تفسیر تسنیم محصول تلاش جمعی حوزه علمیه است
تفسیر تسنیم محصول تلاش جمعی حوزه علمیه است

آیت‌الله جوادی آملی گفت: تمامی برکات علمی و تفسیری، محصول تلاش مستمر حوزه‌ های علمیه و نسل‌ های پیاپی طلاب و اساتید آن است.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله عبدالله جوادی آملی مرجع تقلید شیعیان در آیین تجلیل از مقام معلم که به همت جمعی از شاگردان دوره تفسیر و فقه وی در ابتدای درس خارج این مرجع تقلید در مسجد اعظم برگزار شد گفت: امیدواریم خداوند این نظام و حوزه علمیه را مورد عنایت ویژه خود قرار دهد و آنچه درباره من نیز گفته شد، همگی را درباره حوزه و حوزویان صادق می‌دانم.

وی افزود: فرمایشات رهبر عزیزمان درباره اینجانب، مربوط به حوزه است و من، سهم کمی در تاریخ طول و دراز تشیع و حوزه علمیه داشته‌ام.

این مفسر قرآن کریم با بیان اینکه در طول ۴۰ سال اخیر هم شاهد تلاش و کوشش فراوانی در حوزه علمیه به خصوص در زمینه تفسیر قرآن بوده ایم گفت: در طول این چهار دهه، تفسیر تسنیم با حضور اساتید بزرگواری در حال تالیف و تنظیم بود و اگر به درازا کشید هم به خاطر مسائل و موضوعات جدید و لزوم پاسخ به آنها بوده است.

وی ادامه داد: تا بحث و نزاع علمی وجود نداشته باشد، اثری در خور و توجه به وجود نمی‌آید و من هم تفسیر تسنیم را محصول فکری حوزه علمیه می‌دانم.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه امسال روز معلم با دهه کرامت مقارن شده است گفت: همه شهدایی که در راه دین، اسلام و عترت فداکاری کرده‌اند بزرگوار و دارای مقام والایی هستند، امیدواریم روح بزرگ شهید آیت‌الله مطهری نیز با شهدای کربلا محشور شود.

این استاد حوزه علمیه به حادثه ناگوار بندر شهید رجایی اشاره و ابراز کرد: از خداوند می‌خواهیم روح جان باختگان این اتفاق را با صلحا محشور فرماید و از همه کسانی هم که برای اطفای حریق تلاش کردند، کمال تشکر را دارم.

وی در ادامه به روایتی از امام علی(ع) اشاره و تصریح کرد: ایشان می‌فرمایند «جامعه دارای حقوق و رفتار و گفتار متقابل است» بنابراین اگر فردی با فرد دیگر و ملتی با ملت دیگر، رابطه‌ای داشت، که بزرگوارانه و کریمانه بود و آن را حفظ کرد ولی دیگری حق‌شناس نبود، باید آن بدانیم حفظ عزت و کرامت ضروری است و در این شرایط انسان باید رابطه با خداوند را در اولویت قرار دهد تا زیر سلطه دیگران نرود.

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه اگر کشوری در مقابل بزرگواری ما، سوء استفاده کند، دیگر لایق این بزرگواری نخواهد بود گفت: رفتار ما باید کریمانه باشد ولی هیچ گاه زیر بار سلطه نرویم که این کلام امام علی(ع) است.

این مفسر قرآن کریم افزود: اگر حق دیگری را مراعات کردیم و طرف مقابل چنین رفتاری نداشت، نشان‌دهنده غرور و خودبرتر بینی اوست، البته به فرموده امام علی(ع) ملت‌های مسلمان نباید چنین رفتاری داشته باشند ولی اگر دیگر جوامع چنین کردند، باید بدانیم بندگی در مقابل غیر خدا روا نیست.

وی گفت: ما ملتی هستیم مسلمان و پیرو اهل بیت(ع)، با دیگر کشورها رابطه داریم و باید حقوق آنها را رعایت کنیم ولی اگر آنها چنین رفتاری نداشته باشند و ما همچنان رویه خود را ادامه دهیم، در حقیقت به نظام بندگی و بردگی غیر خدا تن داده‌ایم.

آیت‌الله جوادی آملی افزود: کلمه «لا اله الا الله» شعار رسمی مسلمانان است و نشان می‌دهد غیر خدا بندگی کسی را نمی‌کنند.

این استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان اینکه اگر کسی به حقوق ما تعدی کرد از خود دفاع خواهیم کرد تصریح کرد: گذشت در داخل، با گذشت در خارج تفاوت دارد و نباید آنها را با هم مقایسه کرد بنابراین نباید به بردگی بیگانه رضایت داد.

وی گفت: بسیاری از مسائل فقهی و روایی ما در حوزه‌های علمیه مورد توجه قرار نگرفته و می‌توان گفت تنها ۲۵ درصد علوم اهل بیت(ع) مورد بحث قرار گرفته و هنوز مقدار زیادی از آن مهجور مانده است.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به اینکه علم غیبی اهل بیت(ع) جزو این دسته از امور است عنوان کرد: علم غیب سند فقهی نیست اما حقیقتی است که باید به آن توجه کرد.

این مفسر قرآن کریم افزود: پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) گاهی از علم غیب برای معجزات بهره می‌گرفتند ولی در امور جاری از آن استفاده نمی‌کردند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]