مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: انتقال سهام متوفیان به وراث در آینده ای نزدیک، به صورت الکترونیکی از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان انجام میشود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مدار اقتصادی، محمد باغستانی با اعلام اینکه در ادامه سیاستهای توسعهای و با هدف تسهیلگری خدمات برای عموم مردم و سهامداران، به زودی وراث میتوانند سهام متوفیان خود را از طریق درگاه یکپارچه ذینفعان به صورت الکترونیکی منتقل کنند، اظهار داشت: برای انجام این انتقال، یکی از وراث باید سجامی باشد.
او افزود: با الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان به وراث، علاوهبر کاهش در هزینه و صرفهجویی در زمان، شاهد تسریع در ارائه یک خدمت دیگر به مردم که در سالیان گذشته به دغدغه مهمی برای آنها تبدیل شده بود، خواهیم بود.
باغستانی با بیان اینکه فرایند الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان به وراث در مراحل پایانی خود قرار دارد و به زودی عملیاتی میشود، تصریح کرد: الکترونیکی شدن خدمات سپردهگذاری مرکزی برای ذینفعان بازارسرمایه و عموم مردم به عنوان یک اولویت مهم، در صدر فعالیتهای این شرکت قرار دارد.
مدیرعامل سمات در خصوص فرایند انتقال سهام متوفیان سهام عدالت به وراث آنها نیز گفت: براساس جدیدترین آمارها، بیش از یک میلیون نفر از وراث از طریق شرکتهای کارگزاری و بانکهای منتخب در سامانه میراث ثبت نام کردهاند.
باغستانی با بیان اینکه سامانه میراث برای وراث متوفیان سهام عدالتی که بعد از ۳۱ تیرماه ۱۳۹۹ فوت کردهاند، بازگشایی نشده است، افزود : سازمان امور مالیاتی هنوز بستر مناسب غیرحضوری برای پرداخت مالیات این گروه از سهامداران را فراهم نکرده که به محض حصول نتیجه نهایی، اطلاعرسانی مقتضی در این خصوص انجام خواهد شد.
براساس آخرین اطلاعات شرکت سپردهگذاری مرکزی، بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت از سال ۱۳۸۴ فوت کردهاند که یکی از وراث متوفیان سهام عدالت میتواند با مراجعه به ۶ هزار شعبه دفاتر شرکتهای کارگزاری و یا بانکهای منتخب (بانک ملی ایران، ملت، پارسیان و تجارت) فرایند انتقال سهام را انجام دهد.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین