آیا کبد چرب قابل درمان است ؟ | قاتل کبد چرب را بشناسید
آیا کبد چرب قابل درمان است ؟ | قاتل کبد چرب را بشناسید

یک متخصص برجسته در زمینه بیماری‌های گوارش و کبد، روش‌های درمان کبد چرب را توضیح داد.

دکتر سید موید علویان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نحوه درمان بیماری کبدچرب، گفت: اولین سوالی که برای مبتلایان به کبد چرب مطرح می‌شود، این است که آیا بیماری کبد چرب قابل درمان است؟. باید توجه کرد که رفع علل ایجاد کننده کبد چرب می‌تواند در اصلاح آن موثر باشد. بر همین اساس با کاهش وزن در افراد چاق و تغییر در شیوه زندگی مانند افزایش فعالیت جسمانی، پیاده‌روی، اصلاح رژیم غذایی، قطع مصرف مشروبات الکلی و کنترل دقیق قند خون با کمک پزشک می‌توان در جهت درمان این بیماری نتیجه مطلوبی به دست آورد.

وی افزود: در برخی موارد برای کنترل کبد چرب و با توجه به شدت عارضه از داروها هم استفاده می‌شود، اما باید توجه کرد که علی‌رغم تجویز دارو هنوز هم کاهش وزن و تغییر در شیوه زندگی از ارکان اصلی درمان بیماری کبد چرب به شمار می‌روند. البته برای به دست آوردن وزن ایده‌آل و کاهش وزن در بیماران چاق، مشکلات زیادی وجود دارد. بنابراین باید توجه کرد که کاهش وزن باید به صورت تدریجی و متعادل انجام شود.

کبد_چرب

علویان با بیان اینکه ثابت شده که کاهش وزن در درمان کبد چرب و طبیعی شدن آنزیم‌های کبدی موثر است، افزود: البته برای کاهش وزن اقداماتی چون محرومیت غذایی توصیه نمی‌شود، بلکه باید مواد پروتئینی و مواد مغذی را به مقدار کافی مصرف کرد؛ چراکه در موارد محرومیت غذایی مقادیر بیشتری چربی از بافت‌های چربی محیطی وارد خون و سپس کبد شده و این موضوع سبب بدتر شدن وضعیت کبد بیمار خواهد شد.

وی با اشاره به نقش ورزش در درمان کبد چرب، گفت: مردم باید بدانند که انجام تمرینات ورزشی مختص گروه یا قشر خاصی از جامعه نیست، بلکه جوانان، سالمندان، مردان، زنان و … باید ورزش کنند. زیرا ورزش تاثیر جدی در جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها و حفظ سلامت جسم و حتی روح آدمی دارد. از طرفی وزن ایده‌آل تنها با تمرینات ورزشی و رژیم غذایی مناسب و صحیح به دست می‌آید. ورزش هر چند به میزان اندک، ولی مداوم و روزانه در طول یک سال موجب کاهش وزن قابل توجه در افراد چاق خواهد شد.

علویان تاکید کرد: باید بدانیم که ورزش فقط برای کاهش وزن مقطعی شما موثر نیست، بلکه شما برای تنظیم فعالیت‌های متابولیک بدن و دستیابی به حس شادابی و نشاط نیازمند ورزش هستید. در عین حال فعالیت‌های ورزشی باید منظم و به صورت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در روز یا حداقل سه تا چهار بار در هفته همراه با افزایش ضربان قلب باشد.

وی با بیان اینکه می‌توان ورزش کردن را با پیاده‌روی تند آغاز کرد، گفت: بر اساس مطالعات مشخص شده که مردان از زنان پرتحرک‌ترند. همچنین شیوع کم تحرکی در خانواده‌های پر درآمد بیشتر از خانواده‌های کم درآمد است؛ چرا که در خانواده‌های پردرآمد کارهای بیشتری به صورت اتوماتیک و جابجایی به کمک وسایل نقلیه انجام می‌شود.

چند پیشنهاد برای درمان کبد چرب​

کبد چرب یکی از بیماری‌هایی است که می‌تواند پس از بروز در کبد، به طور کلی سلامت بدن را تهدید کند، زیرا کبد یکی از اندام‌های حیاتی است که وظایف مهمی مانند تصفیه خون را انجام می‌دهد. این بیماری به دلیل تجمع بیش از حد چربی در کبد به وجود می‌آید و در بسیاری از موارد، افرادی که به آن مبتلا هستند، هیچ علامتی ندارند و این موضوع برای آن‌ها مشکلی جدی ایجاد نمی‌کند.

لیمو

لیمو یکی از بهترین و پرطرفدارترین میوه‌های فصل تابستان و زمستان است اما نوع ترش آن برای درمان کبد چرب بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوشیدن یک لیوان آب که در آن عصاره یک لیموترش تازه وجود دارد در آغاز روز می‌تواند بهترین دارو برای پیشگیری از ابتلا به کبد چرب باشد.

از آنجا که لیمو سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان می‌تواند نقش موثری در هضم و جذب مواد مفید در بدن داشته باشد، قابلیت زیادی در پیشگیری و درمان کبد چرب دارد.

با اضافه کردن آب یک لیمو به یک پارچ آب، در خانه آب لیمو درست کنید حتی می‌توانید لیموی خرد شده نیز به آن، اضافه کنید. به طور منظم از این آبمیوه بنوشیددر صورت دلخواه، می‌توانید مقداری عسل نیز به آن اضافه کنید.

 لبو و آب لبو

لبو را حلقه حلقه کنید خشک کنید روی بخاری یا شوفاژ بعد پودرش کنید مثل زعفران دم کنید برای رنگ غذا یا دسر. آب لبو را درقالب یخ بریزید هر وقت لازم داشتید یک حبه را از فریزر درآورید برای تزیین پلو، رنگ دسر، رنگ فرنی، حتی رنگ مربا به، اگر رنگ نداشت زیرا آب لبو بهترین درمان کم خونی است.

آب لبو یکی از راه‌های طبیعی درمان پوکی استخوان است. خوردن یک لیوان آب لبو در صبح و شب در درمان فشار خون بالا موثر است. یکی از راه‌های درمان کبد چرب نوشیدن آب لبو است.خوردن آب لبو از ابتلا به فراموشی و آلزایمر در سنین بالا جلوگیری می‌کند. آب لبو در درمان سرطان خون،موثر است.

توت‌ها

توت‌ها این میوه‌های خوشمزه که انواع مختلفی دارند یکی از منابع غنی آنتی اکسیدان به شمار می‌روند. این نوع میوه‌ها غنی از آنتی اکسیدان است و کبد را ترمیم می‌کند. برای دفع چربی از سلول‌های کبد، از انواع توت‌ها استفاده کنید.

سیرآیا کبد چرب قابل درمان است ؟ | قاتل کبد چرب را بشناسید

سیر

سیر برای پاکسازی کبد عالی است. سیر به فعالسازی آنزیم هایی که کبد را از سموم پاک می‌کنند، کمک می‌کند. همچنین دارای دو ترکیب طبیعی به نام‌های آلیسین و سلنیوم است که به فرآیند پاکسازی کبد کمک می‌کنند و از کبد در برابر آسیب سموم محافظت می‌کنند، علاوه بر آن، سیر میزان کلسترول و تری گلیسرید را کاهش می‌دهد که مانند بار سنگینی برای کبد هستند و مانع عملکرد درست کبد می‌شوند. برای ارتقا دادن سلامت کبد، از سیر تازه به جای سیر فرآینده شده، چرخ شده و یا پودر سیر استفاده کنید.

هر روز، ۲ تا ۳ حبه سیر تازه بخورید و در پخت غذا نیز از آن استفاده کنید حتی می‌توانید بعد از مشورت با پزشک، از مکمل‌های سیر نیز استفاده کنید.

چغندر 

چغندر نیز یک غذای مفید دیگر برای پاکسازی و بهبود عملکرد کبد است؛ به دلیل اینکه سرشار از فلانوئید گیاهی و بتا کاروتن است، باعث می‌شود که عملکرد کلی کبد تحریک شود و بهبود یابد. به اضافه اینکه، چغندر، تصفیه کننده طبیعی خون نیز است، به راحتی از چغندر تازه یا آب چغندر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.

با استفاده از یک فنجان چغندر خرد شده یا رنده شده، ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون و آب نصف یک لیمو، یک سالاد قوی برای پاکسازی کبد تهیه کنید همه مواد را مخلوط کنید و به مدت یک هفته هر روز، هر دو ساعت، دو قاشق از این سالاد بخورید.

گردوآیا کبد چرب قابل درمان است ؟ | قاتل کبد چرب را بشناسید

گردو

هر روز یک مشت گردو را به عنوان اسنک، بجوید همچنین می‌توانید گردو را روی سالاد، غذاهای جانبی، سوپ و یا هر چیز پختنی بریزید.

بروکلی 

فیبر بالای موجود در بروکلی باعث بهبود گوارش نیز می‌شود علاوه بر آن، بروکلی حاوی ویتامین‌های محلول و چرب مانند ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان مهم برای عملکرد کبد به شمار می‌رود. سه بار در هفته، یک فنجان بروکلی بخورید تا کبدتان سالم بماند.

علاوه بر اینها میوه‌هایی همچون کران بری، تمشک و توت فرنگی، کیوی، هلو و ریواس هم برای کبد چرب مفید هستند.

بهترین میوه‌ها برای درمان و کنترل کبد چرب

انگور

استفاده از آب انگور یا خود انگور تازه، یکی از روش‌های خانگی پرطرفدار برای درمان سریع کبد چرب به شمار می‌رود.محتوای غنی از آنتی‌اکسیدان موجود در انواع توت‌ها، از جمله انگور، به ترمیم کبد کمک کرده و در طب سنتی، استفاده از این میوه‌ها به عنوان روشی برای دفع چربی از کبد توصیه می‌شود.

سیب سبز

سیب سبز به دلیل دارا بودن مواد معدنی مفید، در مقابله با چربی‌های زائد مؤثر بوده و به پاکسازی کبد کمک می‌کند.

آووکادوآیا کبد چرب قابل درمان است ؟ | قاتل کبد چرب را بشناسید

آووکادو

آووکادو به دلیل داشتن ترکیبات خاص، در جلوگیری از انباشته شدن چربی در کبد مؤثر است و به بهبود عملکرد کبدی کمک می‌کند.

گریپ فروت و دارابی

گریپ فروت و دارابی به دلیل داشتن آنزیم‌ها و اسیدهای مفید، به تحریک کبد برای دفع چربی‌ها و مواد سمی کمک می‌کنند.

۵ مواد غذایی ضد پیری که پزشکان هر روز می‌خورند

لیموترش

مصرف آب لیموترش تازه همراه با آب داغ در صبح‌ها می‌تواند به پاکسازی و سم‌زدایی کبد کمک کند.

موز

موز به دلیل داشتن پتاسیم بالا، به هضم مواد غذایی و دفع فلزات سنگین و توکسین‌ها کمک می‌کند و برای کبد مفید است.

بادام-زمینیآیا کبد چرب قابل درمان است ؟ | قاتل کبد چرب را بشناسید

بادام زمینی

بادام زمینی با کنترل اشتهای کاذب و ایجاد حس سیری، در پیشگیری از کبد چرب مؤثر است.

عناب

عناب با کاهش آنزیم‌های کبدی، نقش مهمی در درمان و کنترل کبد چرب دارد.

بادام تلخ

در طب سنتی، مصرف بادام تلخ به عنوان روشی برای تصفیه کبد توصیه می‌شود.

طالبی و خربزه

مصرف طالبی و خربزه در طب سنتی برای باز کردن منافذ کبد و بهبود عملکرد آن مفید است، اما باید در مصرف آنها اعتدال رعایت شود.

نتیجه گیری

درمان و کنترل کبد چرب با استفاده از روش‌های طبیعی و خانگی، رویکردی مؤثر و پایدار است. مصرف میوه‌هایی نظیر سیب سبز، آووکادو، گریپ فروت، دارابی، لیموترش، موز، بادام زمینی، عناب، بادام تلخ، طالبی و خربزه می‌تواند به بهبود سلامت کبد و کاهش چربی‌های انباشته شده در آن کمک کند.

این میوه‌ها و خوراکی‌ها دارای آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند که عملکرد کبد را تقویت کرده و به دفع سموم و چربی‌ها از بدن کمک می‌کنند. همچنین، استفاده از آب انگور یا انگور تازه نیز به عنوان یکی از راه‌های موثر در درمان کبد چرب شناخته شده است. برای کسب نتایج بهتر، توصیه می‌شود که این میوه‌ها و خوراکی‌ها به طور مرتب و به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم مصرف شوند./ درمانکده

 


منبع:

ایسنا



کدخبر:
۳۳۷۴۳۵

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]