عضو مجمع نمایندگان گلستان با اشاره له خشکسالی شدید در استان گفت: محصول ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان نابود شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، عبدالحکیم آق آرکاکلی شامگاه پنج شنبه در جلسه شورای اداری استان گلستان که با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در استان برگزار شد، اظهارکرد: از جنابعالی به عنوان یکی از سران قوا درخواست کمک داریم تا گلستان در شاخصها به میانگین کشوری برسد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه گلستان در تمام شاخصها از سایر استانها عقبتر است، افزود: در بحث توزیع عادلانه ثروت و فرصت گلستان در کشور مغفول مانده و متاسفانه این توریع عادلانه تاکنون محقق نشده است.
وی خواستار سرمایه گذاری هلدینگ.هایی مانند شستا در استان شد و اضافه کرد: توجه این شرکتها را به استان معطوف کنید تا عدالت اقتصادی و اجتماعی در استان محقق شود.
آق آرکاکلی با اشاره به مصوبه سال ۸۸ هیئت وزیران در خصوص تعیین مناطق محروم و کمتر توسعه یافته، گفت: متاسفانه این مهم برای استان گلستان که کمتر توسعه یافته نیست بلکه اصلا توسعه نیافته، اجرایی نشده است بنابراین این مصوبه باید به روز شود.
وی ادامه داد: انتظار داریم برش عادلانه اعتبارات، محرومیت زدایی نه فقط با تقسیم استانی بلکه با اعمال شاخص عقب ماندگی در این استان لحاظ شود خصوصاً در موضوعات زیرساختی و آب نیاز زیادی در این بخش داریم.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در موضوع تنش آبی و در حوزه رساندن آب به روستاها باید بگویم که بعد از گذشت تقریبا پنج دهه از عمر با برکت انقلاب، هنوز زیرساخت لوله کشی آب در برخی مناطق استان وجود ندارند.
وی به ظرفیتهای بکر این استان در نقطه صفر مرزی و منطقه آزاد استان اشاره کرد و آن را دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه دانست و افزود: متاسفانه به این ظرفیت توجه نشده است. در شرایط فعلی سیاسی کشور تنها راه نجات کشور، دسترسی به کشورهای همسایه است که از گلستان به عنوان نقطه مرزی می توان بهره برد.
عبدالغفور امانزاده نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس نیز در این جلسه اظهارکرد: کشور از تنش آبی رنج میبرد اما استان گلستان به صورت ویژه در عذاب است. در سال جاری اقلیم این منطقه نسبت به سنوات گذشته تغییرات زیادی داشته است تا جایی که بارش ها در شمال استان به زیر ۵۰ میلیمتر رسیده است.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲۰ هزار هکتار از محصولات کشاورزی پائین دست قابل برداشت نیست، افزود: این اعتبار ویژه ای برای منطقه می طلبد چراکه تمام دارایی کشاورزان در زیر خاک مدفون مانده و خشکسالی عجیبی گریبان مردم را گرفته است.
امانزاده اعتبار مورد نیاز برای احیای این بخش را یک هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: بزرگترین زهکشی شمال کشور در استان اجرا میشود اما به علت عدم تخصیص اعتبار پیمانکاران این طرح را رها کردند که باید ۵۰۰ میلیارد بدهی پیکانکاران برای از سرگیری طرح پرداخت شود و در صورت عملیاتی نشدن این پروژه نیمه تمام خواهد ماند.
وی استفاده از صنایع تبدیلی در کنار کشاورزی دانست و اضافه کرد: خام فروشی هیچوقت بازدهی و ارزش افزوده قابل توجهی برای کشاورزان نخواهدداشت اما در صورت پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد صنایع تبدیلی در استان کشاورزی رونق خواهد گرفت.
انتهای پیام/
- نویسنده: تسنیم tasnimnews