به گزارش اکوایران، به ادعای منابع آگاه، صادرات نفت ایران که به دنبال دیپلماسی محرمانه با آمریکا رو به افزایش بوده است، به رغم کاهش تقاضا در آسیا با پایان تابستان، احتمالا در سال جاری میلادی به اوج خود رسیده است.
کاهش تنشها و مشتریان جدید
به گفته منابع آگاه بلومبرگ، جمهوری اسلامی خریداران جدیدی در پالایشگاه های خصوصی کوچکتر در چین پیدا کرده که به دنبال کاهش تولید اوپک پلاس، به دنبال عرضهکنندگان دیگری هستند. اما آنها معتقدند که با پایان تابستان احتمالاً تقاضا کاهش مییابد.
ایران در بحبوحه کاهش تنشها با آمریکا، نفت بیشتری به بازارهای جهانی ارسال کرده است. دو کشور در مورد تبادل زندانیان و رفع انسداد داراییهای مسدود شده به توافق رسیده اند، و این در حالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه گزارش داد که تهران تولید اورانیوم بسیار غنی شده را کاهش داده است.
افزایش چشمگیر
منابع آگاه بلومبرگ مدعیند که اکنون جریان صادرات دو میلیون بشکه نفت در کار است و افزایش تقاضا میتواند این رقم را بیافزاید، هر چند در حال حاضر چنین انتظاری وجود ندارد.
مقامات آمریکایی به طور خصوصی به کاهش تدریجی اجرای برخی تحریم ها در مورد فروش نفت ایران اذعان کرده اند. این حمیزان تقریباً همه به چین میرود که واردات این کشور از ایران به بالاترین حد یک دهه رسیده است. اما تهران همزمان در حال رقابت با روسیه بر سر خریداران چینی است، زیرا جریان بشکههای تخفیف خورده مسکو علیرغم فراتر رفتن قیمت از سقف ۶۰ دلاری تعیین شده برای هر بشکه از سوی گروه هفت همچنان بالا است.
بر اساس ردیابی نفتکشها و تحلیلگران، محمولههای صادراتی نفت خام ایران به چین از سطح زیر یک میلیون بشکه در روز در سال گذشته به بین ۱٫۴ میلیون بشکه در روز تا نزدیک به ۱٫۹ میلیون بشکه در روز افزایش یافته است.
به گفته راسل هاردی، مدیر اجرایی گروه ویتول: فراتر از تأثیر تقاضای فصلی، صادرات و تولید بالا در بلندمدت میزان بیشتری را برای کشور فراهم خواهد کرد. او افزود: تولید در حال حاضر به ۳٫۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. ایران انتظار دارد این میزان را به ۳٫۴ میلیون بشکه در روز برساند که نزدیک به ظرفیت ۳٫۸ میلیون بشکه ای قبل از تحریم ها است.
- نویسنده: اکوایران