انتقاد سرمست از رتبه غیرقابل قبول دانشگاه‌های آذربایجان‌شرقی
انتقاد سرمست از رتبه غیرقابل قبول دانشگاه‌های آذربایجان‌شرقی

استاندار آذربایجان شرقی گفت: با پیشینه وجود دانشگاه بین المللی ربع رشیدی در تبریز که سابقه علمی ۷۵۰ ساله دارد، برازنده نیست، دانشگاه های استان با این پیشیه علمی، در رنکینگ‌های بین المللی رتبه‌های غیرقابل قبولی کسب کند.

– اخبار استانها –

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، بهرام سرمست امروز در بیست پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران استان آذربایجان شرقی با حضور استاندار آذربایجان شرقی، اساتید، پژوهشگران، صنعتگران و تولیدکنندگان در دانشگاه‌ تبریز، ضمن قدردانی از محققان، اساتید، پژوهشگران، صنعتگران و تولیدکنندگان اظهار کرد: امروزه توسعه علم و فناوری به سرعت در حال پیشرفت است و سنگ بنای توسعه جوامع هم پژوهش و فناوری است که متاسفانه ما در این دو عرصه با چالش‌هایی مواجه هستیم.

وی افزود: امروزه در حوزه پژوهش با چالش‌های اساسی و به نوعی با آشفتگی و عدم انسجام روبه‌رو هستیم که هرکسی با زاویه نگاه خود مسائل را تجزیه و تحلیل می‌کند.

استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با تاکید بر اینکه حرکت به سمت پژوهش های کاربردی نیاز امروز جامعه است، خاطر نشان کرد: دانشگاه ها باید از پژوهش‌های بنیادی و کتابخانه‌ای به سمت پژوهش های کاربردی حرکت کنند.

سرمست، هم اندیشی با جامعه بشری و اشتراک‌گذاری دانش در عرصه جهانی را ضروری بیان کرد و افزود: امروزه در سایه انقلاب اطلاعاتی، تولید علم و فناوری مرز نمی شناسد، بنابراین امروز ما با مشکل گزینش اطلاعات و تشخیص آن مواجه هستیم.

وی، تربیت نیروی انسانی خلاق و متخصص را از دیگر وظایف دانشگاه ها بیان کرد و افزود: باید با توجه به سیاست‌های کلان و نقشه جامع علمی به سمت اولویت‌ها بپردازیم و در همین راستا توجه به فناوری‌های نوظهور و بومی سازی دانش ضروری است.

استاندار آذربایجان شرقی تاکید کرد: اکنون با شکاف بین مراکز علمی و دستگاه‌های اجرایی مواجه هستیم که با هم اندیشی و راه اندازی اتاق های فکر، تالارهای گفتگو و اندیشکده‌ها در صنایع، واحدها و دستگاه‌های اجرایی به نوعی می توان این شکاف را پر کرد و سیاست مدیریت استان هم در این حصوص حمایت همزمان از پژوهش‌های کاربردی و بنیادی است.

سرمست در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه تولید علم و فناوری در دانشگاه ها باید منجر به تولید ثروت شود، اظهار داشت: دانشگاه‌ها با توجه به ظرفیت‌ها و تخصصی که دارند، باید ماموریت گرایانه عمل کنند و در استان نیز یک مسئله کاربردی در دستور کار اساتید و پژوهشگران قرار بگیرد و استادی که دغدغه توسعه استان را دارد، از آن استادی که فقط به دنبال پژوهش محض است باید در ارتقا در اولویت باشد.وی توسعه همکاری‌های بین المللی و بین المللی شدن دانشگاه‌ها را از دیگر ماموریت های دانشگاه های استان بیان کرد و افزود: استان آذربایجان شرقی با پیشینه وجود دانشگاه بین المللی ربع رشیدی در تبریز که سابقه علمی ۷۵۰ ساله دارد، برازنده نیست، دانشگاه های استان با این پیشیه علمی، در رنکینگ‌های بین المللی رتبه‌های غیرقابل قبولی کسب نمایند.

وی، ورود دانشگاه‌های استان به حل مشکلات و چالش‌های استان را ضروری بیان کرد و افزود: از جمله این چالش‌ها می توان به بحران دریاچه ارومیه، بحث امنیت غذایی، تغییر الگوی کشت، توسعه کشت گلخانه‌ای، دیپلماسی آب، رود ارس، زنجیره ارزش مس، آینده صنعت استان، انرژی‌های خورشیدی، بکارگیری هوش مصنوعی در تمامی حوزه‌ها و … اشاره کرد.

ضرورت تقویت زیرساخت‌های فناورانه و توجه به نقش هدایت گر دانشگاه در توسعه

محمدتقی اعلمی، سرپرست دانشگاه تبریز نیز در این مراسم ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان در ادامه با اشاره به نقش دانش بنیان در توسعه اقتصادی آذربایجان‌شرقی گفت: آذربایجان‌شرقی به عنوان یکی از قطب های صنعتی و اقتصادی ایران، ظرفیت های بسیاری برای تبدیل شدن به یک منطقه دانش بنیان دارد.

