افزایش ۲۸۰ میلیون دلاری صادرات ایران به تاجیکستان
افزایش ۲۸۰ میلیون دلاری صادرات ایران به تاجیکستان

عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک ایران و تاجیکستان گفت: صادرات ایران به تاجیکستان در سالیان گذشته، حدود ۸۰ میلیون دلار بوده و در حال حاضر به حدود ۲۸۰ میلیون دلار رسیده است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، محمد دانش امروز در نشست تخصصی بانوان فعال اقتصادی استان‌های خراسان رضوی، اصفهان و تهران گفت: با توجه به اینکه طی سالهای اخیر این کشور بر پروژه‌های صنعتی و بازسازی کارخانجات تمرکز بیشتری داشته  به اینکه زیربنای تولید ندارند به دنبال جذب سرمایه گذار هستند و بیشترین سرمایه گذاری آنها در مناطق آزاد پنج گانه این کشور اتفاق می‌افتد.

وی ادامه داد: تاجیکستان ۱۰ میلیون جمعیت دارد  و ۹۰ درصد این جمعیت را مسلمانان تشکیل دادند، همه کالاهای صادراتی ایران به تاجیکستان، آهن آلات، کفش، دارو، لوازم آسانسور، کیک و کلوچه، کاشی، سنگ، میوه، خرما، مواد خوراکی و شیرخشک است، بنابراین  بیشترین کالای وارداتی از تاجیکستان به سمت ایران، ترکیه و سایر کشورها، در مرتبه اول، طلاست که به سوئیس صادر می‌شود.

دانش افزود: در سال حدود ۵۰ هزار تن پنبه به ایران ،زغال سنگ به کشور هندوستان و چین  به صورت ترانزیت، خشکبار به عراق و امارات متحده نیز به صورت ترانزیت از تاجیکستان ارسال می‌شود.

عضو هیئت رئیسه اتاق مشترک ایران و تاجیکستان خاطرنشان کرد:در زمینه گمرک، بین ۲۰ تا ۲۵ درصد مالیات دریافت می کند، با این وجود اقبال به فعالیت با ایران نسبت به چین و ترکیه بیشتر است همچنین  در بحث سلامت و امنیت سرمایه نیز اگر کار به شکل قانونی انجام شود، مشکلی به وجود نمی‌آید.

دانش با بیان اینکه بهتر است ورود به تاجیکستان با ثبت شرکت باشد افزود: فرایند فعالیت کاری باید در آنجا قانونی باشد، البته انتقال پول هنوز به ایران بانکی نشده و به صورت صرافی انجام می‌شود واین درحالی است که  ظرفیت خوبی برای فعالیت در زمینه گردشگری، سلامت، معدن، سنگ و کاشی وجود دارد.

وی تصریح کرد: تاجیکستان، پالایشگاه ندارد و بیشتر نفت و گاز خود را از روسیه و قزاقستان تهیه می‌کند، این کشور در زمینه کشاورزی، دامداری و ساختمانی نیز فعالیت‌های خوبی دارند باتوجه به اینکه در اطراف این کشور مناطق کوهستانی وجود دارد، کشاورزی آنها بیشتر به صورت میوه جات است، دامداری و ساختمان سازی در این کشور فعالیت خوبی دارد، بیشتر وسایل ساختمانی خود از جمله کاشی، لوله جات و سیم و کابل را ایران وارد می‌کنند.

فرهنگ تجارت وابسته به اشتراکات فرهنگی و زبان مشترک است

 زهرا رهایی، دبیر انجمن زنان کارآفرین نیز با بیان اینکه فرهنگ تجارت وابسته به اشتراکات فرهنگی و زبان مشترک است اظهارداشت: در جای جای ایران زنان مقتدری وجود دارند همچنین در خراسان رضوی این رویکرد صادراتی از ابتدای کسب و کار در واقع در این افراد تربیت می‌شود

وی افزود: خراسان به دلیل همجواری با کشورهای آسیای میانه و اشتراکات فرهنگی که در این زمینه دارند و همچنین  قطعاً تعداد زیاد توریستی بودنش ، آشنایی بیشتری با شیوه مراوده را دارند و از نظر ما فرهنگ تجارت وابسته به اشتراکات فرهنگی و زبان مشترک است و ما امروز سعی کردیم زبان مشترک را از دوستان ،بیشتر بیاموزیم

مژگان ایزدی، رئیس شورای عالی بانوان کمیسیون گردشگری فرش و صنایع‌دستی نیز تاکید کرد: با هم‌افزایی و هم‌فکری رؤسای کمیسیون‌های گردشگری اتاق‌های ایران، گردشگری فرهنگی، داخلی و گردشگری سلامت می‌توانیم اقدامات مؤثری در حوزه بانوان انجام دهیم.

وی اضافه کرد : به واسطه توسعه صنعت گردشگری که یک صنعت پاک و پایدار است، می‌توانیم این سند را در داخل کشور توسعه بدهیم که موجبات رونق اقتصادی فراهم خواهد شد

ایزدی بیان کرد: توان‌افزایی و شبکه‌سازی فعالیت‌های بانوان رسالتی است که باید بتوانیم در سطوح ملی پیگیری کنیم لذا با توانمندسازی بانوان می‌توانیم قدرت ارائه محصولات باکیفیت در سطح ملی و جهانی را داشته باشیم.

انتهای پیام/۲۸۲

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]