به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مسعود اسدی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات انجمن صنفی کشاورزان خوزستان برگزار شد، با اشاره به سفر پیش روی رئیس جمهور به استان، اظهار داشت: نخستین درخواست ما در این سفر از رییس جمهور، تعیین تکلیف طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری است.
وی افزود: طرح مقام معظم رهبری حدود ۸۰۰ هزار هکتار توسعه بخش کشاورزی بود که به ۵۵۰ هزار هکتار اصلاح زمین های مردم رسیده است.
درخواست از رئیس جمهور: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان اجرا شود
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با بیان اینکه دولتها آمدند و این طرح را به ۵۰۰ هزار هکتار تقلیل دادند، گفت: تا زمانی که زنده ام از حق مردم خوزستان در اجرای این طرح کوتاه نخواهیم آمد. ۸۰۰ هزار هکتار توسعه یعنی یک نفر از جوانان خوزستان بیکار نباشد و امنیت پایدار ایجاد شود.
اسدی ادامه داد: اگر این طرح ایجاد می شد امروز در امن ترین نقطه کشور زندگی می کردید.
وی بیان داشت: از ۵۰۰ هزار هکتار در یک مرحله ۲۴۸ هزار هکتار آن را انجام دادند و گفتند که بودجه تمام شد. قرار بود مرحله دوم با فروش ۲۰ درصد سهم دولت از شرکت توسعه نیشکر تامین شود.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان افزود: این ۲۰ درصد در مجلس مصوب شد که رقمی بین ۳۰ تا ۴۰ همت می شود.
اسدی تصریح کرد: اما بانک های ملی و صادرات به عنوان ذینفعان شرکت توسعه نیشکر گفتند این مبلغ را بابت مطالبات ما از دولت به ما پرداخت کنید درحالی که مصوبه مجلس به صورت شفاف گفته است که این رقم باید برای چه کاری هزینه شود.
وی با بیان اینکه اکنون پس از گذشت بیش از یکسال هنوز هیچ اتفاقی نیفتاده است، گفت: رییس جمهور باید با کسانی که در اجرای این مصوبه ترک فعل کردند برخورد جدی کند.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان تصریح کرد: اگر این مبلغ سال گذشته پرداخت می شد هزینه های اجرای طرح بسیار کمتر بود و از لحاظ اقتصادی صرفه بیشتری داشت.
اسدی تاکید کرد: اجرای مرحله ۲ طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در انتظار اقدام چابک مدیران است.
بخشی از مسئولیت های اجتماعی در بخش کشاورزی هزینه شود
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با بیان اینکه دومین خواسته ما از رئیس جمهور این است که نگاه به بخش کشاورزی تغییر کند، گفت: نگاهی که اکنون وجود دارد این است که دولت کشاورز را تولید کننده غذا می بیند و این کافی نیست. کشاورز باید بتواند با توانمند شدن، امنیت غذایی پایدار ایجاد کند.
اسدی ادامه داد: شرکت های مختلفی تحت عنوان مسئولیت های اجتماعی مبلغی را هزینه می کنند. از استاندار خوزستان درخواست میکنیم که بخشی از این مبالغ را به توسعه کشاورزی اختصاص دهند چرا که تنها بخشی که در زمان تحریم ها می تواند شغل ایجاد کند بخش کشاورزی است.
وی افزود: همه حاشیه نشینان اهواز کشاورزانی هستند که دست از کشاورزی کشیده و اکنون حاشیه نشین شدهاند. این افراد اگر مورد حمایت قرار می گرفتند نیاز نبود که خانه و زمین خود را رها کنند و در حاشیه یک شهر ساکن شوند.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان با اشاره به لزوم تغییر در نحوه هزینه کرد بودجه عوارض آلایندگی، عنوان کرد: در بحث آلایندگی نیز بودجه ای سالانه پرداخت می شود که به شهرداری ها و دهیاری ها اختصاص می یابد اما هیچ عددی از آن نصیب عمران و رفاه شهروندان نمی شود.
اسدی گفت: از دولت میخواهیم لایحه ای به مجلس تقدیم کنند که بخشی از عوارض آلایندگی به بخش کشاورزی اختصاص یابد.
وی افزود: وضعیت منابع آبی در استان بسیار نامطلوب است که اگر بارندگی منجر به پر شدن سدها نداشته باشیم به غیر از تامین برق، در تامین آب کشاورزی نیز به صورت جدی مشکل خواهیم داشت.
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان تصریح کرد: در سال گذشته برای نخستین بار به علت اینکه ایستگاه های پمپاژ برق نداشتند زمین ها از کشت محروم شدند.
اسدی با بیان اینکه وقتی زمینی کشت نشود همه متضرر خواهند شد، گفت: قطع برق های منظم و نامنظم کمر کشاورزی خوزستان را شکسته است.
وی ادامه داد: پمپ های آب کشاورزی را برقی کردیم و امروز نمی توانیم برق آنها را تامین کنیم و کشاورز دیگر نمیتواند آب را به زمین خود برساند.
زندگی زیر فلرهای نفتی
رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان افزود: کشاورزان ما زیر فلرهای نفتی زندگی میکنند اما هیچ نصیبی از عوارض آلایندگی ندارند.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews