معضل قطع برق در البرز؛ وقتی ژنراتورها هم از نفس افتادند
معضل قطع برق در البرز؛ وقتی ژنراتورها هم از نفس افتادند

در پی قطعی‌های مکرر و بی‌برنامه برق در کرج، اصناف استان البرز با انتقاد از وضعیت موجود، از خسارات گسترده مالی و نادیده‌ گرفته شدن توسط دولت سخن گفتند.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، محمد دادخواه، رئیس اتاق اصناف مرکز استان البرز امروز در نشست اصناف و مراکز تجاری با معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان با اشاره به همراهی اصناف با دولت گفت: قطعی برق اصناف را نگران کرده است زیرا قطعی بدون هماهنگی موجب بروز خسارت جانی و زیان مالی می‌شود.

وی با بیان اینکه به‌واسطه قطعی‌های مکرر برق، صدای اصناف بلند شده زیرا خسارات بسیاری را متحمل شده‌اند، خاطرنشان کرد: آیا واقعاً در شأن مدیر یک مجتمع است که در خیابان به دنبال تهیه گازوئیل باشد؟ درحالی‌که دولت کمکی به ما نمی‌کند اما ما همچنان با آن همراهی و همکاری داریم.

مهدی سلطانی، رئیس اتحادیه پوشاک کرج ضمن انتقاد از وضعیت قطعی برق در استان البرز تصریح کرد: بی‌برنامگی می‌تواند خسارات بیشتری از ناترازی‌ها به بار آورد و لازم است تمهیدات لازم در نظر گرفته شود. استفاده از ژنراتور نیازمند سوخت گازوئیل است.

وی افزود: در این زمینه اصناف گوشت قربانی دولت شده‌اند، آیا دولت به قطعی برق کمک می‌کند؟ آیا مالیات ما کمتر می‌شود؟ هیچ‌گونه کمکی صورت نمی‌گیرد، در تهران برق قطع نمی‌شود و برخی کاسبان به تهران و ایران مال منتقل شده‌اند. چه زمانی قرار است دولت ما را حمایت کند؟

مدیر مجتمع تجاری نیکامال نیز با اشاره اینکه با لبخند زدن مشکلی حل نمی‌شود، اذعان کرد: روزی دو بار بدون هماهنگی برق قطع می‌شود و ژنراتورها جوابگو نیستند. ژنراتور، برق اضطراری است و تولیدکننده برق نیست. مردم را درک کنید.

رئیس اتحادیه کفاشان کرج تصریح کرد: با توجه به قطعی برق و افزایش اجاره‌بها و مالیات، آیا بهای مصرف برق یا هزینه آن کمتر می‌شود؟ اصناف همواره در کنار دولت ایستاده‌اند و کمک می‌کنند اما دولت در این زمینه و در چنین شرایطی همکاری نمی‌کند.

رئیس اتحادیه قنادان کرج عنوان کرد: خامه قنادی نهایتاً باید هفت دقیقه بیرون باشد، هنگام قطعی برق بدون هماهنگی، یخچال مانند حمام شده و شیرینی‌ها خراب می‌شوند. قناد نمی‌تواند روزانه ۲۰ کیلوگرم شیرینی را دور بریزد، قنادان بیشترین ضربه را در قطعی برق می‌خورند؟

رامین فرج، معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان البرز نیز ضمن عذرخواهی از وضعیت موجود با اشاره به اینکه مشکلات ایجاد شده به‌واسطه قطعی برق، بیش از این‌هاست، اذعان کرد: برق جزئی از زندگی انسان‌هاست و ما از مشکلات مطلع هستیم.

وی با بیان اینکه تولید و انتقال برق موضوعی ملی است و ارتباطی به استان‌ها ندارد، خاطرنشان کرد: تا چهار سال پیش می‌توانستیم ادعا کنیم که کشور ایران از نظر شبکه برق جزو صنایع پیشرفته است، تا سال ۱۳۹۹ نزدیک به استانداردهای بین‌المللی بودیم.

معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان البرز افزود: از سال ۱۴۰۰ به دلیل عدم تناسب رشد مصرف و تولید با ناترازی مواجه هستیم. ساخت نیروگاه روز به روز کاهش و الگوی مصرف افزایش یافته و زندگی وابسته به برق شده و تولید کاهش و مصرف افزایش یافته است.

فرج با اشاره به محدودیت منابع آبی در سال جاری اظهار کرد: وضعیت نه‌تنها بهتر نشده بلکه بدتر هم شده است، انرژی نداریم. نیروگاه‌ها به دلیل مشکلی که در زمستان با آن مواجه شدیم، استراحت و تعمیر نشدند و در بهار تعمیر می‌شود.

وی مطرح کرد: تا چند روز قبل، قطعی برق در البرز یک روز در میان بود اما به دلیل شرایط ناپایدار و افزایش ناگهانی مصرف، شرایط اضطرار ایجاد شد. فرکانس شبکه باید ثابت حدود ۵۰ باشد، درصورتی‌که کمتر از این باشد، نیروگاه از مدار خارج می‌شود.

معاون بهره‌برداری شرکت توزیع نیروی برق استان البرز تصریح کرد: هر نیروگاه اگر بخواهد به مدار بازگردد، حدود ۴۸ ساعت زمان نیاز دارد. امسال فرکانس کمتر از ۵۰ شد و شبکه به بلک اوت رفت، درصورتی‌که ۲۱ سال بود که بلک اوت در ایران اتفاق نیفتاده بود.

فرج با بیان اینکه ۴۰ پست ۶۳ کیلووات در استان داریم، اظهار کرد: بهترین کار سیاست‌گذاری شورای امنیت ملی است که ابلاغ شود. در جلسات مطرح شده که صنایع از ساعت ۶ عصر به بعد از مدار خارج شوند. برای اینکه بتوانیم برنامه را رسمی ابلاغ کنیم، نیازمند ابلاغ شورای امنیت هستیم.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]