رئیس سابق سازمان انرژی اتمی: حرف‌های ترامپ خالی بندی است
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی: حرف‌های ترامپ خالی بندی است

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشور تاکید کرد: واقعیت این است که دانش هسته‌ای در سطح کشور ما توزیع شده است و صرفا در اماکن خاص متمرکز نیست فلذا ما در سطح کل کشور در حوزه آموزش و پژوهش هسته‌ای فعالیت داریم.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، فریدون عباسی با اشاره به تلاش غربی‌ها برای انتساب برچسب نیابتی به جریان مقاومت، بیان کرد: ما باید یک نگاهی به گذشته داشته باشیم. اگر یک نگاهی به نحوه اشغال فلسطین بیندازیم باید به دورانی بازگردیم که بعد از جنگ جهانی اول دولت عثمانی تضعیف شد. سرزمین‌هایی که در اختیار دولت عثمانی بود در سال‌های حدود ۱۹۲۰ که جنگ جهانی اول تمام شد و دولت عثمانی نیز به نوعی شکست خورد، سرزمین‌هایی را از دست داد.

غربی‌ها بعد از جنگ جهانی اول مرز‌های مصنوعی را در منطقه ساختند

وی در ادامه اظهار کرد: کشور‌هایی مانند عراق، اردن، سوریه، لبنان، فلسطین و بخش‌هایی از مصر تقریبا از دولت مرکزی عثمانی جدا شد. در این مقطع انگلیسی‌ها این منطقه را تحت سلطه خود گرفتند. دیگر به روش‌هایی که در غرب ادعا می‌کنند، یعنی دموکراسی و انتخابات مردمی، عمل نکردند. انتخاباتی صورت نگرفت که مردم خودشان نوع حکومت را انتخاب کنند. اگر نگاهی به مرز‌هایی که بین کشور‌های منطقه وجود دارد، بیندازیم کاملا مشهود است که این مرز‌ها مصنوعی بوده و کاملا خط صاف است. معمولا کشور‌ها یک مرز صاف در کیلومتر‌ها با هم ندارند. مثلا نقشه ایران آنچنان خط صافی ندارد. این مرزبندی را در منطقه غربی‌ها انجام دادند.

انگلیسی‌ها در وهله اول به سمت استقرار نیروی نیابتی در منطقه خیز برداشتند

نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: غربی‌ها کشور‌هایی را در منطقه درست کردند و حکام محلی را سر کار گذاشتند. بعد از جنگ جهانی دوم که انگلیس ضعیف شد و قدرت لازم را نداشت انگلیس به دنبال نیروی نیابتی در منطقه رفت. بلافاصله بعد از جنگ جهانی دوم اشغالگران جدید آمدند و ادعای تاسیس یک کشور جدید را کردند. بدون اینکه به سکنه اصلی فلسطین اهمیتی دهند. در طول تاریخ ادیان مختلف در فلسطین سکونت داشتند. در زمان حکومت مسلمانان نیز ادیان مختلف تحت فشار قرار نگرفتند. 

وی افزود: فلذا بعد از جنگ جهانی دوم غربی‌ها برای اینکه در منطقه جا پا داشته باشند و بر منابع منطقه تسلط پیدا کنند، یک کشور جعلی را ایجاد کردند که به نیابت از طرف غربی‌ها در منطقه حضور داشته باشد. از وقتی که این رژیم نیابتی جعلی ایجاد شد، بیش از ۱۰۰ سال است که منطقه آرامش ندارد. با ایجاد این رژیم جعلی منطقه دیگر روی خوش به خودش ندید. تنها نیروی نیابتی این منطقه، رژیم جعلی اشغالگر فلسطین است.

