رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده گفت: رشد ۳۰۰ درصدی اسقاط خودروهای فرسوده در ۸ ماهه ۱۴۰۳ در مقایسه با سال گذشته موجب شد با مازاد گواهی اسقاط خودرو مواجه شویم.
به گزارش اکوایران، سال ۱۴۰۱ بود که در پی تصویب قانون ساماندهی صنعت خودرو، اسقاط خودروهای فرسوده نیز در کشور به جریان افتاد. اما اکنون به نظر میرسد چالشهای جدیدی برای طرح اسقاط خودروهای فرسوده مطرح شده باشد.
در آیین نامه جدید واردات خودرو، مشخص شده بود که متقاضیان باید برای ترخیص خودروهای کارکرده، علاوه بر پرداخت عوارض، تعداد مشخصی گواهی اسقاط نیز خریداری کنند.
حال مهران سالاریه، رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده، به ایسنا گفت: رشد ۳۰۰ درصدی اسقاط خودروهای فرسوده در هشت ماهه سال جاری در مقایسه با سال گذشته موجب شد با مازاد گواهی اسقاط خودرو مواجه شویم که یکی از دغدغههای مهم این صنعت است. یکی از چالشهایی که در صنعت اسقاط خودرو وجود دارد، موضوع مصرف گواهی اسقاط است که به میزان تولید و واردات خودرو ارتباط دارد.
او در این باره افزود: با توجه به مشخص بودن میزان تولید و واردات خودرو در کشور همچنین هدفگذاری در برنامه هفتم برای اسقاط ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو به نظر میرسد گواهی اسقاط مازاد خواهیم داشت که محل مصرفی ندارد.
سالاریه اضافه کرد: با توجه به موضوع آلودگی هوا و ناترازی که در مصرف سوخت وجود دارد و از طرفی افزایش هر ساله خودروهای فرسوده در ناوگان حمل و نقل کشور، باید درباره محل مصرف گواهی اسقاط خودروهای فرسوده، فکر جدی کرد.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده پیش از این هم در گفتوگو با خبرگزاری صداو سیما، از ظرفیت اسقاط سالانه ۶۰۰ هزار دستگاه خودرو در مراکز اسقاط سراسر کشور خبر داد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه تعداد ۲۳۷ هزار خودروی فرسوده در کشور اسقاط شده که پیش بینی میکنیم اسقاط خودروهای فرسوده تا پایان سال به ۳۵۰ هزار دستگاه افزایش پیدا کند.
سالاریه گفت: در ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اسقاط خودروهای فرسوده برای رفع چالش محل مصرف گواهی اسقاط مازاد، پیشنهادهایی را به مراجع ذیصلاح ارائه کردهایم که در حال بررسی است.
- نویسنده: اکوایران