شنبه, ۲۱ تیر , ۱۴۰۴
پ
  • شناسه خبر: 174558
  • 19 دسامبر 2024 - 16:33
  • 93 بازدید
  • ۰ دیدگاه

زندگی ۲۰ میلیون ایرانی در بافت فرسوده؛ چه استان‌های در صدر هستند؟

زندگی ۲۰ میلیون ایرانی در بافت فرسوده؛ چه استان‌های در صدر هستند؟
زندگی ۲۰ میلیون ایرانی در بافت فرسوده؛ چه استان‌های در صدر هستند؟

معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: ۳۳ درصد جمعیت شهری کشور معادل ۲۰ میلیون نفر در بافت‌های ناکارآمد زندگی می‌کنند.

به گزارش اکوایران، عبدالرضا گلپایگانی چهارشنبه شب در ستاد بازآفرینی شهری استان خوزستان، افزود: طرف مقابل ستاد بازآفرینی شهری عمدتا طبقه پایین دست جامعه هستند و این موضوع مسئولیت ستاد ملی و استانی را دوچندان می کند.

او یکی از محورهای اصلی شورای عالی مسکن کشور را توجه به بافت‌های فرسوده عنوان کرد و افزود: وزارت راه و شهرسازی تلاش دارد از تمامی امکانات برای کاهش آمار بافت های فرسوده کشور استفاده کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به به‌سازی و مقاوم‌سازی سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور گفت: طبق مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور باید برای بافت‌های فرسوده هر شهرستان، بسته‌های بومی شده تهیه و در اختیار استان‌ها قرار داد. ارائه بسته‌های بومی به نوعی باعث تشویق مردم به نوسازی بافت‌های فرسوده می‌شود.

او افزود: با توجه به اینکه ۲ درصد فروش نفت به توسعه مناطق محروم اختصاص می‌یابد؛ از این منابع می‌توان برای نوسازی بافت های ناکارآمد شهری استفاده کرد.

در شهریورماه نیز مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران از نوسازی بیش از ۳۰۵ هزار واحد تا اول شهریور ۱۴۰۳ در بافت‌های فرسوده خبر داد.  محمد آیینی در مورد استان‌های برتر در نوسازی بافت‌های فرسوده افزود: ۱۴ استان برتر در این زمینه به ترتیب تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مازندران، البرز، همدان، فارس، کرمانشاه، قم، گلستان و کردستان ثبت شده‌اند.

بافت‌های فرسوده معمولاً با چالش‌هایی نظیر کمبود خدمات شهری، فقر، بیکاری و مشکلات اجتماعی مانند جرم و بزه مواجه هستند. این مناطق به دلیل عدم دسترسی مناسب به امکانات بهداشتی، آموزشی و تفریحی، کیفیت زندگی ساکنان را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهند. همچنین، معابر تنگ و ناکافی در این بافت‌ها موجب ایجاد مشکلاتی در امدادرسانی در مواقع بحران می‌شود.

در سال‌های اخیر، دولت و شهرداری‌ها اقداماتی را برای نوسازی این بافت‌ها انجام داده‌اند؛ برنامه‌هایی مانند ارائه تسهیلات مالی و تشویق سرمایه‌گذاران برای بازسازی این مناطق طراحی شده است. هدف از این برنامه‌ها ارتقای کیفیت زندگی ساکنان، افزایش ایمنی و بهبود زیرساخت‌ها است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]
تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت 14 ژوئن 2025

تهران بدون آب؛ سناریوی بقادر روزهای سخت

اکوایران:‌بخش مطالعاتی شهرداری تهران، نقشه‌ای جامع برای تأمین آب پایتخت در شرایط اضطراری طراحی کرده است؛ نقشه‌ای که از مخازن دفنی و تانکرهای سیار آغاز می‌شود و تا بهره‌گیری از الگوهای بین‌المللی و انطباق با نیازهای بومی ادامه دارد. تهران خود را آماده می‌کند تا در بحرانی‌ترین لحظات، تشنگی را مدیریت کند.

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری 13 ژوئن 2025

تهران پس از حمله؛ پمپ‌بنزین اولین پناهگاه شهری

اکوایران:‌پس از حمله موشکی اسرائیل به تهران، بار دیگر صف‌های طولانی مقابل پمپ‌بنزین‌ها شکل گرفت. تهرانی‌ها در میانه‌ی ترس و بی‌اعتمادی، جایگاه‌های سوخت را به پناهگاه تبدیل کردند؛ رفتاری تکرارشونده که پیش‌تر در زلزله‌ها نیز دیده شده بود.

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟ 12 ژوئن 2025

افزایش اجاره‌بها در تهران ۱۴۰۴؛ چرا سقف ۲۵ درصدی رعایت نمی‌شود؟

اکوایران:با وجود اعلام رسمی دولت درباره محدودیت ۲۵ درصدی افزایش اجاره‌بها در تهران، گزارش‌ها از تخطی گسترده مالکان و مشاوران املاک حکایت دارد؛ مستاجران می‌گویند قراردادهای جدید حتی تا بیش از ۳۰ درصد افزایش داشته و نظارت کافی بر بازار اجاره دیده نمی‌شود.

💬 نظرات خود را با ما در میان بگذارید

  • 📜 قوانین ارسال نظرات کاربران
    • دیدگاه های ارسال شده شما، پس از بررسی توسط تیم اقتصادژورنال منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
    • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.