مقامات امنیت ملی آمریکا بیم دارند اشتباه محاسباتی‌شان منجر به درگیری بزرگی شود که آمریکا را سال‌ها درون آن گرفتار کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از قدس، در طول سه ماه گذشته فراوان شنیده‌ایم ایالات متحده تمایلی برای گسترش جنگ در منطقه ندارد. اما این بی‌میلی از کجا نشأت می‌گیرد؟ آن هم در شرایطی که می‌دانیم ایالات متحده به جنگ و درگیری اعتیاد دارد.
​​​​​​​نشان به آن نشان که در طول سال‌های پس از جنگ جهانی دوم در حداقل ۲۰جنگ بزرگ حضور پررنگ داشته است؛ جنگ‌های ویتنام، کره، کوزوو، کویت، عراق، افغانستان و سوریه فقط بخشی از این جنگ‌ها هستند که در مجموع چندین میلیون کشته بر جای گذاشته‌اند.
این سؤال وقتی پررنگ‌تر می‌شود که بدانیم در شرایط فعلی اقتصاد آمریکا تقریباً وابسته به نفت منطقه نیست؛ چرا که در نتیجه سیاست‌های ترامپ آمریکا عملاً نفت خودش را تولید می‌کند.
نگاهی به آنچه اندیشکده‌های غربی منتشر کرده‌اند، نشان می‌دهد چند عامل مهم در بی‌میلی آمریکا به گسترش جنگ در موقعیت فعلی نقش دارد:
 ۱- مقامات امنیت ملی آمریکا بیم دارند اشتباه محاسباتی‌شان منجر به درگیری بزرگی شود که آمریکا را سال‌ها درون آن گرفتار کند. مانند قضیه حضور ۲۰ ساله آمریکا در عراق و افغانستان که به سختی توانست از آن رها شود. به‌ویژه که می‌دانند یک طرف ماجرا ایران است و به‌هیچ عنوان با عراق و افغانستان قابل مقایسه نیست.
۲- همان طور که رهبر معظم انقلاب در دیدار بسیجیان فرمودند: «جغرافیای سیاسی منطقه در حال دگرگونی است اما نه به نفع آمریکا بلکه به نفع جبهه مقاومت» بنابراین ایالات متحده نگران از دست دادن پایگاه‌های سنتی خود در منطقه هم هست.
۳- به مخاطره افتادن هژمونی آمریکا در منطقه و عدم توفیق ایالات متحده برای راه‌اندازی ائتلاف جدید علیه هسته‌های مقاومت مثل یمنی‌ها. از همین رو شاهد هستیم ایالات متحده تاکنون از حمله به پایگاه‌های نظامی حوثی‌ها در یمن اجتناب کرده‌ است. در همین زمینه روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی در تاریخ ۱۶ دی ۱۴۰۲ نوشت: درست چند ساعت پس از انفجار در ایران، ایالات متحده آمریکا و ۱۲ متحدش یک هشدار مکتوب علیه یک بازیگر شبه‌نظامی دیگر در منطقه، یعنی حوثی‌های یمن، صادر کردند و نسبت به استمرار حملات موشکی، پهپادی و دریایی علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ هشدار دادند. اما مقام‌های دولت بایدن به تدریج می‌گویند، صبر آمریکا در حال تمام شدن است.
۴- توجه آمریکا به جبهه‌هایی نظیر اوکراین و تایوان. بر این اساس ایالات متحده نمی‌خواهد فرصت پیروزی خود را با بازکردن میدان جدیدی از دست بدهد، هرچند که بعید به‌نظر می‌رسد در همان جبهه‌ها هم توفیقی نصیبش شود. ۵- اما شاید بهترین و مناسب‌ترین دلیل برای خودداری ایالات متحده از ورود به درگیری تمام‌عیار در منطقه را اسپوتنیک آورده باشد. این خبرگزاری گفته است آسیب‌پذیری اسرائیل در هر نوع جنگ احتمالی منطقه‌ای سبب بی‌میلی واشنگتن به گسترش درگیری در منطقه است.
باوجود همه این دلایل پس از وقوع انفجارها در کرمان و اصرار اسرائیل بر ادامه ترور فرماندهان مقاومت، جیمز استاوریدیس، یکی از مقامات پیشین ناتو گفته است: «به نظر می‌رسد که شانس یک جنگ گسترده‌تر منطقه‌ای در خاورمیانه از ۱۵ درصد به ۳۰ درصد رسیده، هرچند همچنان این ریسک ناچیز است، اما نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده‌ و سطح این ریسک نگران‌کننده است».

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]