غربی‌ها به همه جریان‌های مخالف زیاده خواهی خود برچسب می‌زنند

عباسی در ادامه خاطر نشان کرد: غربی‌ها به طور کلی هر کسی که با زیاده خواهی آنان مخالفت می‌کند و هر ملتی که قصد دارد خود را از چنگال استعمار آنان نجات دهد، به آنان برچسب تروریستی بودن می‌زنند و این تروریسم را هم خودشان تعریف کردند. این نحوه کنترل جدید بعد از دوره استعمار است. در منطقه نیز یک رژیم جعلی را استقرار می‌دهند و هر وقت می‌خواهند به لبنان لشکر کشی می‌کنند. سپس به جریانی که مقاومت می‌کند و می‌تواند مردم را در برابر اشغالگری رژیم صهیونیستی بسیج کند، مانند حزب الله لبنان تروریست می‌خوانند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تعاریفی که غربی‌ها در دنیا می‌سازند کاملا بر اساس منافع خودشان است، بیان کرد: متاسفانه توانستند بر اساس این تعاریف کشور‌ها را تحت فشار قرار دهند. فلذا برچسب تروریست یا نیابتی به جریان مقاومت کاملا ساخته غربی هاست. تروریست یعنی زیاده خواهی و عبور از قوانینی که همه بشر آنان را قبول دارند. اروپایی و آمریکایی‌ها از این تروریسم‌ها زیاد دارند، اما تلاش می‌کنند که این عنوان را به جریان‌های آزادی بخش نسبت دهند.

از سال ۱۳۵۳ کار هسته‌ای در کشور به شکل سازمان یافته دنبال می‌شود

عباسی در ادامه در واکنش به تهدید ترامپ علیه تاسیسات هسته‌ای کشور، بیان کرد: از سال ۱۳۵۳ که مرکز اتمی دانشگاه تهران به سازمان انرژی اتمی تبدیل شد، کار هسته‌ای در کشور ما به صورت سازمان یافته پیش گرفته شد و مدیریت آن به عنوان مدیریت ارشد کشور شناخته شد. یعنی از یک کار صرفا دانشگاهی خارج شد. دانشگاه تهران مسیر آموزش و پژوهش را ادامه داده است، اما کار‌های اجرایی و عملیاتی که باید برای استقرار صنعت هسته‌ای در کشور انجام می‌شد، تحت عنوان سازمان انرژی اتمی پیش رفت. رئیس این سازمان نیز قبلا در حد معاون نخست وزیر بوده است و امروز به عنوان معاون رئیس جمهور است. از نظر اختیارات اجرایی نیز بخش هسته‌ای در چارچوب یک سازمان در کشور ما پیش می‌رود.

به موازات نگهداری تاسیسات هسته‌ای آموزش نیرو در کشور دنبال شده است

وی در ادامه بیان کرد: مانند خیلی از کشور‌های دیگر، دستگاهی که می‌خواهد مسئولیت انرژی هسته‌ای را بر عهده بگیرد، در سطح بالای مدیریتی قرار می‌گیرد. در کشور ما نیز از همان الگو‌های فکری بشری استفاده شده است. این حوزه امنیت و حساسیت خاص خود را دارد و امروز در چارچوب یک سازمان مشخص با مدیریت سطح بالا در کشور اداره می‌شود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ما حدود ۱۰ سال درگیر تثبیت سرزمین بودیم. جنگ به ما تحمیل شد. این موضوع باعث شد ما در حد نگهداری تاسیسات هسته‌ای کار کنیم، اما به موازات نگهداری تاسیسات هسته‌ای که از قبل انقلاب ایجاد شده بود، مانند نیروگاه بوشهر یا تاسیساتی که قرار بود در دارخوین باشد، هم زمان نیرو آموزش داده شد. دانشگاه‌ها شروع به فعالیت کردند. گرایش هسته‌ای را در خیلی از دانشگاه‌ها ایجاد کردیم. در مدت کوتاهی در دهه ۶۰ ما فارغ التحصیلان در حد کارشناسی ارشد هسته‌ای از خیلی از دانشگاه بیرون دادیم و دوره دکتری نیز ادامه یافت.

در کل کره زمین بیشترین بازرسی از تاسیسات هسته‌ای ایران صورت گرفته است

رئیس سابق سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: دانش هسته‌ای در کشور ما چه در بخش آموزش و چه در بخش پژوهش توزیع شده است؛ یعنی اینگونه نیست که در انرژی اتمی و فقط اماکن و زمین‌هایی که به عنوان سازمان انرژی اتمی شناخته می‌شود متمرکز باشد. ما در سطح کل کشور در حوزه آموزش و پژوهش هسته‌ای فعالیت می‌کنیم. آنچه که به عنوان کارخانه مطرح است و تولیدی است، طبق مقررات بین المللی آدرس هایش در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد و از آنجا هر سال بازدید صورت می‌گیرد. کشور ما در کل کره زمین بیشترین بازرسی‌ها و بیشترین زمان حضور بازرس‌ها را داشته است. ایران تاکنون کاملا با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری داشته است.

