جمع‌آوری ۴میلیارد تومان زکات در بیجار
جمع‌آوری ۴میلیارد تومان زکات در بیجار

امام جمعه بیجار گفت: سال گذشته ۴میلیارد و ۱۷۵ میلیون تومان تومان زکات در این شهرستان جمع‌آوری شد.

– اخبار استانها –

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیجار، اولین جلسه زکات در سال‌جاری عصر امروز با حضور اعضای این شورا در دفتر امام جمعه شهرستان بیجار تشکیل شد.

حجت‌الاسلام خورشیدی امام جمعه شهرستان بیجار ضمن تشکر و قدردانی از اقدامات شایسته و فعالیت‌های اعضای شورای زکات شهرستان اظهار کرد: در کتاب آسمانی ما مسلمانان، در کنار نماز، به مسئله زکات بارها پرداخته شده است که نشان از اهمیت این فریضه الهی دارد. 

وی افزود: یکی از ماموریت‌های حاکمان دینی و خصوصیات حکمرانی دینی، در کنار پرداختن به نماز، امر به معروف و نهی از منکر، پرداختن به مسئله زکات است.

امام جمعه بیجار خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۴ میلیارد و ۱۷۵ میلیون تومان زکات واجب و مستحب توسط همشهرستانی‌‌‌های بیجاری پرداخت شده که نسبت به سال قبل‌تر ۲۰ درصد رشد داشته و خانواده‌های تحت حمایت بیشتری از آن بهره‌مند شده‌اند.

جمع‌آوری ۴میلیارد تومان زکات در بیجار

وی به نقش مبلغین در خصوص تبیین این فریضه الهی و نحوه هزینه‌کرد آن در جامعه اشاره و عنوان کرد: ترویج فرهنگ پرداخت زکات بسیار با اهمیت و نقش مهمی در برقراری عدالت اجتماعی و کاهش فقر و تولید ثروت در جامعه دارد.

خورشیدی با اشاره به اهمیت زکات در کمک به نیازمندان و تقویت بنیان‌های اجتماعی، بر لزوم فرهنگ‌سازی در این زمینه تأکید کرد و خواستار افزایش آگاهی عمومی درباره زکات و تأثیرات مثبت آن بر جامعه شد و از اعضای شورای زکات خواست تا با برنامه‌ریزی دقیق‌تر، جمع‌آوری زکات را تسهیل کنند.

وی با ذکر اینکه پرداخت زکات باعث کاهش شکاف طبقاتی و باعث رشد اقتصاد و ایجاد اشتغال در جامعه می‌شود و از واجبات مالی در دین اسلام است، یادآور شد: در روایات آمده که پرداخت زکات باعث حفظ اصل مالکیت و تحکیم آن است.

امام جمعه بیجار این جلسه را بسیار راه‌گشا دانست و گفت: در این جلسه تصویب شد که روستاهایی که در امر زکات مشارکت دارند به صورت ویژه توسط دولت دیده شوند تا دیگر روستاها نیز به پرداخت این فرضه الهی اهتمام نشان دهند.

خورشیدی بیان کرد: همچنین کیسه‌هایی با نشان کمیته امداد در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت تا زارعینی که تمایل به پرداخت زکات دارند زکات گندم خود را در این کیسه‌ها بریزند و در اختیار کمیته امداد قرار دهند.

جمع‌آوری ۴میلیارد تومان زکات در بیجار

۵۰هزار میلیارد ریال گردش مالی وارد بیجار می‌شود

فرماندار بیجار نیز در این جلسه با اشاره به تولید قابل توجه گندم در شهرستان، بر لزوم شفافیت در هزینه‌کرد زکات تاکید کرد و گفت: زکات باید به توسعه روستاها گره بخورد.

کاظم کاظمی اظهار کرد: تولید گندم در بیجار طی سال گذشته حدود ۳۳۰ هزار تن بود و با وجود پیش‌بینی ۳۲۰ هزار تنی این محصول استراتژیک برای امسال، برآورد می‌شود که بیش از ۳۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شود، رقمی که نشان از ظرفیت مازاد این شهرستان در تولید گندم دارد.

وی افزود: اراضی قابل کشت شهرستان حدود ۱۸۰ هزار هکتار است و تنها از محل غله استراتژیک، حدود پنجاه هزار میلیارد ریال گردش مالی وارد شهرستان می‌شود که در صورت محاسبه ۱۰ درصد آن به‌عنوان زکات، رقمی نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.

فرماندار بیجار بیان کرد: این رقم در مقایسه با مجموع اعتبارات عمرانی مصوب شهرستان، عددی چشمگیر است.

وی خاطرنشان کرد: در حالی‌که اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای از محل نفت، گاز و توازن منطقه‌ای حدود ۲۹۵ میلیارد تومان بوده، مجموع مصوبات کمیته برنامه‌ریزی به بیش از ۲ هزار میلیارد تومان رسیده که البته میزان تخصیص آن هنوز مشخص نیست.

کاظمی تأکید کرد: اگر روستاهای فعال در پرداخت زکات از امتیازات بیشتری برخوردار شوند، این موضوع به‌عنوان مشوقی برای افزایش مشارکت مردم مؤثر خواهد بود.

وی با اشاره به برخی مشکلات قانونی در تعریف و اجرای پروژه‌های نیمه‌تمام از محل زکات افزود: باید از اجرای پروژه‌هایی که قابلیت تکمیل ندارند پرهیز شود، چرا که این موضوع می‌تواند بر اعتماد مردم و پرداخت زکات تأثیر منفی بگذارد.

فرماندار بیجار استفاده از ظرفیت دهیاران در مدیریت کمک‌های مردمی از جمله تأمین سیمان، اجرای طرح‌های هادی و زیرسازی مسیرها را ضروری دانست و اعلام کرد: اخیراً هزار تن مصالح برای پروژه‌های گردشگری نمونه تأمین شده که می‌تواند در توسعه مناطق محروم تأثیرگذار باشد.

وی اظهار داشت: قرار است جلساتی با دهیاران برگزار شود تا عملکرد روستاها در زمینه زکات به‌صورت شفاف بررسی شود.

فرماندار بیجار با اشاره به برخی نگرانی‌ها در خصوص نحوه واریز زکات و برگشت منابع آن به مناطق هدف، بر لزوم اصلاح فرآیندها و مقررات تأکید کرد و یادآور شد: قوانین باید به‌گونه‌ای تغییر یابند که اختیارات لازم برای بهره‌برداری مؤثر از منابع زکات در اختیار مدیران محلی قرار گیرد.

کاظمی در پایان با تأکید بر همکاری بین دستگاه‌ها از جمله اداره اوقاف، هدف نهایی از شفاف‌سازی و تقویت زکات را خدمت‌رسانی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به مردم دانست و گفت: باید از این ظرفیت شرعی در جهت ارتقای شاخص‌های توسعه محلی استفاده حداکثری شود.

انتهای پیام/۴۸۹/.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: 0 میانگین: 0]