به گزارش خبرگزاری تسنیم، نوبخت اژدری گفت: دستاندرکاران تولید در بخش کشاورزی و امور دام استان در ۲ سال گذشته در جشنواره شهید رجایی استان مقام برتری استانی را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: این امر بیانگر آن است که تمامی دستاندرکاران تولید همسو و همگام با تولیدکنندگان و بهرهبرداران توانستهاند در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی موفق و کارآمد قدم بردارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: اراده و برنامهریزی قوی و مدونی در راستای افزایش تولید در دیمزارهای استان در سالهای گذشته صورت گرفته که این اقدامات مؤثر با قدرت و برنامهریزی مدون و جامع نیز هم اکنون ادامه دارد.
اژدری افزود: کسب رتبه برتر استان در طرح جهش تولید در دیمزارها بیانگر این واقعیت است که میتوان با بهکارگیری شیوههای نوین کشت، داشت و برداشت در اراضی دیم قدمهای مؤثری در راستای افزایش تولید در واحد سطح برداشت.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امسال با آغاز سال زراعی ۲۱۱ نفر کارشناس در این طرح به عنوان ناظر فنی مشارکت دارند که از این تعداد ۴۹ نفر کارشناس بخش دولتی و ۱۶۲ نفر کارشناس بخش خصوصی هستند که در ۱۲ شهرستان، ۳۶ مرکز و یکهزار و ۲۷۱ روستا فعالیت دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: در راستای اجرای این طرح ۴۳۲ هزار هکتار از دیمزارها تحت پوشش قرار گرفتهاند که شامل انواع محصولات زراعی از قبیل غلات نظیر گندم و جو، دانههای روغنی شامل کلزا و کاملیا، حبوبات مثل نخود، عدس و… و علوفه شامل یونجه و… را شامل میشود.
اژدری بیان کرد: از آنجا که کشاورزان محروم معمولاً دیمکار هستند به همین منظور ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای کمک به محرومان در کنار این طرح قرار گرفت و ستاد اجرایی و سازمان جهاد کشاورزی استان کارهای مشترکی را با استفاده از محققان، مروجان و کارشناسان سازمان نظام مهندسی برای این طرح اجرا کردند.
وی با تاکید بر حفاظت از خاک به عنوان سرمایه ملی برای نسلهای آینده و نقش آن در تولید و خودکفایی یادآور شد: با هرگونه تغییر غیرمجاز اراضی کشاورزی به شدت برخورد خواهیم کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ادامه داد: نباید اجازه دهیم فرسایش خاک بخش کشاورزی استان را تهدید کند که از اقدامات انجام یافته توسط سازمان جهاد کشاورزی در راستای کنترل فرسایش خاک ترویج خاکورزی حفاظتی و اجرای عملیات شخمزنی برای عمود بر شیب است.
اژدری تصریح کرد: در راستای جلوگیری از زهدار شدن اراضی، مجهز کردن اراضی به سامانههای نوین آبیاری و همچنین احداث زهکش زیرزمینی در اراضی زهدار مغان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: با تمامی ظرفیت و توان از سرمایهگذاری در بخش تولیدات محصولات گلخانهای حمایت خواهیم کرد به طوری که در حال حاضر ۴۰۰ هکتار گلخانه در دست اجرا است که پیشرفت فیزیکی ۳۰ الی ۴۰ درصدی دارند و امیدواریم به زودی شاهد بهرهبرداری از این سطح از گلخانهها نیز در استان باشیم.
انتهای پیام/۱۳۲
- نویسنده: تسنیم tasnimnews