به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مرکز آمار ایران دو روز قبل، گزارش شاخص قیمت مصرفکننده – بهمنماه ۱۴۰۳ را منتشر کرد که طبق اطلاعات منتشره در گزارش، استان کردستان جزء استانهای صدرنشین جدول تورم کشور است.
بنا بر این گزارش، در بهمنماه ۱۴۰۳ شاخص قیمت مصرفکننده خانوارهای کردستان به عدد ۳۲۹٫۹ رسیده که در مقایسه با میانگین کشور که ۳۰۵٫۵ درصد است، بسیار بیشتر است.
گزارش مرکز آمار همچنین گویای آن است که تورم ماهانه بهمن ۱۴۰۳ به ۳٫۹ درصد رسیده که نسبت به تورم ماهانه بهمن ۱۴۰۲ که تنها ۰٫۷ درصد بود، ۳٫۲ درصد افزایش را نشان میدهد که افزایشی بیسابقه است.
نرخ تورم سالانه منتهی به بهمنماه ۱۴۰۳ هم که در گزارش درگاه ملی آمار آمده است هم در گروه مواد خوراکی و آشامیدنی و هم در کالاهای غیرخوراکی و خدمات از میانگین کشور بالاتر است.
وضعیت نابهسامان کردستان در بحث تورم در حالی همچنان ادامه دارد که انتصاب استاندار کردستان در دولت چهاردهم وارد ششمین ماه خود شده و این آمار نشان میدهد این استاندار و تیمش نه تنها نتوانستهاند به وضعیت بحرانی کردستان در بحث تورم سامان دهند بلکه این وضعیت نسبت به ماه مشابه سال گذشته بسیار بدتر شده است.
ناتوانی استاندار کردستان از انتصاب مدیرکل امور اقتصادی استانداری کردستان که یکی از ادارات کل در بحث ساماندهی امور اقتصادی استان است و در این ۵ ماه حضور «آرش لهونی» در کردستان فاقد متولی بوده، موضوع قابل تأملی است که بیتفاوتی دستگاههای نظارتی بویژه دیوان محاسبات در قبال آن مایه تعجب شده است.
ناکارآمدی معاون اقتصادی استاندار کردستان در بهبود و ساماندهی وضعیت اقتصادی استان کردستان است در حالیست که وی در دوازدهمین جلسه کارگروه تنظیم بازار استان که در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد، مدعی بود که تورم در کردستان روند کاهشی پیدا کرده است!
خلقِ این وضعیت بغرنج توسط مسئولان ناکارآمد حوزه اقتصادی استان کردستان در حالیست که استاندار کردستان در پاسخ به مطالبهگری خبرنگار تسنیم که چرا چنین وضعیتی ایجاد شده است، میگوید: در طول چند ماه اخیر کارگروههای اقتصادی مرتبط به صورت منظم در استان برگزار شده و جهت نظارتهایی که بر عهده دولت است، برنامهریزی شده اما قیمتها صرفاً با نظارت و دستوری کنترل نمیشود چراکه بخشی نیز به تورم و موضوعات کشوری است و خاص کردستان نیست.
آرش لهونی افزود: در کل کشور گرانی کالا و تورم وجود دارد اما درباره آنچه که مربوط به استان و نظارت است، معاونت اقتصادی استانداری جلسات منظم داشته و در حال ساماندهی این حوزه است تا نظارت نسبت به گذشته بیشتر شود. کما اینکه در طول این ایام نیز بسیاری از جلسات که در گذشته برگزار نمیشد به صورت منظم در حال برگزاری است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان نیز در استودیوی تسنیم، به رها شدگی بازار اذعان و این وضعیت را ناشی از بینظارتی عنوان کرد و گفت: نظارت و بازرسیها از بازار استان مطلوب نیست؛ بهانه نداریم و باید نظارت بیشتر باشد.
انتهای پیام/۴۸۱/.
- نویسنده: تسنیم tasnimnews