ایران اطلاعات پنهانی از آژانس بین المللی انرژی اتمی ندارد

وی در ادامه خاطر نشان کرد: به ویژه در طول ۲۲ سال گذشته بازرسی‌های بی سابقه از تاسیسات هسته‌ای ایران صورت گرفته است که در هیچ کشور دیگری اجرا نشده است. به دنبال تفکرات غرب گرایانه‌ای که در کشور ما وجود دارد، این اجازه به بازرسان آژانس داده شده است. به تعبیر بنده اطلاعاتی پنهان وجود ندارد. در کشور ما در هر کجا که فعالیت هسته‌ای در حوزه طراحی راکتور، ساخت راکتور، مطالعات سوخت، کارخانه‌هایی که انواع سوخت را تولید می‌کنند، اطلاعات آن با مختصات جغرافیایی در اختیار آژانس است. 

رئیس سابق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ایران موضوع پنهانی در حوزه هسته‌ای برای کشور‌های متخاصم و آژانس بین المللی انرژی اتمی ندارد. همان طوری که تاسیسات نفتی، گازی و صنایع نظامی ما در مواقع بحران می‌تواند مورد هدف قرار بگیرد، تاسیسات هسته‌ای نیز به همین تناسب می‌تواند مورد هدف قرار بگیرد. برای دفاع از تاسیسات هسته‌ای باید پدافند کشور در مقابل انواع سلاح‌های دشمن تقویت شود. باید بتوانیم بازدارنده هم باشیم. یعنی توان آفندی ما به گونه‌ای باشد که دشمن جرئت حمله نداشته باشد.

دشمن به سطح توان پدافندی و آفندی کشور واقف است

وی در ادامه بیان کرد: با شرایطی که در غزه رقم خورد و تبادل آتشی که طرفین داشتند و حملاتی که به ایران شد و پاسخ موشکی که دشمن دریافت کرد، اطلاعاتی از ایران دریافت کرده‌اند و می‌دانند سطح آفند و پدافند ما در چه حدی است. حرف‌های ترامپ خالی بندی است. امروز ترامپ حرف‌هایی را در خصوص خلیج مکزیک، گرینلند و کانادا نیز مطرح کرده است. ترامپ موارد جدیدی مطرح می‌کند که مرزبندی‌ها و قوانین بین المللی را تغییر دهد. حتی تهدید به ترک سازمان ملل می‌کند. این زیاده خواهی آمریکاست.

جناح‌های داخلی نباید در زمین دشمن بازی کنند

عباسی با اشاره به اینکه ما باید توان دفاعی خود را تقویت کنیم، بیان کرد: مهم‌تر از هر چیز انسجام مدیریت در داخل کشور و حفظ سرمایه اجتماعی است. همراهی مردم از نظام بهترین پدافند است. دشمن در طول این چند سال سرمایه اجتماعی را هدف قرار داده تا با تحریم‌ها وضعیت معیشت مردم را تنگ کند. از رسانه‌های خود نیز استفاده می‌کند که سخت بودن معیشت را گردن مدیران دولت بیندازد. متاسفانه جناح‌های داخلی نیز بعضا با نقشه‌های دشمن همراهی می‌کنند. هر کدام که روی کار می‌آیند، می‌گویند که خزانه خالی است؛ یعنی مدام مشکلات را به گردن جناح دیگر می‌اندازند. امروز این وضعیت باید خاتمه پیدا کند. کشور باید در شرایط فعلی منسجم حرکت کرده و جناح‌های سیاسی باید امروز منافع ملی را درنظر بگیرند. مطبوعات نباید اجازه دهند که دروغ سازی صورت بگیرد.

وی در پایان بیان کرد: باید با فساد اقتصادی و اداری برخورد شود. بهترین راه حل در سال ۱۴۰۴، برخورد شدید با عوامل فساد است. نباید اجازه دهیم که دشمن به عدم انسجام در داخل کشور چشم طمع داشته باشد. مردم اگر ببیند که با فساد و تبعیض مبارزه می‌شود، با نظام همراه خواهند بود. همراهی مردم با نظام اجازه حمله نظامی به دشمن را نمی‌دهد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]