دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 231297
  • 21 می 2025 - 18:45
  • 49 بازدید
  • ۰ دیدگاه

تلاطم در بازار خودرو؛ از توقف واردات تا گرانی بی‌ضابطه

تلاطم در بازار خودرو؛ از توقف واردات تا گرانی بی‌ضابطه
تلاطم در بازار خودرو؛ از توقف واردات تا گرانی بی‌ضابطه

رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو تهران گفت: قیمت خودروهای مونتاژی در بازار افزایش ۳۰ درصدی داشته است و خودروهای وارداتی نیز حداقل ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته اند.

به گزارش اکوایران، از ابتدای امسال، بازار خودرو با چالش‌های جدی مواجه شده است. یکی از اصلی‌ترین مشکلات، عدم ترخیص به‌موقع قطعات خودروهای مونتاژی از گمرک است که باعث توقف خطوط تولید برخی مدل‌ها شده و در کنار آن، ابهام در تعرفه واردات خودرو نیز روند واردات را متوقف کرده است.

آخرین بار، سامانه ثبت‌نام واردات خودرو در بهمن‌ماه سال گذشته فعال بود و از آن زمان تاکنون هیچ ثبت‌نام جدیدی انجام نشده است.

بررسی‌ها از آخرین وضعیت قیمت‌گذاری خودروهای مونتاژی حاکی از آن است که خودروسازان عمده در این بخش، قیمت‌های خود را به‌روزرسانی کرده‌اند. کرمان موتور هیچ خودرویی با قیمت کمتر از ۹۳۲ میلیون تومان عرضه نمی‌کند و ارزان‌ترین خودروی مدیران خودرو قیمتی بیش از یک میلیارد تومان دارد. سایر شرکت‌های مونتاژکننده نیز هنوز قیمت‌های جدید خود را به‌صورت رسمی اعلام نکرده‌اند.

در همین زمینه، سعید موتمنی، رئیس پیشین اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو تهران، در گفت‌وگویی با ایرنا عنوان کرد که در روزهای اخیر برخی شرکت‌های خودروساز و مونتاژکار، قیمت محصولات خود را افزایش داده‌اند؛ موضوعی که به‌طور مستقیم بر بازار تاثیر گذاشته است.

او با اشاره به روند صعودی قیمت خودروهای وارداتی گفت: «در برخی مدل‌ها، قیمت‌ها بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش یافته است؛ به‌عنوان نمونه، خودروی هیوندای کونا که پیش از نوروز حدود ۲ میلیارد و ۵۴۰ میلیون تومان قیمت داشت، اکنون به ۴ میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان رسیده است.»

موتمنی با انتقاد از نبود نظارت بر بازار خودرو تأکید کرد: «در حال حاضر، بازار فاقد هرگونه نظارت مؤثر است و این بی‌نظارتی زمینه‌ساز شکل‌گیری انحصار در قیمت‌گذاری شده است.»

او افزود: «نوسانات نرخ ارز، محدودیت در تخصیص ارز و همچنین افزایش تعرفه‌های واردات، از جمله عوامل اصلی افزایش قیمت در خودروهای داخلی، وارداتی و مونتاژی هستند. خودروسازان نیز در عمل، خودروها را به‌جای موعد ۹۰ روزه، تا یک سال پس از ثبت‌نام تحویل می‌دهند که این موضوع باعث نارضایتی گسترده در بین خریداران شده است.»

پیشنهاد برای تعادل‌بخشی به بازار

موتمنی همچنین با اشاره به تاثیر روانی تأخیر در تحویل خودروها بر بازار، خواستار کاهش تعرفه واردات خودرو شد. او معتقد است که با تعدیل تعرفه‌ها می‌توان شرایط رقابتی در بازار ایجاد کرد و تعادل بین عرضه و تقاضا را بهبود بخشید.

در پایان، او با اشاره به رکود حاکم بر بازار خودرو تصریح کرد: «در حال حاضر، میزان مراجعه مشتریان به بازار به‌شدت کاهش یافته است. اگرچه قیمت برخی خودروهای داخلی تقریباً ثابت مانده، اما در خودروهای وارداتی و مونتاژی شاهد افزایش ۳۰ درصدی قیمت هستیم.»

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
جنگ قیمت در بزرگترین بازار خودرو جهان 04 جولای 2025

جنگ قیمت در بزرگترین بازار خودرو جهان

شرکت مشاوره‌ای «الیکس پارتنرز» پنجشنبه اعلام کرد که فقط ۱۵ برند از ۱۲۹ برندی که در حال حاضر، خودروهای برقی و پلاگین هیبریدی در چین می‌فروشند، با توجه به رقابت شدید که برخی را به ادغام و خروج از بازار مجبور کرده‌اند، تا سال ۲۰۳۰ از نظر مالی پایدار خواهند بود.

ترمز قیمت در بازار خودرو 04 جولای 2025

ترمز قیمت در بازار خودرو

​بازار خودرو کشور در روزهایی که آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونستی همچنان برقرار است، در آرامش به سر می‌برد و خبری از جهش قیمت‌ها نیست.

روایت معاون وزیر صمت از چرایی افزایش قیمت خودرو 03 جولای 2025

روایت معاون وزیر صمت از چرایی افزایش قیمت خودرو

معاون وزیر صمت با اشاره به افزایش قیمت خودرو گفت: براساس نامه قائم‌مقام وزارت صمت، درصد افزایش نهایی حدود ۱۵ درصد تعیین شده و تمام مراحل این فرایند به‌صورت قانونی طی شده است.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.