توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تنها راه نجات ناترازی‌های صنعت برق
توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تنها راه نجات ناترازی‌های صنعت برق

مدیرکل توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا گفت: سال‌هاست که تامین انرژی از انرژی‌های فسیلی به سمت انرژی‌ها تجدید پذیر در دنیا تغییر کرده است و تامین برق از طریق انرژی‌های تجدید پذیر تنها راه حل اساسی، اقتصادی و زوده بازده برای تامین انرژی برق است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، جعفر محمدنژاد عصر امروز در نشست هم اندیشی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی استان مرکزی با اشاره به ضرورت تامین برق پاک اظهار داشت: سال‌هاست که تامین انرژی از انرژی‌های فسیلی به سمت انرژی‌ها تجدید پذیر در دنیا تغییر کرده است و تامین برق از طریق انرژی‌های تجدید پذیر تنها راه حل اساسی، اقتصادی و زوده بازده برای تامین انرژی برق است.

وی افزود: تاکنون حدود ۲۱۰۰مگاوات مجوز و قرار داد برای احداث نیروگاه های تجدید پذیر در استان مرکزی به امضاء رسیده است و ۹۰ مگاوات در این استان نیروگاه تجدید پذیر احداث شده است.

مدیرکل توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا با اشاره به تامین برق صنایع از طریق انرژی های تجدید پذیر گفت: صنایع در صورتی که نیروگاه خورشیدی به میزان ۸۰ درصد دیماند مصرفی، احداث کنند، از برنامه‌های مدیریت بار شبکه در دوره اوج بار تابستان معاف می‌شوند.

محمد نژاد بیان کرد: سرمایه گذاران برای احداث نیروگاه های خورشیدی زیر یک مگاوات نیازی نیست به ساتبا مراجعه کنند زیرا این مهم جهت تسهیل فرآیند به شرکت های توزیع برق واگذار شده است.

وی با اشاره به ناترازی ۱۸هزار مگاواتی در تابستان ۱۴۰۳ و رشد ۵تا ۷درصدی متقاضیان سالانه برق ،گفت: تامین زیرساخت‌های صنایع و کشاورزی به برق وابسته است و برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر همه باید کنار هم بایستیم.

مدیرکل توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا تصریح کرد: ملاحظات فنی و اقتصادی نشان می‌دهد توسعه انرژی‌های تجدید پذیر ۳برابر ارزانتر و قابلیت استفاده از تولید در محل مصرف را داراست و بدون آلایندگی است.

محمد نژاد با اشاره به اینکه سال‌های گذشته پیک مصرف برق فقط یکبار در طول روز رخ می داد ،افزود: هم اکنون دو پیک مصرف بین ساعات ۱۱تا ۱۷و ۱۹تا ۲۳ در تابستان رقم می خورد.

وی به افزایش بار سرمایشی ۳۰هزار مگاواتی مصرف برق در تابستان اشاره کرد و افزود: توسعه انرژی های تجدید پذیر تنها راه حل نجات ناترازی های صنعت برق است.

امکان استخراج رمز ارز از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی 

محمد‌ اله‌داد، معاون انتقال و تجارب خارجی شرکت توانیر در این نشست گفت‌: تامین برق پاک و بدون آلاینده حق استان مرکزی است زیرا صنایع مادر در این استان مستقر است و در تامین زیر ساخت صنایع نقش مهمی دارد.

وی افزود: امکان صادرات برق برای سرمایه گذاران نیروگاه‌های تجدیدپذیر به مدت هشت ماه در سال فراهم شده و سرمایه گذاران می‌توانند علاوه بر احداث نیروگاه تجدید پذیر یا برق‌آبی نسبت به افزایش ظرفیت صادراتی شبکه برق کشور اقدام کنند.

معاون انتقال و تجارب خارجی شرکت توانیر بیان کرد: تامین برق هموطنان در داخل کشور همیشه در اولویت بوده و هست، در چهار ماه ایام اوج مصرف برق در کشور که با ناترازی تولید و‌ مصرف مواجه هستیم، این نیروگاه‌ها موظف به عرضه برق برای مصارف داخلی در بورس انرژی هستند.

 اله داد ادامه داد: دستورالعملی از سوی وزیر نیرو در خصوص تامین برق مزارع استخراج رمزارز با استفاده از نیروگاه‌های تجدیدپذیر ابلاغ شده است که این امکان را فراهم می‌کند تا این مزارع از این طریق فعالیت داشته باشند. 

وی تصریح کرد: اگر مزارع استخراج رمزارز اقدام به راه‌اندازی نیروگاه تجدیدپذیر کنند، این امکان را خواهند یافت که براساس ضریب تولید نیروگاه تجدیدپذیر، از برق استفاده کنند، به عنوان مثال اگر مزرعه‌ای اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی ۵مگاواتی کند، می‌تواند معادل ۱ مگاوات برق دریافت کند.

انتهای پیام/۷۱۱/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]