کدام آیفون تراشه‌های ۱.۴ نانومتری اپل را دریافت می‌کند؟
کدام آیفون تراشه‌های ۱.۴ نانومتری اپل را دریافت می‌کند؟

با گره پردازشی جدید TSMC امکان ساخت تراشه‌های ۱.۴ نانومتری فراهم می‌شود که احتمالاً اپل در آیفون ۲۰ از آن بهره ببرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش دیجیاتو، شرکت TSMC، تولیدکننده تراشه‌های اپل، در سمپوزیوم فناوری آمریکای شمالی، از گره پردازشی A۱۴ خود رونمایی کرد که در سال ۲۰۲۸ وارد فاز تولید می‌شود. این گره پردازشی امکان ساخت تراشه‌های بسیار پیشرفته ۱.۴ نانومتری را فراهم می‌کند که احتمال دارد اپل برای اولین‌بار از آن در آیفون ۲۰ (تراشه A۲۲) بهره ببرد.

براساس گزارش MacRumors، با گره پیشرفته A۱۴ شرکت TSMC می‌توان تراشه‌های ۱.۴ نانومتری تولید کرد که شاید اپل در پردازنده‌های آینده خود از آن استفاده کند. در مقایسه با گره N۲ این شرکت تایوانی، A۱۴ نوید عملکرد تا ۱۵ درصد سریع‌تر و تا ۳۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف برق با همان عملکرد را می‌دهد. TSMC همچنین اعلام کرد که درحال توسعه معماری NanoFlex خود به NanoFlex Pro است که عملکرد، بهره‌وری قدرت و انعطاف‌پذیری در طراحی بیشتری را ممکن می‌سازد.

مشخص نیست کدام یک از مشتریان TSMC ابتدا از تراشه‌های جدید ۱.۴ نانومتری بهره‌مند می‌شوند، اما باتوجه به همکاری نزدیک بین این شرکت و اپل، می‌توان حدس زد که اپل در صف اول سفارش‌ها قرار خواهد گرفت.

توسعه تراشه آیفون ۲۰ با گره پردازشی جدید TSMC

تراشه آیفون 20

هرچه گره پردازشی مورد استفاده در تولید تراشه‌ها پیشرفته‌تر باشد، اندازه ترانزیستورهای یک تراشه کوچک‌تر می‌شود. با ترانزیستورهای کوچک‌تر نیز می‌توان تعداد بیشتری از آنها را در یک مدار قرار داد. درنهایت هرچه تعداد ترانزیستورهای یک تراشه بیشتر باشد، آن تراشه قدرتمندتر و از نظر انرژی کارآمدتر خواهد بود. معمولاً هر ۲ تا ۳ سال یک گره پردازشی جدید توسط شرکت‌هایی مانند TSMC معرفی می‌شود.

برای مثال در لیست پایین می‌توانید ببینید با پیشرفت گره‌های پردازشی، پردازنده‌های آیفون‌ها نیز قوی‌تر شده‌اند:

  • آیفون ۱۱ اپل (۲۰۱۹): پردازنده ۷ نانومتری A۱۳ Bionic با ۸.۵ میلیارد ترانزیستور.
  • آیفون ۱۲ اپل (۲۰۲۰): پردازنده ۵ نانومتری A۱۴ Bionic با ۱۱.۸ میلیارد ترانزیستور.
  • آیفون ۱۳ اپل (۲۰۲۱): پردازنده ۵ نانومتری A۱۵ Bionic با ۱۵ میلیارد ترانزیستور.
  • آیفون ۱۴ اپل (۲۰۲۲): پردازنده ۵ نانومتری A۱۵ Bionic با ۱۵ میلیارد ترانزیستور.
  • آیفون ۱۵ اپل (۲۰۲۳): پردازنده ۴ نانومتری A۱۶ Bionic با ۱۶ میلیارد ترانزیستور.
  • آیفون ۱۶ اپل (۲۰۲۴): پردازنده ۳ نانومتری A۱۸ با بیش از ۱۹ میلیارد ترانزیستور.

گره پردازشی ۲ نانومتری TSMC قرار است تا اواخر ۲۰۲۵ وارد تولید انبوه شود. انتظار نمی‌رود اپل تا سال ۲۰۲۶ دستگاه‌هایی با استفاده از گره پردازشی ۲ نانومتری (N۲) معرفی کند. به این ترتیب احتمالاً سری آیفون ۱۸ اولین دستگاه‌هایی خواهند بود که این فناوری را در تراشه A۲۰ اپل به کار می‌گیرند.

احتمال دارد هم آیفون ۱۷ و هم تراشه M۵ که قرار است در مک‌ها و آیپدهای جدید معرفی شود، همچنان از فرایند ۳ نانومتری TSMC، به ویژه گره N۳P نسل سوم، استفاده کنند. انتظار می‌رود سپس در آیفون ۲۰ شاهد توسعه تراشه‌ A۲۲ با گره پردازشی A۱۴ باشیم.

۲۲۷۲۲۷

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]