سفر به دل تاریخ و فرهنگ کهن گیلان در آیین‌چلّه‌شو+فیلم
سفر به دل تاریخ و فرهنگ کهن گیلان در آیین‌چلّه‌شو+فیلم

همزمان با بلندترین شبِ سال، آئین چله شو به منظور ایجاد شور و نشاط اجتماعی با استقبال علاقه‌مندان و دوستدارانِ آداب و رسوم و فرهنگ کهن گیلان در موزه میراث روستایی استان گیلان برگزار شد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، همزمان با بلندترین شبِ سال، آیین چلّه‌شو با برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری و بومی شب یلدا و به منظور ایجاد شور و نشاط اجتماعی با استقبال علاقه‌مندان و دوستدارانِ آداب و رسوم و فرهنگ کهن گیلان در موزه میراث روستایی استان گیلان برگزار شد.

موزه میراث روستایی گیلان با چشم‌اندازی زیبا سال‌هاست گوشه‌ای از اصالت مردمان این خطه و خانه‌های قدیمی این منطقه را برای دوستدارانِ تاریخ و فرهنگ گیلان نمایان می‌سازد و تصاویری ملموس از زندگی سنتی قدیمی، معماری، آداب و رسوم، صنایع دستی و… را در مقابل چشمان بازدیدکنندگان قرار می‌دهد.

این موزه روستایی و فضای سنتی و دلنشین اطرافش همچون مرواریدی در میان پوششِ جنگلی و سبز منطقه می‌درخشد و علاقه‌مندان زیادی را از سراسر کشور محو زیبایی‌های خود کرده است؛ در واقع این موزه شما را به دنیایی دیگر می‌برد و حال دلتان را خوب می‌کند، در اینجا می‌توان با آداب و رسوم، روش‌ها و سبک زندگی گیل‌زنان و گیل‌مردان بیشتر آشنا شد.

جشنواره‌های نوروزی و تابستانی، جشنواره طبخ چای ایرانی، کنسرت موسیقی و آوازهای بومی، آیین سنتی شب یلدای گیلان، عروس‌بران، جشن خرمن، عروس‌گوله و نوروزخوانی از جمله برنامه‌ها و جشنواره‌هایی است که در فضای دلنشین این موزه برگزار می‌شود و علاقه‌مندان را به دل تاریخ و فرهنگ کهن گیلان می‌برد.

یکی از این برنامه‌ها، آیین چله شو است که همزمان با بلندترین شبِ سال و در آخرین روز از فصل برگ‌ریزان با شور و نشاط خاصی در این فضا برگزار‌ شد؛ مسافران و مردم بومی منطقه نیز از این آئین استقبال کرده و در گوشه گوشه این فضا با عکس‌های یادگاری، همخوانی سرود و توزیع تنقلات و شیرینی‌های مرسوم شب یلدا خاطره ساختند.

 

.

 

سفره رنگارنگ و زیبای شب یلدای گیلانیان نیز که با انواع خوراکی‌ها و تنقلات از جمله هندوانه، اَزگیل، برشته برنج، برنج دوشاب، نان لاکو، نان کشتا و نان برنجی و انواع حلواهای تهیه شده با آرد برنج، میوه‌ها و گلابی محلی به نام «خوج» تزیین شده هم در گوشه‌ای از فضای بصری این آئین دیده می‌شود.

بریدن هندوانه و گرفتن فال هندوانه نیز از دیگر آداب است‌ که در این آیین به نمایش گذاشته شد؛مردم گیلان اعتقاد داشتند که خوردن هندوانه در شب چله موجب می‌شود تا شخص در تابستان تشنه نشود.

دورهمی‌های خانوادگی، قصه‌گویی و شعرخوانی توسط بزرگانِ فامیل به ویژه پدبزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، حافظ‌خوانی، فرستادن هدایا و چشم‌روشنی برای نوعروس که در شب یلدای گیلانیان مرسوم بوده امروز هم طرفداران زیادی دارد و گرامی داشته می‌شود.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]