به گزارش اقتصادآنلاین، هفته گذشته اعلام شد که مجوز افزایش قیمت روغن خوراکی مصرف خانوار به میزان ۱۵ درصد و قیمت روغن صنفی صنعتی به میزان ۲۱ درصد صادر شده و قیمت انواع روغن خوراکی از ۱۲ دی ۱۴۰۳ تغییر کرده است.
با این حال همچنان روغنهای خوراکی با قیمت جدید وارد بازار نشده و محصولاتی که پیشتر در بازار وجود داشت نیز کمیاب شده است. به همین دلیل بسیاری از عمدهفروشها از کمبود روغن خوراکی در بازار گلایه میکنند و در فروشگاهها نیز قفسههای روغن خوراکی مصرف خانوار در حال خالی شدن است.
مدیر یک عمدهفروشی به خبرنگار اقتصادآنلاین میگوید: از دو ماه قبل روغن جامد و مایع را با کمترین حاشیه سود به مشتریان میفروشیم و صاحبان فروشگاه و سوپرمارکت هم روغن را با قیمت خرید یا حداکثر ۲ هزار تومان حاشیه سود به دست مصرفکنندگان میرسانند.
او میافزاید: وضعیت بازار روغن در روزهای اخیر به مراتب بدتر هم شده چرا که با کمبود روغن مواجه شدهایم. آنچه که تاکنون به مشتریان میفروختیم مربوط به خرید قبلمان بوده و الآن روغنی در انبار نداریم.
بررسی میدانی خبرنگار اقتصادآنلاین نشان میدهد که روغن در فروشگاهها نیز به اندازه کافی وجود ندارد و برخی از صاحبان فروشگاه و سوپرمارکت میگویند روغن را با تعداد کم به مشتریان میفروشند زیرا نگران این هستند که قفسه روغن فروشگاه خالی بماند.
مدیر یک فروشگاه در کرج به اقتصادآنلاین میگوید پس از اعلام خبر افزایش قیمت روغن بسیاری از مصرفکنندگان برای ذخیره روغن به فروشگاهها هجوم آوردهاند. او معتقد است که روغن خوراکی با قیمت جدید باید به سرعت به بازار وارد شود زیرا در غیر این صورت هم فروشندگان متضرر خواهند شد و هم امکان دارد مردم در تأمین روغن خوراکی دچار مشکل شوند.
گفتنی است در روزهای گذشته اعلام شد صافولا، هلدینگ بینالمللی تولید مواد غذایی عربستان سعودی که سهم آن از روغن خوراکی در ایران قابل توجه بود، از بازار ایران خارج شده است. برخی از کارشناسان معتقدند این اقدام صافولا تأثیر قابل توجهی بر بازار روغن خوراکی در ایران خواهد گذاشت، در حالیکه تیمور محمدی، عضو هیأت مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران درباره تأثیر خروج سرمایهگذار خارجی از صنایع روغنی به خبرگزاری مهر میگوید: پیشبینی میشود وضعیت بهتر شده و مشکلی در تأمین بازار و قیمتها رخ ندهد زیرا توانمندی شرکتهای تولیدی ایرانی بالا است.
به هر طریق شواهد نشان میدهد وضعیت بازار روغن خوراکی مناسب نیست و در صورت تداوم روند فعلی این احتمال وجود دارد که به اندازه تقاضای مشتریان روغن عرضه شده در بازار وجود نداشته باشد و قفسههای روغن خوراکی در فروشگاهها خالی شود.
- نویسنده: اقتصاد آنلاین