پرسش دیروز بازار معلوم شد؛ سکه چپ زده بود، دلار دو کانال پایین آمد، معاملهگران امروز روی کیهان و مطلب حسین شریعتمداری زوم بودند، چرا بازار ارز و سکه کاهشی شدند؟
بازار ارز و سکه بر مدار کاهش قرار گرفتند و به سمت مرزهای حمایتی حرکت داشتند؛ قیمت دلار و سکه دو کانال از دست دادند و قیمت طلای آبشده هم با کاهش به سمت مرزهای حمایتیش حرکت داشت.
با کاهش قیمتها در روز دوشنبه مسئله چپزنی دلار یا رکب سکه رفع شد و معاملهگران میگفتند در روز یکشنبه بالایی سکه رکب بود. در روز دوشنبه که بازگشایی قیمت درهم در گپ منفی اتفاق افتاد مهر تاییدی بر رکب بازار سکه بود.
از منظر تحلیلگران در بازار خبری نوسانگیری کاملا مشهود است. آنها میگویند مرزهای حمایت و مقاومت، مشخص شده و قیمتها در این محدوده نوسان میدهند، آن کسی که بلدهکار است نوسانگیری میکند و کسی که آماتور است فقط سوخت میدهد.
چر بازار ارز و سکه نزولی شدند؟
دلیل اول کاهش خبر نزدیک شدن به زمان دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا بود که در بازار دوشنبه ترس در دل خریدار ایجاد کرد. در بازار دوشنبه خبرهایی در مورد زمان دور چهارم مذاکرات به بازار مخابره شد که چهارشنبه است اما در ادامه تکذیب شد و سخنگوی وزارت خارجه هم اعلام کرد که در مورد آینده گفتگوها منتظر اعلام نظر عمان خواهیم بود. بعد از این موضع وزارت خارجه، خبرهایی در مورد نزدیک شدن به دور چهارم مذاکره در بازار دست به دست میشد که توانست خریدار را از بازار دور کند.
دلیل دوم کاهش بازار داخل را معاملهگران به نوسان الاکلنگی انس طلا با دلار ربط میدهند. در روز دوشنبه با خبرهایی که به بازارهای جهانی مخابره شد انس طلا سیگنال ادامه جنگ تجاری دریافت کرد و با نوسان بیش از ۸۰ دلاری به بالای ۳۳۰۰ دلار برگشت. معاملهگران معتقدند بعد از این افزایش قیمت انس طلای جهانی، شدت کاهش قیمت دلار بیشتر شد. این دسته تصور میکنند بازارساز در پی ایجاد تعادل بین قیمت دلار و انس طلا است تا بتواند نوسان بازار طلا و سکه را مدیریت کند.
در بازار دوشنبه توییت وزیر خارجه و انتقاد روزنامه کیهان از صرافیهایی که ارز را با کانال تلگرامی نرخگذاری میکنند، بین معاملهگران دست به دست میشد. در این توییت، عراقچی ضمن موضع گرفتن درمورد حمایت آمریکا از نتانیاهو، درباره توافق ایرا ن و آمریکا نوشته: اگه هدف، همونطور که ترامپ گفته، «تنها چیزی که نمیتوانند داشته باشند، سلاح هستهای است» ــ پس یک توافق ممکن است. اما فقط یک راه برای رسیدن به آن وجود دارد: دیپلماسی، مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک.
گزارش حسین شریعتمداری، مدیر مسئول رونامه کیهان که دو روز پیش منتشر شده بود هم در بازار دوشنبه دست به دست میشد. شریعتمداری نوشته ممکن است گفته شود که سرور کانال تلگرامی مورد اشاره در آمریکاست و جلوگیری از «خطدهندگی» و «نرخگذاری» این کانال بیرون از دسترس مسئولان است! که باید پرسید؛ آیا برخورد سخت و پشیمانکننده با صرافیهایی که دستورالعمل صادر شده از سوی این کانال (بخوانید دستورالعمل دشمن تابلودار مردم و نظام) را دریافت کرده و به اجرا درمیآورند هم ناممکن است؟!
معاملهگران نسبت به اینکه برخی از صرافیها دارند با نرخ کانالهای تلگرامی کار میکنند موضعی نداشتند و میگفتند بالاخره صرافیها تحت قبول کردن یکسری شرایط و قانون مجوز دارند و باید آن را رعایت کنند. اما معاملهگران در مورد کانالهای تلگرامی میگفتند اگر منظور شریعتمداری نرخ دلار در بازار آزاد است، این تایید، معنی این را میدهد که قیمت دلار در بازار آزاد توسط آمریکاییها نرخگذاری میشود و این موضوع به نفع شأن بانک مرکزی نیست. همچنین اگر بازار آزاد دست آمریکاست چرا قیمت دلار را ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومان اعلام نمیکند؟
در بازار دوشنبه قیمت دلار هرات در ۸۶ هزار و ۴۵۰ تومان شروع به کار کرد و در ادامه کاهشی دنبال شد و این کانال را از دست داد. در نیمه دوم معاملات روند نزول در بازار ارز هرات پایدار بود و قیمت دلار به کانال ۸۴ هزار تومان افتاد و در ۸۴ هزار و ۳۰۰ تومان بسته شد. در معاملات پشت خطی قیمت دلار هرات در ابتدا کانال ۸۴ هزار تومان را از دست داد اما قیمت در کانال ۸۳ هزار تومان ماندگار نبود و برگشت خورد.
قیمت دلار تهران با گپ منفی در ۸۶ هزار و ۲۵۰ تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول کانال ۸۶ هزار تومان را از دست داد. در نیمه دوم هم مثل دلار هرات با کاهش بیشتر به کانال ۸۴ هزار تومان افتاد و در ۸۴ هزار و ۳۰۰ تومان بسته شد. در مجموع قیمت دلار نسبت به نرخ بسته شده روز یکشنبه کاهش دو هزار و ۲۰۰ تومانی داشته که قابل توجه است.
قیمت درهم امارات با گپ منفی ۱۵۰ تومانی در ۲۳ هزار و ۵۵۰ تومان بازگشایی کرد و درادامه روند کاهشی داشت. قیمت درهم با کاهش ۲۵۰ تومانی نسبت به نرخ بازگشایی در نهایت در ۲۳ هزار و ۲۵۰ تومان به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم بر مدار افزایش بود و به بالای هزارتومان رفت که شکاف بین دلار برآورد شده از درهم و دلار تهران را نشان میدهد.
قیمت سکه با گپ منفی ۷۰۰ هزار تومانی در کانال ۷۷ میلیون شروع به کار کرد و در نیمه اول با افزایش قیمت انس طلای جهانی همراهی داشت و به ۷۸ میلیون رسید. در نیمه دوم قیمت سکه با قیمت دلار حرکت کرد و در ۷۶ میلیون و ۶۹۵ هزار تومان بسته شد. حباب سکه با کاهش دو درصدی به ۱۶ درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه ۱۰ میلیون و ۸۹۰ هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی معامله میشود.
قیمت طلای آبشده هم با گپ منفی در ۲۹ میلیون و ۳۶۳ هزار تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول مثل سکه بر مدار افزایش بود. در نیمه دوم قیمت طلا با کاهش در پله دوم کانال ۲۹ میلیون به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده هم بر مدار کاهش بود و به زیر یک درصد رفت.
- نویسنده: اکوایران