امروز دوباره دلار نوسان به سمت سقف داد، بازار دوباره خبری شده و گوش به زنگ مواضع است، حباب سکه یک درصد بزرگتر شده، طلا از فدرال رزرو چه سیگنالی میگیرد از نفت چه علامتی؟
قیمتها مجددا به سمت سقفهای تاریخی حرکت کردند و معاملهگران میگویند چسبندگی قیمتها به سقف زیاد شده است. آنها با توجه به نوسان ۱۹ روزه قیمت دلار در دامنه ۸۰ هزار تومان معتقدند موقتا گارد بازار نزولی نیست.
در کف بازار یکشنبه اشاره شد با اصلاح نرخ دلار و رسیدن قیمتها به سطح هشتاد، بازار دچار واگرایی مثبت شد، این اتفاق نوید توقف فروش بود. دقیقا در روز دوشنبه توقف فروش شکل گرفت و نرخ از مرزهای حمایتی برگشت خورد و دوباره به سمت بالا رفت.
در بازار دوباره جو خبری زیاد شده است. این روزها اخبار مذاکرات، تصویب FATF و استقرار ترامپ در کاخ سفید کلمات کلیدی بازار هستند. بحث داغ بازار دوشنبه واکنش نماینده های نزدیک به پایداری نسبت به تصویب FATF بود. خبر نامه ۱۲۰ امضایی نمایندهها به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره خطرات پیوستن به دو کنوانسیون پالرمو و CFT گوش معاملهگران را تیز کرده بود. یکسری ویدیو هم از مجلس دوشنبه در بازار دست به دست میشد که در این باره برخی نمایندگان دلواپس در حال جدل بودند.
سوال بازار در واکنش نمایندگان جالب بود. معاملهگران سوال میپرسند، نه به FATF بپیوندیم و نه مذاکره کنیم، پس چه کاری انجام بدهیم؟ نسخه این دست از نمایندهها برای برون رفت از این ناترازیها و اقتصاد تورمی چه است؟
امروز بازار جهانی هم شروع به کار کرد، با بازگشایی بازارهای جهانی در روز دوشنبه، کاهش قیمت انس طلا مورد توجه تحلیلگران بود. قیمت انس طلا در روز دوشنبه با کاهش نزدیک به ۳۰ دلاری به حوالی ۲۶۶۵ دلار رسید. بعد از تغییر مسیر کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، شاخص دلار دارد تقویت میشود و در روز دوشنبه دلار به بالای ۱۱۰ صعود کرد. این شاخص برای اولین بار از سال ۲۰۲۲ به بالای ۱۱۰ صعود کرده و عامل کاهش قیمت انس طلا شده است. در مجموع تحلیلگران معتقدند در بازار انس طلا شاهد نبرد بین خریدار و فروشنده هستیم. یعنی قیمت طلا از سمت تصمیمات فدرال رزرو تحت فشار فروش قرار دارد و در مقابل از سمت افزایش قیمت نفت، خرید دارد و میتواند بالا برود.
فعالان بازار انس طلا در روز دوشنبه خبر آتش بس در غزه را مهم میدانستند و معتقد بودند که اگر این آتشبس رخ دهد میتواند در کاهش قیمت انس طلا نقش داشته باشد. اما در مقابل با اشاره به آتشبس در لبنان و عدم توجه نرخ به این اتفاق، معتقد بودند این مورد هم در قیمتها اثرگذار نخواهد بود.
در بازار دوشنبه قیمت دلار هرات در ۸۰ هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه نوسانی دنبال شد. قیمت دلار هرات تا ۸۰ هزار و ۷۰۰ تومان هم بالا رفت و در نیمه دوم با کاهش ۲۰۰ تومانی از این سقف عقب نشست.
البته در معاملات پشت خطی قیمت دلار هرات به نوسان خودش ادامه داد و سعی داشت وارد کانال جدید شود. برخی از معاملهگران این حرکت پشت خطی را شانتاژ میدانستند. مرز مهم مقاومتی دلار هرات در ۸۱ هزار و ۳۰۰ تومان قرار دارد.
قیمت دلار تهران با گپ منفی در ۸۱ هزار و ۵۰ تومان آغاز به کار کرد و در نیمه دوم از میانه کانال عبور کرد. قیمت دلار تهران در نهایت در ۸۱ هزار و ۷۵۰ تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر با نوسان بیشتر در کانال ۸۲ هزار تومان پیشروی کرد و تا مرز ۸۳ هزار تومان بالا رفت. نکته قیمتی روز دوشنبه حضور هر نرخ در یک کانال بود؛ قیمت دلار هرات در کانال ۸۰ هزار معامله میشد، قیمت دلار تهران در کانال ۸۱ هزار و قیمت تتر در کانال ۸۲ هزار تومان.
قیمت درهم امارات با گپ مثبت ۶۰ تومانی در ۲۲ هزار و ۲۸۰ تومان بازگشایی کرد و در میانه روز تا ۲۲ هزار و ۳۸۰ تومان بالا رفت. قیمت درهم در نیمه دوم با کاهش در ۲۲ هزار و ۳۴۰ تومان بسته شد. حباب دلاری درهم ۲۹۳ تومان برآورد میشود که نشان میدهد حرکت قیمت دلار تهران و درهم همپای هم بوده است.
قیمت سکه دوشنبه را با گپ مثبت ۱۰۰ هزار تومانی در ۵۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان آغاز کرد و در ادامه با نوسان بازار ارز همراهی داشت. قیمت سکه در نهایت در ۵۶ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب سکه با افزایش یک درصدی به ۱۰ درصد رسید که نسبت به روز یکشنبه رشد ۴۰۰ هزار تومانی داشت. این افزایش حباب به دلیل کاهش قیمت انس طلا و همراهی بازار سکه با بازار ارز است.
قیمت طلای آبشده روز دوشنبه را در ۲۲ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان بازگشایی کرد و در ادامه با نوسان بازار ارز وارد کانال ۲۳ میلیون شد. قیمت طلای آبشده با نوسان در ۲۳ میلیون و ۹۹ هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده هم با افزایش به بالای یک در صد رسید که نسبت به روز یکشنبه افزایش ۱۳۰ هزار تومانی داشته است.
به عقیده معاملهگران فنی مرز حمایت مهم طلای آبشده در حوالی ۲۲ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان قرار دارد و تا زمانیکه نرخ بالای این مرز قرار دارد کار نزول سخت خواهد بود.
- نویسنده: اکوایران