تحریم های اعمال شده از سوی غرب، فروش نفت روسیه را سخت و دشوار کرد و این تحریم ها تا حدی بالا رفته است که نفتکش های روسیه، مدت زمان بسیاری را بر روی آب معطل شدند.
سه نفتکش حامل نفت سوکول روسیه که به دلیل مشکلات پرداخت و تحریمهای غربی، سرگردان شده اند، به سمت چین و هند حرکت کردند.
سرگردانی محمولههای نفت سوکول، بزرگترین اختلال در تجارت نفت روسیه از زمان وضع تحریمهای غربی علیه مسکو بر سر جنگ در اوکراین بوده است.
بیش از ۱۰ میلیون بشکه نفت سوکول به مدت سه ماه است که به دلیل مشکلات پرداخت و تحریمهای غربی علیه شرکتهای کشتیرانی و کشتیهای حامل این محمولهها، روی آب معطل شدهاند.
طبق دادهها و اظهارات معاملهگران، سه نفتکش شامل ان اس سنچری، ان اس کامندر و نلیس، از نوامبر در دریا هستند اما سرانجام حرکت کرده اند.
شرکت روسنفت که صادرکننده اصلی گرید نفتی سوکول است، در این باره حاضر به اظهارنظر نشد.
طبق آمار شرکت کپلر، ان اس سنچری و نلیس، مجموعا ۲.۲ میلیون بشکه نفت سوکول را به بنادر چین حمل میکنند. هر دو نفتکش برای حمل نفت روسیه که بالاتر از سقف قیمت ۶۰ دلار فروخته شده است، هدف تحریمهای غربی قرار گرفته اند.
دو منبع بازرگانی به رویترز گفتند: خریداران، پالایشگاههای چینی خصوصی هستند. اما به نام آنها اشاره نکردند.
ویکتور کاتونا، مدیر تحلیل نفت شرکت کپلر گفت: چین ممکن است راهکار این مشکل باشد. این دو نفتکش از نوامبر روی آب بیحرکت بودند و اکنون به سمت آبهای سرزمینی چین در حال حرکت هستند.
طبق آمار کپلر و دادههای شرکت مالی LSEG، نفتکش ان اس کامندر که با پرچم گابن حرکت میکند و هدف تحریمهای آمریکا قرار نگرفته است، حدود ۶۰۰ هزار بشکه نفت سوکول را به مقصد بندر جامناگار در هند حمل میکند.
بر اساس گزارش رویترز، کپلر اعلام کرد حدود ۷.۵ میلیون بشکه نفت سوکول تا روز دوشنبه در دریا، معطل مانده که کمتر از بیش از ۱۰ میلیون بشکه در دو هفته قبل است.
بر اساس ردیابی کشتی به کشتی که توسط بلومبرگ انجام شده، حدود نیمی از ۵۰ نفتکشی که از ۱۰ اکتبر هدف تحریم وزارت خزانهداری آمریکا قرار گرفتهاند، از زمان اضافه شدن به لیست تحریمها، نتوانستهاند محمولهها را بارگیری کنند. نفتکش «ان اس لیدر» که جدیدترین کشتی تحریم شده است، پنج شنبه گذشته که نام صاحبش از سوی آمریکا اعلام شد، به سرعت از سواحل پرتغال برگشت و به سمت یک بندر روسی در دریای بالتیک حرکت کرد.
گروه هفت در دسامبر سال ۲۰۲۲، مکانیزم سقف قیمت ۶۰ دلار در هر بشکه برای نفت روسیه که از طریق دریا صادر میشود را اعمال کرد تا ضمن حفظ عرضه نفت مسکو به بازار جهانی، درآمدهای نفتی این کشور را محدود کنند. این سیستم در سال میلادی گذشته، هدف انتقادهای شدیدی قرار گرفت زیرا مسکو راههایی را برای دور زدن آن پیدا کرد و بعضی از شرکتهای غربی، به حمل نفت روسیه که بالاتر از سقف قیمت تعیین شده، فروخته شده بود، ادامه دادند.
اما آمریکا با تشدید تحریمها و تحقیقات درباره موارد نقض احتمالی سقف قیمت، واکنش نشان داد و این اقدام، باعث شد بسیاری از مالکان کشتیهای یونانی که در حمل محمولههای نفت روسیه مشارکت داشتند، از این تجارت کنار بکشند.
منبع:
ايسنا
- نویسنده: گسترش نیوز