به گفته وی، برای تحقق این هدف رسیدن به عوامل متعددی از جمله توسعه ارتباط دانشگاه و صنعت، حمایت از استارتاپ ها، توجه به پژوهش های کاربردی، پرورش نیروی انسانی ماهر، تقویت زیرساخت های فناورانه و توجه به نقش هدایت گر دانشگاه در توسعه ضروری است.

سرپرست دانشگاه تبریز در ادامه با تاکید بر اینکه دانشگاه به عنوان یکی از برترین مراکز علمی کشور با ظرفیت علمی و تحقیقاتی خود می تواند، حلقه اتصال موثری بین دانش و نیازهای صنایع باشد، خاطر نشان کرد: ایجاد پروژه های مشترک و انتقال دانش از دانشگاه به صنعت می تواند مشکلات بسیاری را در بخش های مختلف برطرف کند.

اعلمی در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نقش حمایت از استارتاپ ها در تحقق اقتصاد دانش بنیان ظهار داشت: ایجاد مراکز رشد و شتاب دهنده های تخصصی برای حوزه های اولویت دار مثل کشاورزی پیشرفته و فناوری اطلاعات ضروری است و از این رو این مراکز بستری مناسب برای حمایت از ایده های نوآورانه فراهم کرده و نقش فعالی در توسعه دانش بنیان دارند.

وی تاکید کرد: تحقیقات علمی زمانی ارزشمند هستند که پاسخگوی نیازهای علمی جامعه باشند و دانشگاه با تمرکز بر پژوهش‌های کاربردی و ارایه طرح های نوآورانه تلاش می کند تا دستاوردهای علمی پژوهشگران خود را به مرحله تجاری سازی برساند.

سرپرست دانشگاه تبریز با اشاره به جایگاه پرورش نیروی انسانی ماهر در رسیدن به توسعه اقتصادی گفت: تربیت نیروی انسانی متخصص یکی از اولویت های اصلی ماست که با برنامه های آموزشی پیشرفته و زیرساخت‌های قوی، دانشگاه نقش کلیدی در آماده سازی نسل آینده متخصصان و کارآفرینان استان ایفا می کند.

به گفته اعلمی، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناورانه، از جمله راه اندازی آزمایشگاه های پیشرفته، خدماتی و نیاز محور، توسعه مراکز نوآوری و فناوری و تقویت شبکه های ارتباطی، بستری مناسب برای رشد اقتصاد دانش بنیان فراهم می آورد.

وی، در ادامه اظهار داشت: دانشگاه به عنوان نهاد علمی پیشرو، نه تنها در حوزه آموزش و پژوهش، بلکه در هدایت و سیاست گذاری توسعه منطقه ای نیز نقش موثری دارد، شناسایی نیازهای استان و ارایه راه حل های علمی و عملی، از جمله مسئولیت های این دانشگاه است و به عنوان رئیس دانشگاه تبریز، این نقش هدایت گر را به طور جدی دنبال می کنیم تا بتوانیم گام های موثری در جهت تحول اقتصادی استان برداریم.

تجلیل از ۴۶ پژوهشگر و فناور برتر استان

در این آئین از یک نفر منتخب دبیرخانه صنعتگران و تولیدکنندگان حوزه صنعت، یک نفر منتخب دبیرخانه تولیدکنندگان حوزه کشاورزی، یک نفر منتخب جشنواره کارآفرینان، یک نفر منتخب مدیران، یک نفر پژوهشگر برتر دستگاه های اجرایی استان، ۱۳ نفر برگزیده پژوهشگران و فناوران برتر استان، ۸ نفر برگزیده پژوهشگران برتر ارتباط با جامعه و صنعت استان، ۸ نفر برگزیده پژوهشگران جوان استان، ۴ نفر برگزیده فناوران برتر استان، یک نفر منتخب فرمانداران، بخشداران و دهیاران، ۶ نفر منتخب دبیرخانه دانشجویی و یک منتخب جشنواره دانش آموزی پژوهنده تجلیل بعمل آمد.

دکتر علی کدخدائی و دکتر علی عبدی کالاثور به عنوان برگزیده پژوهشگران و فناوران برتر استان، دکتر منیره خرداد مهر و دکتر صمد رحیمی اقدم به عنوان برگزیده پژوهشگران برتر ارتباط با جامعه و صنعت استان، دکتر داوود احمدیان به عنوان برگزیده پژوهشگران جوان استان، عبداله حسینی اسکندیان و خانم مینا امانی به عنوان برگزیده بخش حوزه دانشجویی از دانشگاه تبریز تجلیل شدند.

انتقاد سرمست از رتبه غیرقابل قبول دانشگاه‌های آذربایجان‌شرقی

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]