توانمندسازی کودکان و نوجوانان اولویت بهزیستی استان مرکزی است
توانمندسازی کودکان و نوجوانان اولویت بهزیستی استان مرکزی است

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی گفت: سه حوزه تخصصی پیشگیری، کاهش و درمان آسیب‌های اجتماعی، و صیانت و حمایت اجتماعی از فعالیت های راهبردهای اصلی بهزیستی استان مرکزی است.

– اخبار استانها –

به گزارش تسنیم از  اراک، محمود حسین آبادی عصر امروز در  آیین افتتاح خانه های نگهداری و مراقبت شبانه روزی کودکان و نوجوانان موسسه خیریه امام رضا(ع) با اشاره بر اهمیت نهادهای جامعه‌پذیر در کشور اظهار کرد:در کلان کشور، خانواده، مدرسه و مسجد به عنوان نهادهای جامعه‌پذیر تعریف می‌شوند. بهزیستی نیز با نگهداری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، نقش یک نهاد جامعه‌پذیر را ایفا می‌کند. مراکز نگهداری تحت عنوان پردیس توانمندسازی کودکان و نوجوانان فعالیت دارند که هدف آن‌ها هدایت تحصیلی، هدایت شغلی، فرصت‌یابی، تعادل‌سازی و در نهایت توانمندسازی افراد برای داشتن یک زندگی مستقل و عاری از آسیب پس از ۱۸ سالگی است.

وی افزود: سازمان بهزیستی با هدف ارتقای سواد عمومی جامعه و جلوگیری از ظهور آسیب‌های اجتماعی، در حوزه پیشگیری آموزش‌های آگاه‌سازی ارائه می‌دهد. در حوزه کاهش و درمان، اقداماتی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی اجرا می‌شود و در حوزه صیانت و حمایت اجتماعی، سازمان به عنوان یک نهاد جامعه‌پذیر عمل می‌کند.

حسین آبادی تصریح کرد: در مراکز نگهداری که حداقل تعداد ممکن را دارند، اولویت را بر خانواده‌محوری قرار داده‌ایم. نگاه ما به فرد یک نگاه آرمانی و به خانواده یک نگاه حق‌مدارانه است. از این‌رو، سازمان بهزیستی به دنبال توسعه مراکز نگهداری نیست، بلکه تمرکز خود را بر تقویت خانواده‌ها و حمایت از آن‌ها قرار داده است. با این‌حال، در برخی استان‌ها ناگزیر از ایجاد مراکزی برای نگهداری کودکان در معرض آسیب هستیم.

وی به الگوی مثلث توانمندسازی در بهزیستی اشاره و بیان کرد: این مثلث شامل سه ضلع توانمندسازی، فرصت‌یابی و تعادل‌سازی است که در مرکز آن، خیرین قرار دارند. خیرین قلب تپنده سازمان بهزیستی هستند که با حمایت‌های مالی و راهنمایی‌های خود، بخش مهمی از مشکلات سازمان را برطرف کرده و توان اجرایی آن را افزایش می‌دهند.

مدیرکل بهزیستی استان مرکزی تصریح کرد: خانه های نگهداری و مراقبت شبانه روزی کودکان و نوجوانان موسسه خیریه امام رضا(ع) بعنوان مرکز توانمندسازی استان مرکزی در غرب کشور بی‌نظیر است که دو گروه سنی ۷ تا ۱۳ سال و ۱۳ تا ۱۸ سال را پوشش می‌دهد، با وجود اینکه نگهداری کودکان زیر ۷ سال بر عهده حاکمیت است، این مرکز آمادگی دارد در شرایط خاص، گروه سنی خردسال را نیز بپذیرد. همچنین، کودکانی که از سن ۱۲ سالگی به ۱۳ سالگی می‌رسند، می‌توانند همچنان در کنار همان خانواده قبلی خود ادامه مسیر دهند، تا فرآیند توانمندسازی و رشد آنان دچار اختلال نشود.

وی با اشاره به نقش کلیدی خیرین در اداره این مرکز افزود: خروجی‌های موفق این مرکز و نقش مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره در مدیریت این مجموعه، نشان‌دهنده اهمیت مسئولیت‌پذیری در بهزیستی است. ما در این حوزه، فقط به انجام تکلیف اکتفا نمی‌کنیم، بلکه تلاش داریم در کنار خانواده‌ها، افراد را در تمامی ابعاد اجتماعی، شغلی، تحصیلی و حتی ازدواج توانمند کنیم ضمن اینکه این مرکز از صفر تا صد با کمک خیرین حمایت می شود.

حسین آبادی با اشاره به اهمیت مشاوره، فعالیت‌های گروهی و مداخلات اجتماعی در پردیس توانمندسازی تصریح کرد: در صورت نیاز، از گروه‌های مختلف علمی برای ایجاد شرایط متعادل برای کودکان استفاده می‌شود. ما به دنبال افزایش ظرفیت این مراکز نیستیم، بلکه به دنبال افزایش کیفیت فعالیت‌های ارائه‌شده در آن‌ها هستیم. این مراکز به شکل خانه‌های کوچک با ظرفیت ۷ تا ۱۰ نفره طراحی شده‌اند که در راستای قانون سلامت اجتماعی است و فعالیت‌های فرهنگی همچون قرائت‌خانه، آموزش کتاب‌خوانی، کامپیوتر، فناوری‌های هوشمند و شتاب‌دهنده‌های اجتماعی در این مجموعه اجرا می‌شود تا رشد و تعالی کودکان به‌صورت جامع و بدون آسیب انجام شود.

انتهای پیام/۷۱۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]