لذا با شناسایی عوامل موثر بر توسعه کارآفرینی، تعاونی های گردشگری می توانند در صنعت گردشگری نمونه های موفقی در جهت اشتغالزایی به شمار بیایند. در این میان می توان به این سوال پاسخ داد که آیا با توسعه  کارآفرینی تعاونی ها و گسترش آنها اشتغال ایجاد می شود؟ و در جواب می توان گفت هر اقدامی کارآفرینانه نیست بعضی از شرکت ها کسب و کار خود را به نحو احسن و موثر برنامه ریزی شده پیش می برند، اما بعضی دیگر به شوک و القای خلاقیت نیاز دارند خصوصاً اگر درمحیط های ناآرام و محیط های که دچار تغییرات سریع و آنی شده اند کار کنند.

مطیع جهانی افزود: زیرا چنین محیط های غیر قابل پیش بینی هستند و برنامه ریزی برای آنها مبهم است. خود باوری، ریسک پذیری، انگیزه پیشرفت و خلاقیت از ویژگی های کارآفرینی در بخش تعاونی است. تعاونی های گردشگری و هتلداری از انواع تعاونی ها در رشته خدمات هستند که تا کنون نتوانسته اند با وجود تحرک و پویایی بالا به واسطه مردمی بودن، نقش مهمی را در عرصه گردشگری ایران ایفاء کنند.

معاون پشتیبانی و نمایشگاه اتاق تعاون ایران اظهار داشت: لذا به بهانه مقارن شدن هفته گردشگری و در راستای توسعه تعاون انتظار می رود سیاست های کلی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری کشور به سمت و سوی مردمی شدنو توجه به تعاونی های گردشگری پیش رفته تا شاید بتوان با حضور مستقیم مردم، مدیریت فضای گردشگری کشور را از جنبه های داخلی و خارجی مورد توجه قرار داده و بتوان این صنعت مهم و ارزشی درکشور با داشتن فضاهای تاریخی، باستانی و زیبای های طبیعی به جایگاه واقعی خود نزدیکترشود.

انتهای پیام/

 
✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]