رئیس مرکز مدیریت سبز ایران گفت: در یک اصطلاح غلط امروز ناترازی رواج پیدا کرده در حالی که ما از ناترازیها عبور کرده و وارد ناپایداری منابع شدهایم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، محمدحسن امامی عصر چهارشنبه در نشست فعالان عرصه اقتصادی و صنعتگران اردبیل در اتاق بازرگانی اردبیل گفت: بدون توجه به محیط زیست سالم نمیتوان به تداوم حیات بشری امیدوار بود و در برنامههای توسعه کشور توجه جدی به این حوزه انجام شده اما راهکار و دوراندیشی در این حوزه مورد غفلت قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: در حالی که در دنیا به سمت استفاده از انرژیهای پاک و با آلایندگی کم حرکت میشود، ما امروز سخن از ناترازی گاز، برق و سایر حاملهای انرژی میکنیم در حالی که فراتر از ناترازی، ما امروز با ناپایداری روبهرو هستیم که به تدریج شرایط کشور را بحرانی میکند.
رئیس مرکز مدیریت سبز ایران به وضعیت وخیم سفرههای زیرزمینی و آلودگیهای رخ داده در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: در شهر تهران ما آرزو میکنیم که بارش باران اتفاق نیفتد چرا که این بارشها آبهای جاری را به سمت آلایندگی بیشتر سوق داده و همین آبهای زیرزمینی در دماوند و اطراف تهران تبدیل به منابع مورد استفاده کشاورزان در باغات و جالیزارها میشود و محصول آلودهای را که تولید میشود، متأسفانه مردم مصرف میکنند.
امامی افزود: با گذشت سالهای طولانی از هشدارهایی که در حوزه محیط زیست داده شده بود، متأسفانه غفلت رخ داده آسیبهای جدی را به همراه آورده و کشور را در پرتگاه آلایندگیهای زیست محیطی مخرب قرار داده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: باید به جای دعوا، ایراد گرفتن و یا نقد و سایر مسائل حاشیهای، عقلای جامعه و همه روشنفکران با هم در کنار هم بنشینند و راهکار مناسب در عبور از این شرایط حساس و خطیر را بیان کنند.
رئیس مرکز مدیریت سبز ایران اضافه کرد: ما دیگر فرصت خطا و آزمون در حوزه آب، هوا، خاک و سایر منابع زیستی نداریم و اگر تدبیری نیندیشیم نسل آینده را نیز به تباهی میکشیم.
امامی ضرورت توجه به مدیریت سبز و دور بودن از آلایندگیهای زیست محیطی را یادآور شد و بیان کرد: متأسفانه امروز ریز پلاستیکها سلامت افراد جامعه را تهدید میکند و هیچ راهکاری برای مقابله با این ریز پلاستیکها وجود ندارد.
وی به نسلهای مختلف الگوهای مدیریتی سبز نیز اشاره کرد و ادامه داد: متأسفانه در سالهای گذشته دولتها با شعارهای مختلف به محیط زیست صدمه وارد کردند که در گام نخست موضوع حفاظت از محیط زیست مطرح شده در حالی که این امر خود مخرب محیط زیست بوده است.
رئیس مرکز مدیریت سبز ایران با انتقاد از طرح احیای گونههای جانوری و گیاهی در کشور یادآور شد: نه تنها این گونهها با طبیعت سازگاری نداشتند بلکه زمینه تخریب طبیعت را نیز فراهم کردند.
امامی در ادامه تصریح کرد: بهترین راه در کمک به طبیعت این است که ما دست از سر طبیعت برداریم و اجازه دهیم تا به صورت طبیعی، طبیعت حیات خود را ادامه دهد.
وی گفت: به هیچ وجه کاشت درخت یا پرورش و احیای گونههای مختلف گیاهی و جانوری معقول و منطقی به نظر نمیرسد و ضروری است طبیعت را با همه زیباییهای خود به حال خود رها کنیم و دست از سر طبیعت و گونههای مختلف گیاهی و جانوری آن برداریم.
رئیس مرکز مدیریت سبز ایران افزود: نسل دوم در قالب شعار صنعت سبز وارد کشور شد تا از انتشار آلودگیها جلوگیری کند که خود این امر نیز آثار و تبعاتی ناگوار به همراه داشته است.
به گزارش تسنیم، در این نشست فعالان حوزه صنعت و تولید استان دیدگاههای خود را در کمک به توسعه پایدار محیط زیست و کاهش آلایندگیها همراه با ارائه راهکار جدید در استفاده از انرژیهای پاک مطرح کردند.
انتهای پیام/۱۳۱
- نویسنده: تسنیم tasnimnews