مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی گفت: سالانه ۲۵ هزار نفر را در مراکز دولتی آموزش میدهیم و در مجموع با بخش خصوصی ۳۵ هزار نفر ظرفیت آموزشی استان در سال وجود دارد.
به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، حسن کامرانیفر امروز دوشنبه در نشست خبری اظهار کرد: ۱۹ مرکز ثابت آموزش فنی و حرفهای در خراسان جنوبی داریم و سالانه ۲۵ هزار نفر را در مراکز دولتی آموزش میدهیم و در مجموع با بخش خصوصی ۳۵ هزار نفر ظرفیت آموزشی استان در سال وجود دارد.
وی گفت: در قالب ۱۹ گروه هدف آموزشهای مورد نظر انجام میشود. در حوزه آموزش سربازان وظیفه بالاترین گروه متقاضی آموزش در حوزه صنایع خودرو است و برق و الکترونیک بعد از آن قرار دارد. هر سرباز باید یک گواهینانه مهارتی تا پایان خدمت بگیرد و گرنه کارت پایان خدمت برای او صادر نمیشود.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی ادامه داد: در محیط کار واقعی صنایع چوب جایگزین رشته برق برای متقاضیان آموزش شده است و در روستاها و عشایر هم بیشترین متقاضی در صنایع دوخت لباس و پوشاک است.
در حوزه دانشجویی اولویت رشته پر مخاطب در حوزه نرم افزار است
کامرانیفر خاطرنشان کرد: خدمات تغذیهای در نهبندان و طبس بیشترین متقاضی و در حوزه دانشجویی هم اولویت رشته پر مخاطب در حوزه نرم افزار است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی تصریح کرد: در حوزه گوهر تراشی، طلا و جواهر در بخش آزاد متقاضی بیشتری دارد و در فردوس و خوسف بیشترین متقاضی را در این زمینه داریم.
افزایش ۲۷ درصدی مهارت آموزی در استان
وی متذکر شد: ۲۷ درصد نسبت به سال گذشته افزایش آموزش داشتهایم و کارگاه برق ساختمان و تعمیر لوازم خانگی در سفر رئیس سازمان در مرکز خواهران بیرجند راهاندازی شد.
کامرانیفر گفت: در ۳ سال متوالی در گروه آموزشی، پژوهشی در کشور رتبه اول و در دو سال متوالی هم در کشور رتبه اول جشنواره شهید رجایی را داشتهایم و در میزهای خدمت جهادی هم دستگاه برتر کشوری شدهایم و در دو سال متوالی در رقابتهای جهانی، کارآموزان بیرجندی حضور داشتهاند.
کسب دو مدال طلا در مسابقات ملی مهارت
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی با بیان اینکه در مسابقات ملی مهارت هم همکاران ما دو مدال طلا کسب کردهاند، افزود: ایجاد کنسرسیوم مهارتی صنایع با حضور رئیس سازمان و استاندار در هفته گذشته انجام شد و ساختمانی در کویرتایر با نام قطب مهارتی تایر کشور ایجاد شده تا آموزشهای حوزه تایر کشور در بیرجند و در کویرتایر انجام شود.
کامرانیفر ادامه داد: ایجاد چرخه آموزش و اشتغال روستائیان و ۵ قطب مهارتی در کشور هفته گذشته با حضور معاون وزیر افتتاح و در مرکز مهارتهای پیشرفته قرار است مهارتهای جدید آموزش داده شود و مرکز مهارت آموزی و اشتغال هم در خانکوک فردوس راهاندازی شد.
وی تصریح کرد: دورههای آموزشی مورد نیاز صنایع استان از طریق کنسرسیوم مهارتی صنایع برگزار خواهد شد که اولین دوره آن با عنوان حفاری در نهبندان برگزار شد.
ایجاد قطب مهارتی ایمنی در طبس
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به ایجاد قطب مهارتی ایمنی در طبس افزود: در ۶ مرکز فنی و حرفهای استان نیروگاه خورشیدی نصب و افتتاح شده است.
کامرانیفر از انعقاد تفاهم نامه با ایمیدرو برای آموزش سربازان خبر داد و افزود: این سربازان در معادن متعلق با ایمیدرو مشغول به کار میشوند.
وی تصریح کرد: در قالب ایجاد چرخه آموزش در روستاها هم علاه بر توانمندی، ایجاد اشتغال در روستاها را خواهیم داشت و تسهیلات مورد نظر به آنها داده خواهد شد.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی با اشاره به آموزش ۲۰۰ دهیار خراسان جنوبی افزود: برنامهریزی برای ۵۲ دوره براساس نیازسنجی در سه ماه پایان سال تعریف شده است.
ایجاد قطب مهارتی گوهرتراشی در شهرستان فردوس
کامرانیفر متذکر شد: قطب مهارتی گوهرتراشی در شهرستان فردوس با بهرهگیری از ظرفیت سنگهای استان ایجاد شده است.
به گفته وی مرکز خانکوک فردوس، مرکز نمونه کشوری است که در آن ۳ کارگاه در رشتههای جدید توسط بخش خصوصی ایجاد شده است.
مدیرکل فنی و حرفهای خراسان جنوبی بیان کرد: هنوز دستگاههایی هستند که آموزشهای موازی با فنی و حرفهای دارند که در راستای کارگروه توسعه مهارت که ذیل شورای برنامهریزی است، آموزشهای هر استان در حوزه توسعهای و زیرساختها مشخص خواهد شد.
حوزه آسیبهای اجتماعی یکی از گروههای هدف ما است
وی اظهار کرد: در زمینه آموزش توسط بخش خصوصی، افراد فعال در این حوزه از فنی و حرفهای باید گواهینامه لازم را داشته باشند و در پرتابل فنی و حرفهای استان در این زمینه اطلاع رسانی شده است.
کامرانیفر خاطرنشان کرد: حوزه آسیبهای اجتماعی هم یکی از گروههای هدف ما است که در این راستا با معرفی بهزیستی به افراد مورد نظر آموزش رایگان داده میشود و بهزیستی آنها را برای دریافت تسهیلات برای ایجاد اشتغال معرفی میکند.
انتهای پیام/ ۲۵۱
- نویسنده: تسنیم tasnimnews