محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران گفت: رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن و رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور الزاماتی دارد. اگر امروز نتوانیم سرمایهها را جذب کنیم، قطعاً به رشد ۱۳ درصدی نمیرسیم و باید ۵۵ میلیارد یورو وارد کشور شود.
به گزارش اقتصادآنلاین، محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن ایران در مراسم نکوداشت روز ملی معدن بیان کرد: رشد ۱۳ درصدی در بخش معدن و رشد ۸ درصدی در اقتصاد کشور الزاماتی دارد. این الزامات چیست؟ یعنی باید ببینیم چرا در گذشته به آن نرسیدیم، امروز چه باید بکنیم و برای آینده چه برنامهای داریم. با این نگاه، باید برای این ثروت در کشور برنامه داشته باشیم.
بهرامن گفت: این موضوع مربوط به وزارت صمت نمیشود، بلکه بخشی مهم و حاکمیتی است. سیستم باید متمرکز شود تا بتوانیم به آن اهداف برسیم. اگر امروز نتوانیم سرمایهها را جذب کنیم، قطعاً به رشد ۱۳ درصدی نمیرسیم و باید ۵۵ میلیارد یورو وارد کشور شود.
بهرامن گفت: البته این فقط بخشی از ماجراست. موارد، مسائل و مبانی دیگری نیز وجود دارد که باید به آنها توجه کرد. نباید تصور کنیم که بخش معدن ورود سختی دارد. بخش معدن قانون دارد؛ در تمام دنیا نیز همینگونه است. قانون ما در شرایط فعلی، یک قانون بازدارنده نیست. نگاه ما و برداشت ما از این قانون باید شفاف باشد تا بتوانیم مسائل و اهدافمان را دنبال کنیم.
وی گفت: پس مشکل از قانون نیست، حاکمیت و سیستم باید در کنار متولی قانونی بخش معدن که طبق اصول ۴۴ و ۴۵، انفال و متولی آن مشخص است، قرار بگیرند. ما نمیخواهیم صرفا درباره مسائل صحبت کنیم؛ هدف این است که نشان دهیم رسیدن به رشد ۱۳ درصدی ممکن است، اما اقدامات باید بهدرستی تعریف و اجرا شود.
بهرامن گفت: در شرایطی که سرمایهگذاری خارجی نمیتواند وارد بخش ما شود، ما دچار مشکل میشویم. امروز سرمایهگذاری میآید، اما با ویژگیهای خاص. ما هنوز زیرساختها و شرایط مطلوب را فراهم نکردهایم. چرا اینگونه است؟ زیرا دنیا بهدنبال تأمین مواد اولیه برای صنایع خود است. آمریکا با همین نگاه وارد بخش معادن اوکراین میشود تا منابع مورد نیاز آینده خود را تأمین کند.
بهرامن گفت: ساختار زمینشناسی کشور ما این ظرفیت را دارد که از منابع موجود بهدرستی استفاده کنیم. آیا ما منابع کم داریم؟ نه، شورابههایمان یک ثروت هستند. یک واحد معدنی جسارت کرده و امروز برنامهای ۵۳۴ میلیون دلاری برای شورابههای قم ارائه داده است. متولی هم موافق است. پس چرا در مسیر آن مشکل ایجاد میکنیم و اجازه نمیدهیم این سرمایهگذاریها انجام شود و از آن ثروت تولید کنیم؟
رئیس خانه معدن ایران گفت: اینها مسائلی است که بخشی از جامعه بهطور کامل از آنها آگاه نیست. ما باید برای تکتک این ثروتهای الهی که بهعنوان ساختارهای زمینشناسی، کانیها یا مواد معدنی در کشور وجود دارند، برنامهریزی و تعریف شفاف داشته باشیم.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین